Trätrappa som leder ned mot vatten.
Foto: oskars Sylwan /Unsplash

Föredrag, retreat & inspiration

Pilgrimscentrum vill vara en mötesplats och inspirera pilgrimer.

Tisdagskvällar i Masthuggskyrkan är en mötesplats för pilgrimer. Alla är välkomna!

Tisdagar kl. 18

Alla tillfällen inleds med en enkel mässa, därefter kvällens program.

13 september - Camino café

Dela minnen och drömmar! Öppen kväll för alla som är intresserade av att vandra i Europa.

20 september - Carl Axel Aurelius "På helig mark"

Föredrag i Masthuggskyrkan med biskop emeritus Aurelius som berättar om pilgrimens historia och nutid.

27 september - Våga gå

Öppen kväll för alla som är intresserade av pilgrimsliv.

Vill du leda pilgrimsvandringar?

Tisdagskvällarna i oktober har tema "Våga leda". Välkommen till Masthuggskyrkan och Pilgrimscentrum i Göteborg!

Studiecirkel för fossilberoende

Tisdagskvällarna i november träffas självhjälpsgruppen "Våga förändras", en grupp för oss som vill trotsa vårt fossilberoende.

Rastplats för pilgrimer

En person har slagit sig ner vid rastplatsen för att läsa.
Rasplatsen i Masthuggkyrkan är för dig som vill be en bön, inspireras av andras vandringar eller bara vila fötterna en stund.

I Masthuggskyrkan finns en plats för pilgrimsvandrare, men rum för både meditation och inspiration. Slå dig ner för att bläddra i pilgrimslitteratur, eller låna hem om du vill.

Pilgrimscentrum i Göteborg är en del av Masthuggs församling. Här samlas vandrare från hela Göteborg i gemensamma vandringar, inspirationsföredrag och olika sorters retreater eller kurser.

Pilgrimscentrum & Masthuggskyrkan

Stilla hav och horisont.

12 november - Stilla dag i Masthuggskyrkan

Lördag med bön, sång och stillhet.

Några personer sitter på kanten på Järntorgets fontän.

Lunchvandring

En torsdag i månaden ses vi för en timmes promenad i centrala Göteborg. Gör oss sällskap!

Gudstjänster

Det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp.

Illustration av svarta och röda geometriska bitar som formar ett hjärta.

Nyfiken Gud

Vi utforskar kristen tro genom att dela och prova tankar tillsammans. Vi ses på tisdagar!