Ö Karaby kyrkstuga
Foto: Renée Backe

Östra Karaby kyrkstuga

Kyrkstugan byggdes 1876 som småskola samt lärarinne- och barnmorskebostad. Den gamla stugan var ganska nergången då kommunen, på 1960- talet sålde den för en krona till Östra Karaby församling. Många var misstänksamma om det gick att bevara den. Den 20 oktober 1968 invigdes den som församlingshem. 

Längs med vägen på parkeringsplatsen låg den gamla folkskolan, från 1822. Under första halvan av 1900- talet användes den som bostad.  På 50-talet bodde skolstäderskan Olga Borgqvist här, hon fick köpa huset för en krona av kommunen, några år senare donerades fastigheten till församlingen med villkor att huset skulle rivas och en parkeringsplats anläggas, som invigdes 1956.

År 2012, efter nästan 35 år, var det dags för en omfattande renovering av kyrkstugan. Isolering och ny brädpanel på väggarna. Entrén flyttades till långsidan för att ge plats till tillgänglighetsanpassad toalett, nytt kök med ny planlösning m.m. Den 10 januari 2013 återinvigdes kyrkstugan

Följande gäller vid bokning av våra församlingshem/prästgårdar

  • Vid arrangemang/mottagning i samband med kyrkliga förrättningar såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning enligt Svenska kyrkans ordning lånar vi ut lokalen.
  • Till våra medlemmar i Svenska kyrkan Eslöv hyr vi ut lokal för mottagning i samband med jämn födelsedag fr o m 70 år.
  • Vi hyr ut även ut lokal för sammanträde, studiecirklar, föreningsmöten med mera.

Observera att vi inte hyr ut våra lokaler till namngivningskalas, samkväm efter borgerlig vigsel eller borgerlig begravning eller övriga arrangemang som ej listats ovan. 

Vi hyr enbart ut till organisationer, föreningar eller verksamhet vars värderingar överensstämmer med Svenska kyrkans värderingar.

För bokning och mer information, kontakta expeditionen (se kontaktuppgifter här intill)

KONTAKTA EXPEDITIONEN

– när du vill fråga något eller boka dop, vigsel, hyra lokal

0413-34 70 00 • eslov@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Utvägen 9, 241 31 Eslöv
Postadress: Box 61, 241 21 Eslöv

Öppet

  • Mån, tis, tor 9-15 (lunchstängt 12-13)
  • Ons, fre 9-12

Söker du någon enskild anställd – se här >>