Kontakt

Masthuggs församling Besöksadress: Storebackegatan 15, 41318 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7319200 E-post till Masthuggs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Audioguide

Vill du veta lite mer om kyrkan, kan du lyssna på vår ljudguide.

Masthuggskyrkans öppettider

Alla dagar kl. 09.00-16.00, utom torsdagar då kyrkan stänger kl. 15.00.

Se kalender för verksamheter i kyrkorummet och andra lokaler.

Under sommaren, juni - augusti, har vi utökade öppettider: alla dagar kl. 09.00-18.00, utom torsdagar då vi stänger kl. 15.00.

Läsa istället för att lyssna?

Vill du hellre läsa dig till informationen finns den här nedan.

Masthuggskyrkan

Bygget av Masthuggskyrkan, som ritades av arkitekt Sigfrid Ericson, påbörjades i december 1910 och invigningen skedde nästan 4 år senare, den 14 oktober 1914, under ledning av biskopen Edvard Herman Rodhe. Men redan den 2 augusti hade kyrkan fått träda i tjänst, när dess klockor liksom stadens övriga kyrkklockor klämtade för den allmänna mobiliseringen mellan klockan 8 och 11 och med tio minuters mellanrum.

Fasaderna är av ovanligt stort handslaget, rött munktegel från Börringe i Skåne, och yttertaket av armerad betong är täckt med tegel från Slottsmöllans tegelbruk utanför Halmstad.

Dopfunten

Dopfunten ritades 1991 av arkitekten Arne Tollbom efter en skiss av Sigfrid Ericson och formades i gotländsk sandsten från Slite stenhuggeri på Gotland.

Altartavlan

Altartavlan är en så kallad triptyk, alltså uppdelad i tre bildfält, ritad av kyrkans arkitekt Sigfrid Ericson, skulpterades av konstnären Ninnan Santesson och målades 1923 av den svensk-finske konstnären Engelbert Bertel-Nordström.

Orgeln

Orgeln byggdes av orgelbyggaren J Magnusson och är med sina 65 stämmor, fyra manualer och pedal, och med över 4000 pipor i orgelhuset Göteborgs stifts största kyrkoorgel. Obs! Orgeln i Masthugget har renoverats sedan guiden gjordes.

Guiden är producerad av Christer Smedberg, kyrkoguiden.se

Audiguider till Göteborgs andra kyrkor

Det finns motsvarande ljudguider för alla kyrkor i Göteborg. Du hittar samtliga på Kyrkoguiden.se/goteborg