En sommarkväll hoppar en ung person ut i vattnet och på bryggan står vännerna och tittar på.
Foto: Brooklyn Morgan Unsplash

Konfirmation 2021

I våra konfagrupper vrider och vänder vi tillsammans på livets stora frågor och pratar om tro. Vi lagar mat ihop, badar, leker och testar nya saker. Häng med och lär känna många nya kompisar!

Klimatsmart

Göteborg - Styrsö

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet… Med närhet till Göteborg erbjuds skärgårdsliv på Styrsö 25 meter från havet. Tillsammans talar vi om hur vi ska leva hållbart, i det egna livet som människa och tillsammans på jorden.

För dig som hellre träffas mer intensivt och som föredrar ett längre läger. Du träffar andra mäniskor, lagar mat ihop, salta bad och mysiga kvällar. Uppstarten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem. 21-24 juni heldagar i Göteborg, 29 juni-6 juli läger på S:t Olavsgården, Styrsö, 7-9 juli heldagar i Carl Johans församlingshem.

Konfirmation: 10 eller 11 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.
Kostnad: Ingen.

Till anmälan

Uppdrag Gotland

Gruppen för 2021 är fullsatt

Göteborg - Gotland

Det blir sol bad, natur, lek och mycket annat på Sveriges största ö. Passar för dig som gillar att resa iväg en längre tid, frilufts- och uteliv samt pröva nya och spännande saker.

För dig som som vill åka till Gotland och som hellre träffas mer intensivt. Uppstarten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem, och sedan är det ett sommarläger på Gotland. Datumet för lägret kommer senare. Sommarveckorna börjar 21 juni.

Konfirmation: 10 eller 11 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.
Kostnad: 1 000 kr, vid behov finns stiftelsemedel i pastoratet.

Vad är egentligen konfirmation?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet. När en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. Kristen tro handlar om ditt liv med dina frågor och funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig!

På konfirmandträffar och läger pratar vi om olika existentiella frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, om det egna livet och relationen till andra, och om vem Gud är. Vi får tänka på egen hand och med andra samt testa nytt tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller, lära dig om våra högtider och hur detta kan hänga ihop med vårt liv här idag. Vi lär oss tillsammans.

De som leder konfirmationsundervisningen är präster, pedagoger och musiker. Med finns också unga ledare, vilka själva nyligen konfirmerats. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Din närvaro är viktig – inte vad du eventuellt redan kan. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.

Kontaktpersoner Gotland

Anna  Sjöberg