Foto: Magnus Aronsson

Teckenspråkig verksamhet

Göteborgs stifts teckenspråkiga verksamhet utgår från Carl Johans pastorat/ Repslagargården i Masthugget. Gudstjänster och träffar sker dock självklart runt om i hela stiftet - från Uddevalla i norr till Halmstad i söder.

Hej.
Vi har haft en fantastisk sommar med mycket folk som har besökt oss. Nu när hösten börjar kommer vi fortsätta att träffas men vi har en ny plats där vi håller hus. Den nya platsen är Carl Johans församlingshem (Carl Johans Kyrkoplan 1). Åker man spårvagn heter hållplatsen Chapmans torg. Åker man ifrån stan går man ”bakåt” när man gått av. Vid Carl Johans kyrka ligger ett tegelhus och det är här man går in. Väl inne hittar man oss på andra våningen.
Vi drar igång nästa vecka på onsdag, 25 augusti. Temat för dagen är kyrkovalet.
Vi startar med en andakt klockan 11:00 och fortsätter efteråt med att berätta om kyrkovalet till hösten. Det kommer även komma mer information om detta längre fram. Vi kommer också ha möjlighet att hålla en diskussion om vad som ingår i kyrkovalet och hur kyrkovalet påverkar kyrkan.
Hjärtligt välkomna, vi ses!
Länka till kyrkovalet: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoval/teckensprak

Nästa vecka på torsdag, 26 augusti, är det gudstjänst och fika träff Kärra kyrka klockan 11:00.
Du är hjärtligt välkommen dit.
Adress: Lillekärr södra 45, 425 31 Hisings Kärra
Man kan ta sig dit via buss 40, 46 eller x2 och gå av vid Kärra kyrka. Det finns också möjlighet att ta sig dit med bil.
Varmt välkomna. Vi ses!

Anna-Maria Björklunds dikt

"Jag är född döv".

Händer i kyrkan

- Teckenspråkig verksamhet inom Svenska Kyrkan har en egen tidning. Den heter ”Händer i Kyrkan”.

Vill du få tidningen hem? Meddela oss.

Camilla Lans

- Hej! Jag heter Camilla Lans. Jag har två persontecken. [visar hur de tecknas] Persontecknet ”Diakon” har jag fått därför att jag är diakon i Svenska kyrkan. Vart hittar man mig? Jo, jag arbetar i Göteborgs Stift och är öppen för kontakt från dig oavsett var du bor.

Du når mig via e-post: camilla.lans@svenskakyrkan.se eller SMS: 073-773 89 25

Kontaktpersoner: