Ringar på vattnet i en stilla sjö.
Foto: Linus Nylund/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

Kontakta oss för att boka tid för samtal, det kan du göra på både telefon eller e-post. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. Samtalen kostar dig ingenting.

Enskilt samtal

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kontaktar du någon av våra präster eller diakon direkt. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Samtal om andlighet och tro

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans. Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig.

Drop in

Det finns även möjlighet att besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal, ekonomisk rådgivning och stöd har vi drop-in i Oscar Fredriks församlingshem. Mottagningen är för dig som bor i någon av stadsdelarna Masthugg, Majorna eller Linné.

Tisdagar kl. 9.30–11

Sjömanskyrkan

Familje- och parterapi i Oscar Fredrik

Ibland möter vi hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över. Då kan det vara viktigt att få hjälp till att skapa en bättre dialog för att förstå och förändra.

En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Vi möter alla som vill tala om sina relationer i olika familjesammansättningar, t ex för att hitta andra sätt att kommunicera eller ett nytt förhållningssätt efter en separation. Samtalen kan ske i par, tillsammans med familjen eller individuellt.

Den du/ni möter i terapin är Mia Rydberg som är diakon och legitimerad familjeterapeut.

Alla terapi- och rådgivningssamtal sker under tystnadsplikt. Mottagningen finns i Oscar Fredriks församlingshem bredvid Oscar Fredriks kyrka.

Här kan du läsa mer om familje- och parterapi och hur du bokar tid. 

Du är okej

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definierar dig som.

Samtalen kostar dig ingenting.

Om du har frågor kring olika typer av stödsamtal, livsfrågor, sorgbearbetning, krissamtal, sockenbud, bikt eller par- och familjesamtal så tveka inte att höra av dig till oss!

Du är inte ensam

Masthuggs församling har flera samtalsgrupper och andra verksamheter som utgår från olika kreativa uttryck ger plats åt samtal om livets alla sidor. Pilgrimscentrum erbjuder både vandringar, reatreater och inspiration till nya upplevelser i rörelse. 

Drömgrupp

Är drömmar en slump av händelser eller ett tecken på något? Här arbetar vi kreativt med våra egna drömmar i en trygg miljö.

Filmträffen

En känsla, en person och en scen är startpunkten för samtalet i filmgruppen. Tala film – tala liv!

Någon häller upp te från en gammal engelsk tekanna i en tekopp. Bredvid står ett fat med kanelbullar.

Café Margareta

Café Margareta med afternoon tea är en gemenskapsträff i Oscar Fredriks och Masthuggs församlingar.

En vandrare sitter på Storeberget och blickar ut över Gamlestaden och östra Göteborg.

Följ med på pilgrimsvandring!

Vandra tillsammans med andra i och kring Göteborg. Här hittar du hela programmet!

Trätrappa som leder ned mot vatten.

Pilgrimskvällar i Masthuggskyrkan

Tisdagar i Masthuggskyrkan är en mötesplats för pilgrimer. Alla är välkomna!

Gudstjänster

Det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp.

Diakoni

Diakoni är ett krångelord för något så enkelt - men livsavgörande! - som Guds kärlek. Vi är älskade.