Foto: Arild Vågen

Masthuggskyrkan

Kyrkan är öppen varje dag, året om. Välkommen in!

Välkommen till kyrkan på toppen!

Ungefär 100 000 personer besöker Masthuggskyrkan varje år - och den är väl värd ett besök! Du är välkommen in och sitta ner en stund, tända ett ljus eller gå runt och titta både inne i kyrkan och utanför. Det finns också möjlighet att boka guidad tur för grupper, eller lyssna på en audioguide för att få mer information om kyrkan och dess detaljer.

Masthuggskyrkans öppettider

Under sommaren (1 juni–31 augusti) är Masthuggskyrkan öppen alla dagar kl. 10–17. Välkommen in för att tända ett ljus eller bara sitta en stund. Gudstjänst firas söndagar kl. 11.

Opening hours and information

Welcome to Masthuggskyrkan!

Virtuell rundtur i Masthuggskyrkan

Kung Gustav V och hans följe går in på gården framför huvudingången till Masthuggskyrkan.

Arkitektur och historik

Masthuggskyrkan stod klar i oktober 1914. Med sin karakteristiska stil och sitt läge har den blivit ett landmärke och symbol för Göteborg.

Orgel i Masthuggskyrkan

Masthuggskyrkans orgel byggdes ursprungligen 1914, och är den största kyrkorgeln i Göteborgs stift. Här kan du lyssna på hur det mäktiga instrumentet låter!

Upptäck Masthuggskyrkan

Utforska kyrkans olika platser med vår bok som guide och hitta dina egna pärlor! Kyrkan är öppen varje dag.

Audioguide

Vill du veta lite mer om kyrkans historik och interiör, kan du lyssna på vår ljudguide.

Guidad tur i Masthuggskyrkan

Med sitt läge och sin unika arkitektur är Masthuggskyrkan en stor sevärdhet i Göteborg.

Sommar i Masthuggskyrkan

Gudstjänster

Det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp.

Vy från Masthuggskyrkan, första av flera utsiktsplatser längs pilgrimsleden Göta älv.

Pilgrimscentrum i Göteborg

Vi vill väcka din nyfikenhet och inspirera till uppbrott, möten och utmaningar!

Konsertprogram

Välkommen till konsert i Masthuggskyrkan! Fri entré.

En vigsel mellan två kvinnor i brudklänningar i Masthuggskyrkan. Brudparet står framför prästen.

Vigsel och bröllop

Störst av allt är kärleken!

Illustrationer av Caroline Röstlund

Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

En vit kista med ett stort blomsterarrangemang står i kyrkan. En person i förgrunden kollar på kistan.

Begravning

I begravningsgudstjänsten stannar vi upp inför ett levt liv. Minnen, sorg och saknad, men också som ett avstamp inför det nya livet.