En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

Enskilt samtal

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kontaktar du någon av våra präster eller diakon direkt. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

samtal om andlighet och tro

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig.

I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans.

Familjeterapi/familjerådgivning

Ibland möter man hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över. Då kan det vara nödvändigt att få hjälp för att skapa en dialog för att förstå och förändra.

Vi är till för dig eller er som är gifta, sambor, skilda, på väg att skiljas, ensamstående, föräldrar, vuxna barn eller vänner. Vi kan prata om vilken typ av privat relation som helst. Du kan komma ensam, eller så kommer ni tillsammans.

FAMILJETERAPI/FAMILJERÅDGIVNINGssamtalen är avgiftsbelagda och faktureras

• Kostnaden är 400 kronor per tillfälle för medlemmar i Svenska kyrkan och 600 kronor per tillfälle för dem som inte är medlemmar
  • Det finns möjlighet att ansöka om nedsatt avgift eller avgiftsbefrielse
  • Samtalen sker under tystnadsplikt
  • Inget krav på medlemskap i Svenska kyrkan
  • Boende i Majorna/Linné, Masthugg och Högsbo prioriteras

Kontaktperson familjeterapi

Mia Rydberg

Oscar Fredriks församling, Carl Johans pastorat

Diakon, Leg. psykoterapeut

Drop in

Det finns även möjlighet att besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal, ekonomisk rådgivning och stöd har vi drop-in i Oscar Fredriks församlingshem. Mottagningen är för dig som bor i någon av stadsdelarna Masthugg, Majorna eller Linné.

TISDAGAR KL. 9.30-11

Oscar Fredriks församlingshem

Du är okej

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definerar dig som.

Samtalen kostar dig ingenting.

Annika Delemark

Marika Palmdahl

Församlingsherde, Präst

Joakim Thoresson

Anna Österberg

Präst

Om du har frågor kring olika typer av stödsamtal, livsfrågor, sorgbearbetning, krissamtal, sockenbud, bikt eller par- och familjesamtal så tveka inte att höra av dig till oss!

Du är inte ensam

Masthuggs församling har flera samtalsgrupper och andra verksamheter som utgår från olika kreativa uttryck ger plats åt samtal om livets alla sidor. Pilgrimscentrum erbjuder både vandringar, reatreater och inspiration till nya upplevelser i rörelse.