Lördagsvandringar

Längs havet, i skogen, åt väster och öster... Följ med på pilgrimsvandringar på lördagar i vår!

Heldagsvandringar

Vi ger oss ut på vandring i olika riktningar och nya vyer. Dessa vandringar varierar i längd mellan 15 och 20 kilometer och görs i lugnt tempo, cirka 3 km/h. När datum för respektive vandring närmar sig kommer fylls det på med mer information om samlingsplats och hur du tar dig dit smidigt med kollektivtrafik.

Tala film Tala liv-vandring

30 januari kl. 9–16

Vandring från Friluftskyrkan i Slottsskogen till Kvarnbyn i Mölndal. När vi går diskuterar vi filmen ”The Way” utifrån samtalsmetoden ”Tala film, tala liv”. Filmen visas i kyrkan kvällen före vandringen, välkommen också då!

Anmälan senast 25 januari.

Insikter och utsikter

20 februari kl. 9–16

Under februari finns en fotoutställning i kyrkan, med bilder från pilgrimsleden Göta älv. På denna vandringen går vi till några av dessa utsiktspunkter för egna insikter.

Anmälan senast 15 februari.

Äta ute

20 mars kl. 9–16

Vi vandrar i Änggårdsbergen och lagar mat tillsammans med hjälp av årets julklapp: Stormköket! Vi delar tips, recept och erfarenheter av att laga mat och äta utomhus.

Anmälan senast 15 mars.

Från kyrka till kyrka

24 april kl. 9–16

Vi fortsätter höstens vandring på Hisingen. Denna gång går vi från Torslanda kyrka till Amhults kyrka.

Anmälan senast 19 april.

Anmälan

Boka plats genom att kontakta oss antingen via mail eller på telefon. Ange vilket arrangemang det gäller, ditt namn och mobilnummer. Välkommen!

Skicka e-post till Pilgrimscentrum

Telefonnummer: 0737-73 86 50

Corona då?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att ställa in vandringar, verksamheter och inspirationskvällar om så behövs.

Om du är anmäld till ett arrangemang kontaktar vi dig om vi blir tvungna att ställa in.

Tidigare vandringar

Havet

22 augusti kl. 9 – 16
Anmälan senast 14 augusti.

Ö-vandring

12 september kl. 9 – 16
Vandring på Rörö. Anmälan senast 4 september.

Skogen

Foto: Oscar Nord / Unsplash

3 oktober kl. 9 – 16
Anmälan senast 25 september.

Heldagsvandring i skogen kring Kungälv. Vandringen startar och slutar vid samma plats i närheten av Bohus Fästning. Vandringen är cirka 15 km i kuperad terräng på anlagda stigar, skogsstigar och lite på landsväg. Vi kommer att vandra till Aleklätten med fantastisk utsikt åt alla väderstreck. Du tar själv med fika, lunch och vatten för hela dagen. Runt kl 16 är vi tillbaka i Kungälv. Anna Österberg är pilgrimsledare för vandringen.
Anmäl dig senast 25 sepember till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se. Skriv ditt namn och mobilnummer.

Från öst till väst

31 oktober kl. 11 – 17
Vandring från Östra till Västra kyrkogården på Alla helgons dag. Observera tiden.
Anmälan senast 23 oktober. Läs mer om pilgrimsvandringen från öst till väst.

Från kyrka till kyrka

21 november kl. 9 – 16
Vi kommer vandra en sträcka på cirka 13 km mellan Björlanda kyrka och Torslanda kyrka på Hisingen. Båda kyrkorna har lång historia och är byggda under medeltiden.

Ta med fika, matsäck för hela dagen.

Anmälan till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se senast 18 november. Skriv ditt namn och mobilnummer i anmälan.

Helgonen

12 december

Denna vandring startar kl. 10 utanför Sankta Birgittas kapell, nära Röda sten. Efter det går vi en kort vandring i Klippanområdet fram till förmiddagskaffet. Någon gång efter kl. 11 gör vi en längre vandring efter vattnet ut mot Saltholmen. Under dagen kommer vi att lära oss mer om några av våra helgon, Bland annat Anna av Novgorod.

Ta med fika, matsäck för hela dagen. Vandringen avslutas runt kl. 15.30.

Anmälan till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se senast 7 december. Skriv ditt namn och mobilnummer i anmälan.

Person häller upp dryck från sin termos.
Foto: Kamil Szumotalski / Unsplash

Åsa Dungården