Vandrare går på en grusväg omgiven av ängar.

Lördagsvandringar

Längs havet, i skogen, åt väster och öster... Följ med på heldagsvandringar med Pilgrimscentrum!

Heldagsvandringar

Vi ger oss ut på vandring i olika riktningar och nya vyer. Dessa vandringar varierar i längd mellan 15 och 20 kilometer och görs i lugnt tempo, cirka 3 km/h. När datum för respektive vandring närmar sig kommer fylls det på med mer information om samlingsplats och hur du tar dig dit smidigt med kollektivtrafik.

Ta gärna med en påse att samla upphittat skräp i för att Hålla Sverige Rent.

Kviberg

21 augusti kl. 9 – 16

Samling och avslut vid Utby kyrka. Anmälan senast 15 augusti.

2 oktober kl. 9 – 16

Vandringen på Hisingen fortsätter ut på öarna. Denna gång från Amhults kyrka till Hönö kyrka. Anmälan senast 26 september.

6 november kl. 9 – 16

27 november kl. 9 – 16

Spara datumen!

I slutet av augusti fylls programmet för hösten på med mer information om destinationer och annat. Programmet är inspirerat av Walk for future, och kommer ha tema Hållbarhet. Notera gärna datumen redan nu i din kalender, så hörs vi efter sommaren!

Anmälan

Boka plats genom att kontakta oss antingen via mail eller på telefon. Ange vilket arrangemang det gäller, ditt namn och mobilnummer. Välkommen!

Skicka e-post till Pilgrimscentrum

Telefonnummer: 0737-73 86 50

Corona då?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att ställa in vandringar, verksamheter och inspirationskvällar om så behövs.

Om du är anmäld till ett arrangemang kontaktar vi dig om vi blir tvungna att ställa in.

Tidigare vandringar

24 APRIL KL. 9–16

I höstas påbörjade vi en vandring mellan kyrkor på Hisingen. Nu fortsätter vi där vi avslutade och går från Torslanda kyrka till Amhults kyrka. Vandringen går förbi snäckskalsbankar, hällristningar, längs havet och genom skog.

Ta med egen matsäck.

Anmälan senast 19 april.

Pilgrimsvandring på Sjuhäradsleden
8 MAJ KL. 10

Vi startar i Hindås och går första etappen som är ca. 13 km. Stora delar av dagen kommer vi att vandra i tystnad.

Anmälan senast 3 maj.

Vill du vandra hela helgen? Den 9 maj kommer vi återigen gå pilgrimsvandring på Sjuhäradsleden, men då både etapp 1 och 2 med tema Bön.

Äta ute
20 mars kl. 9–16

Vi pilgrimsvandrar i Änggårdsbergen och lagar vegetarisk mat tillsammans med hjälp av årets julklapp: Stormköket! Vi delar tips, recept och erfarenheter av att laga mat och äta utomhus.

Vi tar med råvarorna till matlagningen. Du tar med varm/kall dryck, mugg, tallrik, bestick och stormkök (om du har ett). Vandringen startar vid Masthuggskyrkan och avslutas vid Friluftskyrkan i Slottsskogen.

Tala film Tala liv-vandring

30 januari kl. 9–16
Vandring från Friluftskyrkan i Slottsskogen till Kvarnbyn i Mölndal. När vi går diskuterar vi filmen ”The Way” utifrån samtalsmetoden ”Tala film, tala liv”. Filmen visas i kyrkan kvällen före vandringen, välkommen också då!

Anmälan senast 25 januari.

Insikter och utsikter

20 februari kl. 9–16
Under februari finns en fotoutställning i kyrkan, med bilder från pilgrimsleden Göta älv. På denna vandringen går vi till några av dessa utsiktspunkter för egna insikter.

Anmälan senast 15 februari.

Havet

22 augusti kl. 9 – 16
Anmälan senast 14 augusti.

Ö-vandring

12 september kl. 9 – 16
Vandring på Rörö. Anmälan senast 4 september.

Skogen

3 oktober kl. 9 – 16
Anmälan senast 25 september.

Heldagsvandring i skogen kring Kungälv. Vandringen startar och slutar vid samma plats i närheten av Bohus Fästning. Vandringen är cirka 15 km i kuperad terräng på anlagda stigar, skogsstigar och lite på landsväg. Vi kommer att vandra till Aleklätten med fantastisk utsikt åt alla väderstreck. Du tar själv med fika, lunch och vatten för hela dagen. Runt kl 16 är vi tillbaka i Kungälv. Anna Österberg är pilgrimsledare för vandringen.
Anmäl dig senast 25 sepember till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se. Skriv ditt namn och mobilnummer.

Från öst till väst

31 oktober kl. 11 – 17
Vandring från Östra till Västra kyrkogården på Alla helgons dag. Observera tiden.
Anmälan senast 23 oktober. Läs mer om pilgrimsvandringen från öst till väst.

21 november kl. 9 – 16
Vi kommer vandra en sträcka på cirka 13 km mellan Björlanda kyrka och Torslanda kyrka på Hisingen. Båda kyrkorna har lång historia och är byggda under medeltiden.

Ta med fika, matsäck för hela dagen.

Anmälan till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se senast 18 november. Skriv ditt namn och mobilnummer i anmälan.

Helgonen

12 december

Denna vandring startar kl. 10 utanför Sankta Birgittas kapell, nära Röda sten. Efter det går vi en kort vandring i Klippanområdet fram till förmiddagskaffet. Någon gång efter kl. 11 gör vi en längre vandring efter vattnet ut mot Saltholmen. Under dagen kommer vi att lära oss mer om några av våra helgon, Bland annat Anna av Novgorod.

Ta med fika, matsäck för hela dagen. Vandringen avslutas runt kl. 15.30.

Anmälan till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se senast 7 december. Skriv ditt namn och mobilnummer i anmälan.

Person häller upp dryck från sin termos.
Foto: Kamil Szumotalski / Unsplash

Åsa Dungården