Foto: Magnus Aronsson

Teckenspråkig verksamhet

Göteborgs stifts teckenspråkiga verksamhet utgår från Carl Johans pastorat/ Sjömanskyrkan i Stigbergstorget. Gudstjänster och träffar sker dock självklart runt om i hela stiftet - från Uddevalla i norr till Halmstad i söder.

Hej.
Vi har haft en fantastisk sommar med mycket folk som har besökt oss. Nu när hösten börjar kommer vi fortsätta att träffas men vi har en ny plats där vi håller hus. Den nya platsen är Carl Johans församlingshem (Carl Johans Kyrkoplan 1). Åker man spårvagn heter hållplatsen Chapmans torg. Åker man ifrån stan går man ”bakåt” när man gått av. Vid Carl Johans kyrka ligger ett tegelhus och det är här man går in. Väl inne hittar man oss på andra våningen.

Anna-Maria Björklunds dikt

"Jag är född döv".

Händer i kyrkan

- Teckenspråkig verksamhet inom Svenska Kyrkan har en egen tidning. Den heter ”Händer i Kyrkan”.

Vill du få tidningen hem? Meddela oss.

Följ med oss där vi är när saker händer. Vi finns på flera olika sociala plattformar. Vi delar med oss av uppdateringar och information av saker som har eller kommer att hända. Du är välkommen att klicka dig fram till alla ställen vi finns digitalt på länkarna här nedanför.

Camilla Lans

- Hej! Jag heter Camilla Lans. Jag har två persontecken. [visar hur de tecknas] Persontecknet ”Diakon” har jag fått därför att jag är diakon i Svenska kyrkan. Vart hittar man mig? Jo, jag arbetar i Göteborgs Stift och är öppen för kontakt från dig oavsett var du bor.

Du når mig via e-post: camilla.lans@svenskakyrkan.se eller SMS: 073-773 89 25