Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Eslöv Besöksadress: Utvägen 9, 24131 ESLÖV Postadress: Box 61, 24121 ESLÖV Telefon:+46(413)347000 E-post till Svenska kyrkan Eslöv

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Östra Karaby kyrkstuga

Kyrkstugan byggdes 1876 som småskola samt lärarinne- och barnmorskebostad. Den gamla stugan var ganska nergången då kommunen, på 1960- talet sålde den för en krona till Östra Karaby församling. Många var misstänksamma om det gick att bevara den. Den 20 oktober 1968 invigdes den som församlingshem.

Längs med vägen på parkeringsplatsen låg den gamla folkskolan, från 1822. Under första halvan av 1900- talet användes den som bostad.  På 50-talet bodde skolstäderskan Olga Borgqvist här, hon fick köpa huset för en krona av kommunen, några år senare donerades fastigheten till församlingen med villkor att huset skulle rivas och en parkeringsplats anläggas, som invigdes 1956.

År 2012, efter nästan 35 år, var det dags för en omfattande renovering av kyrkstugan. Isolering och ny brädpanel på väggarna. Entrén flyttades till långsidan för att ge plats till tillgänglighetsanpassad toalett, nytt kök med ny planlösning m.m. Den 10 januari 2013 återinvigdes kyrkstugan

Kyrkstugan används både som personalutrymme och i församlingsverksamheterna, den är också flitigt uthyrd till privatpersoner i församlingen.

Följande gäller för uthyrning av Östra Karaby kyrkstuga

• Privata arrangemang/mottagning i samband med kyrkliga förrättningar såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning. OBS! Lokalen upplåts endast till medlemmar i Svenska kyrkan.
  • Övriga privata arrangemang. Kan endast bokas 6 veckor i förväg. OBS! Lokalerna hyrs enbart ut till medlemmar i Svenska kyrkan.
  • Uthyrning i form av sammanträde, studiecirklar, föreningsmöte mm.

Observera att vi inte hyr ut våra lokaler till namngivningskalas, samkväm efter borgerlig vigsel eller borgerlig begravning.

För bokning och mer information, kontakta expeditionen (se kontaktuppgifter här intill)

Kontakta Expeditionen

– när du vill boka dop, vigsel, hyra lokal eller fråga något!

0413-34 70 00 • eslov@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Utvägen 9, 241 31 Eslöv
Postadress: Box 61, 241 21 Eslöv

Telefon: må-fr 9-15 (lunch 12.30-13) • Besök: må-to 8.30-16 (fredag till 15)