Två barn står bredvid varandra, bara benen syns. Den ena har regnbågsfärgade strumpbyxor.

Carl Johans församling

Carl Johans församling vill vara ett öppet sammanhang för människor i olika livssituationer och med olika erfarenheter. Här får du ta plats.

Öppettider för Carl Johans kyrka

Carl Johans kyrka är öppen, när förutsättningarna tillåter. Det gäller både vardagar och söndagar. Skylt nedanför kyrktrappan på gatuplan ställs ut när kyrkan är öppen. Då är du välkommen in för att tända ett ljus eller bara sitta en stund. Söndagar kl. 11 firar vi mässa tillsammans.

Silhuetter av un grupp ungdomar vid en solnedgång. Text i bild: Bryr sig Gud?

Konfirmation 2022/2023

På våra konfaträffar pratar vi om kristen tro utifrån dina frågor och funderingar. Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lära känna nya människor på samma gång!

Vi firar gudstjänst i Carl Johans kyrka varje söndag kl. 11. Välkommen!

Musikgudstjänster

Musik på Klippan i S:ta Birgittas kapell och musikgudstjänster i Carl Johans kyrka.

En tallrik med soppa står på en rutig kökshandduk.

Middagsbön och sopplunch

Varannan tisdag kokas soppa i Kungsladugårds kyrka. Följ doften och delta i middagsbön och måltidsgemenskap! Terminsstart 6 september.

En gammal telefonlur med sladd mot en ljusgul bakgrund.

Diakon på telefon

På tisdagar under perioden 14 juni–30 augusti 2022 kan du prata med en diakon på telefon.

Treans spårvagn passerar utanför Carl Johans kyrka en solig sommardag.

Hållplats Carl Johan

Musik vid middagstimman, gemenskapsträff, litteraturläsning och sopplunch.

Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström står i en trappa. Ljuset från ett fönster lyser upp från vänster.

Ingen hinner fram

Podcast om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik, med Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Vill du veta vad som händer?

Prenumerera på ett eller flera kalendarier

Till formuläret

Nyheter i Carl Johans pastorat

Diakon på telefon

Sommardagar på Styrsö

Publicerad:

Njut av härligt skärgårdshäng på Styrsö 20–23 juni.

Lars Gårdfeldt dubbelt prisad

Publicerad:

Nyligen fick Lars Gårdfeldt ta emot pris på QX-galan. Nu tilldelas han även 2022 års Antigonepris från Ljungskile folkhögskola.

Lars Gårdfeldt fick pris på QX-galan

Publicerad:

Priset Keep up the good work delades måndagen den 25 april ut till Lars Gårdfeldt, präst i Carl Johans församling.

Help Ukraine Gothenburg flyttar in

Publicerad:

I mitten av april 2022 flyttar den ideella organisationen Help Ukraine Gothenburg sin verksamhet till undervåningen av Högsbo församlingshem.