Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg

Med sina 35 kyrkogårdar, cirka 115 000 gravar och runt 170 anställda är Göteborgs kyrkogårdsförvaltning en av landets största.

Den 10 november invigdes Nordens största och mest moderna krematorium - på Kvibergs kyrkogård i Göteborg.

Nya krematoriet i Göteborg invigt

Visst vill man vårda minnet av sina anhöriga. Låt oss hjälpa till med graven om du inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv. Nyhet - beställ din gravskötsel på webben.

Beställ gravskötsel

Sök efter graven på svenskagravar.se

Var finns graven?

Sök efter graven på svenskagravar.se

SR P4 Göteborg intervjuade Marie Louise Nord om de tusentals gravar som ingen tar hand om.

Radioreportage om de glömda gravarna

Avgiftssatsen för 2017 är nu beslutad av Kammarkollegiet. Avgiften blir 24,6 öre per hundralapp (justerad 1 dec). Den enhetliga avgiften tas ut från 2017 och syns på skattsedeln från 2018.

Ny enhetlig begravningsavgift

Det är en svår situation när någon som står oss nära går bort. Förutom sorgen det innebär, ställs vi inför en rad praktiska problem. Men det är inte bråttom.

Vid dödsfall

Gå en digitalt guidad rundtur på delar av Östra kyrkogården, Stampens kyrkogård eller Örgryte gamla kyrkogård i Göteborg.

Ljudguidad rundtur på kyrkogård

Musik och sånger - inför begravningen

För att bevara karaktären på kyrkogårdarna återanvänds gamla gravar som lämnats tillbaka.

Återgångsgravar