Utställningar i kyrkorummet

Masthuggskyrkan har tillfälliga utställningar av olika slag, men också verk som hänger permanent. I kyrkorummet finns också en upplevelsevandring, där du som besökare kan lära känna livet i Masthuggskyrkan, nu och då.

Aktuell utställning

Konstverk målat med oljekritor. En ängel hjälper Pinocchio ur en båt.

Utställning: Vi är alla Pinocchio

Färgstarka, lekfulla och angelägna tavlor av Pietro Raffone ställs ut i Masthuggskyrkan. Konstutställningen pågår mellan 17 september–20 november 2022.

Kommande utställningar

Vill du ställa ut i Masthuggskyrkan?

Hör av dig till Lisa!

Tidigare utställningar

Textilt konsthantverk.

Utställning: Hjärtan mellan bergen – PassionerArt

Majornabaserade konstnären Thomaz Grahl ställer ut textila applikationer och målningar i Masthuggskyrkan under sommaren.

Oscars vårsalong

Frivilligcentralen Oscars konstnärer ställer ut i Masthuggskyrkan. Vernissage 19 april.

Galina Bodyakova med ett av sina konstverk.

Stöd Ukraina i Masthuggskyrkan

Från och med den 10 mars säljer vi bilder av den Ukrainska konstnären Galina Bodyakova i Masthuggskyrkan.

Akvarellmålning av ett dramatiskt landskap i blått och rött,

Utställning: Förföljda och förintade

Konstutställning med målningar av Christina Stendahl 9–28 november 2021.

Sommarutställning i kyrkan: Rötter

2 juni- 16 augusti har Frivilligcentralen Oscars en samlingsutställning i Masthuggskyrkan.

Utställning: Presenningsikoner

Mats Hermansson använder gamla utslitna presenningar som duk för sina experimentella ikonbilder. Utställning i Masthuggskyrkan 1 april – fredag 27 maj.

Utställning "Insikter & utsikter"

Längs pilgrimsleden Göta älv finns många fantastiska utsiktsplatser med vida vyer. Under februari 2021 hänger fotoutställningen med bilder från leden i Masthuggskyrkan.

Utställning: Brodera liv

"Textila Äventyr" 5 maj - 6 juni i Masthuggskyrkan.

Hopp - Samlingsutställning

Vernissagen livesänds 25 maj på Frivilligcentralen Oscars facebook-sida.

Kung Gustav V och hans följe går in på gården framför huvudingången till Masthuggskyrkan.

Arkitektur och historik

Masthuggskyrkan stod klar i oktober 1914. Med sin karakteristiska stil och sitt läge har den blivit ett landmärke och symbol för Göteborg.

Orgel i Masthuggskyrkan

Masthuggskyrkans orgel byggdes ursprungligen 1914, och är den största kyrkorgeln i Göteborgs stift. Här kan du lyssna på hur det mäktiga instrumentet låter!

Kontakta Masthuggs församling

Kontaktuppgifter till personal i Masthuggs församling och våra öppettider.