Kontakt

Masthuggs församling Besöksadress: Storebackegatan 15, 41318 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7319200 E-post till Masthuggs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Arkitektur och historik

Ur en byggnadsgrupp av enkla, stort tilltagna former, skjuter dess tornkropp upp på samma gång djärvt och värdigt, och den vackra tegelbyggnaden har dessutom genom sitt läge, fått en mycket stor betydelse för såväl Majornas som Masthuggets stadsbild.

Stadsingenjör Albert Lilienberg var mycket entusiastisk över kyrkobyggnaden och framhöll att Ericson här hade tillfört Göteborgs stadsbild något mycket värdefullt. Wikipedia.

Ritad av Sigrid Ericsson

Kyrkan är ritad av Sigfrid Ericsson, och blev något av hans genombrott inom kyrkoarkitektur. Han har ritat många kyrkor i och kring Göteborg, men är också arkitekten bakom Göteborgs Konstmuseum.

Sigfrid Ericson är arkitekten bakom flera av Göterborgs ståtliga byggnader och kyrkor.

Läs mer om Sigrid Ericsson på Wikipedia.

Folder om Masthuggskyrkan

I broschyren om kyrkan kan du läsa om interiöra detaljer, ornament och utsmyckningar, dopfunt, textilier med mera. Observera att orgeln renoverats efter att broschyren trycktes.

Ladda ner broschyren ”En rundvandring i Masthuggskyrkan”