Carl Johans pastorat

Från Linnégatan till Röda sten och från Marconigatan till Göta älv vill de fyra församlingarna som ingår i Carl Johans pastorat sprida öppenhet och erbjuda gemenskap. Oavsett vilken av församlingarna du besöker är du välkommen som du är.

Silhuetter av un grupp ungdomar vid en solnedgång. Text i bild: Bryr sig Gud?

Konfirmation 2022/2023

På våra konfaträffar pratar vi om kristen tro utifrån dina frågor och funderingar. Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lära känna nya människor på samma gång!

En gammal telefonlur med sladd mot en ljusgul bakgrund.

Diakon på telefon

På tisdagar under perioden 14 juni–30 augusti 2022 kan du prata med en diakon på telefon.

En regnbåge över en gråmulen himmel. Texten "Kyrkan är öppen."

Här hittar du öppettider till de kyrkor som är en del av Carl Johans pastorat.

Ekonomiskt stöd

För dig som är boende inom pastoratet finns möjlighet att söka pengar ur församlingens stiftelser och fonder.

Abstrakt bild på regnbågsfärgade penseldrag.

Medlemskap

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns alltid en plats för dig.

En vigsel mellan två kvinnor i brudklänningar i Masthuggskyrkan. Brudparet står framför prästen.

Vigsel och bröllop

Störst av allt är kärleken!

En vit kista med ett stort blomsterarrangemang står i kyrkan. En person i förgrunden kollar på kistan.

Begravning

I begravningsgudstjänsten stannar vi upp inför ett levt liv. Minnen, sorg och saknad, men också som ett avstamp inför det nya livet.

Illustration av bar som leker och klättrar i ett träd.

Dop

Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. Det kan vara enkelt och enskilt eller en stor fest.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Nyheter i Carl Johans pastorat

Mötesplats Linné 24 september

Publicerad:

Välkomna på en festdag tillsammans med Oscar Fredriks församling, företag och organisationer i Linné.

Utställning: Vi är alla Pinocchio

Publicerad:

Färgstarka, lekfulla och angelägna tavlor av Pietro Raffone ställs ut i Masthuggskyrkan. Konstutställningen pågår mellan 17 september–20 november 2022.

Stilla dag

Publicerad:

Heldag i kyrkan med bön, sång och stillhet. Dörren är öppen, och du väljer själv när du vill komma eller gå under dagen, och vad du vill ägna din tid åt.

Camino café

Publicerad:

Dela minnen och drömmar! Öppen kväll för alla som är intresserade av att vandra i Europa.

Carl Axel Aurelius "På helig mark"

Publicerad:

Föredrag i Masthuggskyrkan med biskop emeritus Aurelius som berättar om pilgrimens historia och nutid.

Två barn står bredvid varandra, bara benen syns. Den ena har regnbågsfärgade strumpbyxor.

Carl Johans församling

Carl Johans församling vill vara ett öppet sammanhang för människor i olika livssituationer och med olika erfarenheter. Här får du ta plats.

Masthuggs församling

Guds kärlek i ord och handling. En plats för tro, sökande och socialt engagemang.

Del av Oscar Fredrik kyrkas fasad.

Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

Ruotsinsuomalainen seurakuntatoiminta / Sverigefinska församlingsverksamheten

Ruotsin kirkko toimii myös suomeksi. Svenska kyrkan arbetar även på finska.

Teckenspråkig verksamhet

Göteborgs stifts teckenspråkiga verksamhet utgår från Carl Johans pastorat/ Sjömanskyrkan i Stigbergstorget. Gudstjänster och träffar sker dock självklart runt om i hela stiftet - från Uddevalla i norr till Halmstad i söder.

Glasskulptur med sjukhuskyrkans ikon som föreställer en blomma. Ett ljus lyser bakom skulpturen.

Sjukhuskyrkan i Högsbo

De flesta människor bär på frågor om livets mening, när man blir sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske aldrig tidigare gjort.

Vy från Masthuggskyrkan, första av flera utsiktsplatser längs pilgrimsleden Göta älv.

Pilgrimscentrum i Göteborg

Vi vill väcka din nyfikenhet och inspirera till uppbrott, möten och utmaningar!

S:t Olavsgården

Lägergården S:t Olavsgården ligger på Styrsö i Göteborgs södra skärgård ett par minuter från en fin badplats och knappt tio minuter från färjan.

Vill du veta vad som händer?

Prenumerera på ett eller flera kalendarier

Till formuläret