Foto: Malin LIngnert

Upptäck Masthuggskyrkan

Utforska kyrkans olika platser med vår bok som guide och hitta dina egna pärlor!

Upptäcktsfärd där himmel och jord möts

I Masthuggskyrkan och världen finns mycket att upptäcka. Vi hoppas att du vill ge dig ut på upptäcktsfärd efter platser där himmel och jord möts, där du och Gud möts.

Boken "Upptäck Masthuggskyrkan" finns att köpa eller låna i kyrkan. Foto: Malin LIngnert

Vi har gjort i ordning ett antal platser i kyrkan att upptäcka, förundras, pröva på eller bara vara en stund. Vad skulle du bestämma om du bar kronan? Hur låter musik? Vad vill du skicka för meddelande i flaskposten? Platser markeras med en inramad bild, och till din hjälp kan du använda vår fina nya bok Upptäck Masthuggskyrkan. 

Resan är din

Vandringen i kyrkan passar för hela familjen. Det finns ingen början eller slut, utan vi hoppas att du använder din nyfikenhet för att finna din egna väg, både i Masthuggskyrkan och i världen. 

Öppettider för Masthuggskyrkan

Vi har öppet alla dagar 10-16 (utom tisdagar till kl. 18 och torsdagar till kl. 14). Välkommen in för att tända ett ljus, upptäcka kyrkorummet eller bara sitta en stund. Gudstjänst firas söndagar kl. 11.

Rubrik

Masthuggskyrkan

Kyrkan är öppen varje dag, året om. Välkommen in!

Kung Gustav V och hans följe går in på gården framför huvudingången till Masthuggskyrkan.

Arkitektur och historik

Masthuggskyrkan stod klar i oktober 1914. Med sin karakteristiska stil och sitt läge har den blivit ett landmärke och symbol för Göteborg.

Gudstjänster

Det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp.

Vy från Masthuggskyrkan, första av flera utsiktsplatser längs pilgrimsleden Göta älv.

Pilgrimscentrum i Göteborg

Vi vill väcka din nyfikenhet och inspirera till uppbrott, möten och utmaningar. Vi är en del av Masthuggs församling, välkommen hit!