Foto: Jonny Gios

Heldagsvandringar

Längs havet, i skogen, åt väster och öster... Följ med på dagsvandringar med Pilgrimscentrum!

Heldagsvandringar

Vi ger oss ut på vandring i olika riktningar och nya vyer. Dessa vandringar varierar i längd mellan 15 och 20 kilometer och görs i lugnt tempo, cirka 3 km/h. När datum för respektive vandring närmar sig kommer fylls det på med mer information om samlingsplats och hur du tar dig dit smidigt med kollektivtrafik.

Ta med dig matsäck och dryck för dagen.

Våga berätta

Lördag 24 september, kl. 9–16

En vandring genom hoppfulla odlingsmarker. Bokmässan pågår för fullt och vi får vandra med uppmaningen att hjälpa varandra att Våga berätta. Berätta, om oss själva, vår vandring genom livet, och om vad vi tror på.

Vandringen går denna gång genom några av de många odlingsområden som ligger i Lärjedalens omgivningar :

Angereds gård,

Angereds testbädd,

Alzoubi farm,

Foto: Marie Lumsden

Och så slutar vi vid Lisa Westbergs hem, @furasens_smabruk.

Vi kommer gå i ett lugnt tempo och göra flera stopp under dagen. Vandringen blir mestadels på stig och grusväg. Alla tar själva med vad man vill äta och dricka under dagen.

Anmälan senast 19 september till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se. I slutet på nästa vecka kommer alla som har anmält sig få ett mail med mer info.

Våga leda

Lördag 22 oktober, kl. 9–16

Anmälan senast 17 oktober.

Våga förändras

Lördag 26 november, kl. 9–16

Anmälan senast 21 november.

Våga vila

Annandag jul 26 december, kl. 9–16

Anmälan senast 19 december.

Vårens tema: Vägskäl

En pilgrim är van vid att stå vid vägskälen. Men hur ser själva platsen ut där vi är? Vad får oss att landa i vilken väg som är rätt att gå? Följer vi kartan, eller den mest upptrampade stigen? Talar vi med en medvandrare; lyssnar vi till vinden, till tonen från himlen, till rösten i våra hjärtan? Och vad gör vi när vi står i väglöst land? På platser aldrig tidigare prövade av människans steg. Varifrån får vi vår ledning?

Person häller upp dryck från sin termos.
Foto: Kamil Szumotalski / Unsplash
Solrosfält med pilgrimens ledord.

Programblad & nyhetsbrev

Pilgrimscentrums programblad är en samling av kommande vandringar och andra aktiviteter. Bladet kommer några gånger per år utefter säsong.

Trätrappa som leder ned mot vatten.

Pilgrimskvällar i Masthuggskyrkan

Tisdagar i Masthuggskyrkan är en mötesplats för pilgrimer. Alla är välkomna!