En lummig kyrkogård med gravar i förgrunden och ett kapell i bakgrunden.
Foto: användare "Historiker", Wikipedia

Kyrkogårdar, kapell och minneslund

Västra kyrkogården, Mariebergs kyrkogård och Djurgårdskyrkogården ligger i Carl Johans pastorat, och sköts av Göteborgs kyrkogårdsförvaltning.

Kyrkogårdar i Majorna

Västra kyrkogården i Majorna är en stor kyrkogård med många gravar, och där det också finns två kapell, minneslund och en meditationsplats. I skarven mellan Bangatan och Ekedalsgatan ligger Djurgårdskyrkogården, som är en av de äldsta i Göteborg. Mariebergs kyrkogård ligger vid Mariebergsgatan/Galateagatan, i ett område som förr beboddes av sjöfarande.

Skulpturen föreställer en vuxen som kramar om ett ledset barn.
Skulpturen "Törst" av Inger Karlberg står vid minneslunden på Västra kyrkogården. Foto: användare "Historiker", Wikipedia

Som alla kyrkogårdar i staden sköts de av Göteborgs begravningssamfällighet. På deras hemsida finns information om kyrkogårdar och begravningsplatser i Göteborg, och aktuell info angående skötsel, pågående arbeten eller särskild information inför exempelvis Allhelgonahelgen då många besöker kyrkogårdarna.  

Frågor om kyrkogårdar

Har du frågor som gäller gravskötsel eller någon av kyrkogårdarna? Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen!

Västra kyrkogården

Västra kyrkogården ligger i stadsdelen Sandarna i västra Göteborg och invigdes 1888.

Djurgårdskyrkogården

I Majorna ligger Djurgårdskyrkogården inklämd mellan gatorna. Kyrkogården är en av de äldsta i Göteborg.

Mariebergs kyrkogård

Kyrkogården tillhör geografiskt stadsdelen Majornas tredje rote...

Utsikt över Kvibergs kyrkogård från en höjd med gravar, träd och gröna gräsmattor med berg i bakgrunden med villor i Sävedalen

Göteborgs begravningssamfällighet

Göteborgs begravningssamfällighet med 36 begravningsplatser, cirka 118 000 gravplatser och runt 175 anställda, är en av landets största kyrkogårdsförvaltningar.

Hitta graven

Söker du en särskild grav? Sök på www.svenskagravar.se