Vandringsleder kring Göteborg

Vandra på egen hand på leder i och omkring Göteborg.

Pilgrimscentrum i Göteborg arrangerar pilgrimsvandringar som du är varmt välkommen att delta i. Vill du hellre gå på egen hand finns här några förslag och länkar till vandringsleder i Göteborgsområdet. 

Pilgrimsleden Göta älv

Pilgrimsleden Göta älv sträcker sig från Masthuggskyrkan i Göteborg via Nylöse kyrka och Lärjeån. Vidare genom Vättlefjäll till Ale kommuns skogar och landsbygdsidyll och till Lödöse som historisk knutpunkt. Genom Lilla Edet tar man sig över den vackra älven och upp till charmiga Hjärtum. här bär vägen från Utby genom trollskogar till Trollhättan och Vänersborg där leden kopplar an till pilgrimslederna i Dalsland.

Med Göteborg som utgångspunkt når du leden från Göteborgs central. De södra etapperna företrädesvis med spårvagn. Via hållplatser i Angered och Hjällbo kan du lätt ta en halvdagstur eller dagstur på leden. Längs leden finns grill- och rastplatser. Vill du hitta någonstans att äta och bo finns detta tillgängligt för alla etapper.

Hämta ditt pilgrimspass!

Utanför Masthuggskyrkan finns en skylt som visar hur hela leden sträcker sig längs Göta älv upp till Dalbobron i Vänersborg. Där finns kartor och information om etapper och kyrkor längs vägen  – och plats för stämpel för varje etapp du checkar av!

Örgryte pastorat

Passa även på att ta en tur runt Örgryte pastorat där du får ta del av spännande fakta om kyrkan med aktiviteter för barnen längst vägen.

Götebors stift

Att vandra i en behaglig takt, ta sig tid att njuta av naturen och reflektera förenar kropp och själ. Läs mer om Pilgrimsvandringarna i Göteborgs stift

West Sweden trails

Vandrings- och cykelleder i Västra Götaland

På hemsidan www.westswedentrails.se hittar du till vackra och spännande leder att utforska både på cykel och till fots. 

Pilgrimsvandring på Orust

Pilgrimsled som mellan åtta vackra kyrkor på Orust som går via stigar, kuperad terräng och småvägar. Hav, berg och inland! Kartor och etapper finns på Svenska kyrkan.se/orust/pilgrimsvandra.

Elisabeth Hesselbladsleden

Elisabeth Hesselbladsleden är en 21 km Pilgrimsled som går från Herrljunga till Fåglavik och tillbaka.

Herrljunga-Gäsenebygdens pilgrimleder

I Herrljunga kommun finns en fin pilgrimsled att vandra. Total längd på leden är 47 km, men de åtta olika sträckningarna inom leden är mellan 3 och 11 km. Karta kan du laddar ner på Herrljunga pastorats hemsida

En vandrare sitter på Storeberget och blickar ut över Gamlestaden och östra Göteborg.

Följ med på pilgrimsvandring!

Vandra tillsammans med andra i och kring Göteborg. Här hittar du hela programmet!