Kyrkogårdar, kapell och minneslund

Västra kyrkogården, Mariebergs kyrkogård och Djurgårdskyrkogården ligger i Carl Johans pastorat, och sköts av Göteborgs kyrkogårdsförvaltning.

Kyrkogårdar i Majorna

Västra kyrkogården i Majorna är en stor kyrkogård med många gravar, och där det också finns två kapell, minneslund och en meditationsplats. I skarven mellan Bangatan och Ekedalsgatan ligger Djurgårdskyrkogården, som är en av de äldsta i Göteborg. Mariebergs kyrkogård ligger vid Mariebergsgatan/Galateagatan, i ett område som förr beboddes av sjöfarande.

Skulpturen "Törst" av Inger Karlberg står vid minneslunden på Västra kyrkogården. Bild: användare "Historiker", Wikipedia

Som alla kyrkogårdar i staden sköts de av Göteborgs kyrkogårdsförvaltning. På deras hemsida finns information om kyrkogårdar och begravningsplatser i Göteborg, och aktuell info angående skötsel, pågående arbeten eller särskild information inför exempelvis Allhelgonahelgen då många besöker kyrkogårdarna.

Frågor om kyrkogårdar

Har du frågor som gäller gravskötsel eller någon av kyrkogårdarna? Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen!