Vy från Masthuggskyrkan, första av flera utsiktsplatser längs pilgrimsleden Göta älv.
Foto: Pilgrimsleden Göta älv

Pilgrimscentrum i Göteborg

Vi vill väcka din nyfikenhet och inspirera till uppbrott, möten och utmaningar!

Hej pilgrimsvandrare!

Här hittar du vandringar, retreater och andra verksamheter som arrangeras av Pilgrimscentrum i Göteborg. Vi inspireras av pilgrimens ledord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamthet, andlighet och delande.

Trätrappa som leder ned mot vatten.

Pilgrimskvällar i Masthuggskyrkan

Tisdagar i Masthuggskyrkan är en mötesplats för pilgrimer. Alla är välkomna!

En vandrare sitter på Storeberget och blickar ut över Gamlestaden och östra Göteborg.

Vandringar

Pilgrimsvandra tillsammans med andra i och kring Göteborg.

Kontakta Pilgrimscentrum

Vill du veta mer om pilgrimsliv, våra vandringar eller andra verksamheter så hör gärna av dig!

Illustrerad karta över Carl Johans pastorat.

Pilgrimsvandra i Carl Johans pastorat

Upptäck hela pastoratet som sträcker sig från Linné till Röda sten, och Marconigatan till Göta älv. Har du varit i alla kyrkorna?

Rastplats för pilgrimer

En person har slagit sig ner vid rastplatsen för att läsa.
Rasplatsen i Masthuggkyrkan är för dig som vill be en bön, inspireras av andras vandringar eller bara vila fötterna en stund.

I Masthuggskyrkan finns en plats för pilgrimsvandrare, men rum för både meditation och inspiration. Slå dig ner för att bläddra i pilgrimslitteratur, eller låna hem om du vill.

Pilgrimscentrum i Göteborg är en del av Masthuggs församling. Här samlas vandrare från hela Göteborg i gemensamma vandringar, inspirationsföredrag och olika sorters retreater eller kurser.