Silhuetter av un grupp ungdomar vid en solnedgång. Text i bild: Bryr sig Gud?
Foto: Papaioannou Kostas/Unsplash

Konfirmation 2022/2023

På våra konfaträffar pratar vi om kristen tro utifrån dina frågor och funderingar. Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lära känna nya människor på samma gång!

Vägra hata. Våga älska. Göteborg–Berlin

Tillsammans funderar vi över hur vi kan få ihop tro, liv och framtidsfrågor tillsammans med mänskliga rättigheter. Det finns tre olika grupper. Två av grupperna träffas i Carl Johans församlingshem. I dessa grupper använder oss av olika kreativa uttryck, kultur och musik. Den tredje gruppen ses digitalt. Ungefär en söndag i månaden träffas den även i samband med gudstjänst i kyrkan. De tre grupperna åker tillsammans på två läger, ett till Åh stiftsgård och ett till Berlin.

Grupp 1: Måndagsgruppen

Måndagar från 19 september, kl. 16.30–18.30 i Carl Johans församlingshem.

Grupp 2: Tisdagsgruppen

Tisdagar från 20 september, kl. 18–19 digitalt på Teams.

Grupp 3: Onsdagsgruppen

Onsdagar från 21 september, kl. 16.30–18.30 i Carl Johans församlingshem.

Gemensamt

Läger: 21–23 oktober på Åh stiftsgård och under påsklovet vecka 15 i Berlin.

Konfirmation: Helgen 6–7 maj 2023.

Kostnad: Ingen.

Inskrivning: Söndag 18 september, kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Sommarkonfirmation 2023

Klimatsmart och Uppdrag Gotland passar dig som vill träffas intensivt under sommarlovet. Vi träffas tre veckor på sommaren, varav cirka en vecka på läger. Starten sker i december och sen har vi några förträffar under våren.

Klimatsmart, Göteborg–Styrsö

Med närhet till Göteborg erbjuds skärgårdsliv på Styrsö med bad och mysiga kvällar. Tillsammans pratar vi om hur vi ska leva hållbart, som individ och tillsammans med andra.

En grupp med ungdomar sitter vid en brasa i en skog på kvällen.
Foto: Tegan Mierle/Unsplash

När och var: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem. Den 19–22 juni ses vi heldagar i Göteborg. Den 27 juni–4 juli (OBS! Feltryck i foldern.) åker vi på läger till S:t Olavsgården på Styrsö. Den 5–7 juli ses vi heldagar i Carl Johans församlingshem.

Konfirmation: Helgen 8–9 juli 2023.

Kostnad: Ingen.

Inskrivning: Söndag 4 december kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Uppdrag Gotland, Göteborg–Gotland

Det blir sol, bad, natur, lek och mycket annat på Sveriges största ö. Passar dig som gillar att resa lite längre bort, till unik natur och spännande historia, samt pröva nya saker.

En flicka står på en rauk i solnedgången med armarna uppsträckta mot himlen.
Foto: Julia Caesar/Unsplash

När och var: Gruppen har några träffar under våren i Göteborg. Under sommaren träffas vi sedan under tre veckor. 19–22 juni dagtid i Göteborg. Under vecka 26 åker vi på läger till Gotland och under vecka 27 träffas vi på hemmaplan igen.

Konfirmation: Helgen 8–9 juli 2023.

Kostnad: 1 000 kr, vid behov finns stiftelsemedel i pastoratet.

Inskrivning: Söndag 4 december, kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Till anmälan

Vad är egentligen konfirmation?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet. När en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. Kristen tro handlar om ditt liv med dina frågor och funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig!

På konfirmandträffar och läger pratar vi om olika existentiella frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, om det egna livet och relationen till andra, och om vem Gud är. Vi får tänka på egen hand och med andra, samt testa nytt tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller, lära dig om våra högtider och hur detta kan hänga ihop med vårt liv här idag. Vi lär oss tillsammans.

De som leder konfirmationsundervisningen är präster, pedagoger och musiker. Med finns också unga ledare, som nyss var konfirmander själva. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Din närvaro är viktig – inte vad du eventuellt redan kan. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.

Mångfald och allas lika värde

Allas rätt att få vara den de är och älska den de älskar är viktig.

En samlingsbild med olika hållbarhets-relaterade företeelser.

Hållbar utveckling & miljödiplomering

"Teologisk förankring och praktik", det är ett av Carl Johans pastorats områdesmål satta av kyrkorådet. Det innebär att låta teologin ta sig uttryck i konkret samhällsengagemang med människan och skapelsen i blicken.

Svenska kyrkans ungas flagga är hissad i en flaggstång.

Ungdomshäng

Ungdomsgruppen Carl Johans Kamraterna är en del av Svenska Kyrkans Unga. Kom hit och träffa nya kompisar, snacka och häng!

En ledare och några ungdomar är ute och går.

Unga ledare

Ledarskap, gemenskap och samtal om tro.

Någon spelar på et trumset, fokus på händerna som håller i trumpinnar.

Husbandet

Musik och sång för unga i Carl Johans pastorat. Vi håller till i Carl Johans församlingshem.

Ett regnbågsfärgat paraply framför ett krucifix i en kyrka.

QueerQvällar i Sjömanskyrkan

Är du kristen, HBTQ+ och vill ha en plats där du kan vara du? Välkommen på QueerQvällar i Sjömanskyrkan!

Närbild på brädspeldetaljer.

18+ häng

För dig som är 18+ och vill träffas och umgås med andra!