Regnbågsfärgade fjädrar och texten: "Kan jag alltid vara mig själv?"
Foto: David Clode

Konfirmation 2021/2022

I våra konfagrupper vrider och vänder vi tillsammans på livets stora frågor och pratar om tro. Vi lagar mat ihop, badar, leker och testar nya saker. Häng med och lär känna många nya kompisar!

Vägra hata. Våga älska.

Vi tror på kärlekens väg! För oss är det självklart att betona alla människors lika värde och vi tror på att möten mellan människor alltid är positivt.

Göteborg – Berlin

Tillsammans funderar vi över hur vi kan få ihop tro, liv och framtidsfrågor tillsammans med klimatfrågor. Vi träffas varje onsdag och åker på två läger tillsammans, ett till Flämslätts stiftsgård och ett till Berlin. Vi använder oss av olika kreativa uttryck, kultur och musik.

När och var: Onsdagar från 22 september i Carl Johans församlingshem.

Läger: 22–24 oktober Flämslätts stiftsgård, och 18–22 april, Berlin.

Konfirmation: 7 eller 8 maj kl. 11 i Carl Johans kyrka.

Kostnad: Ingen.

Inskrivning: Söndag 19 september kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Lilla gruppen

För dig som uppskattar att vara i ett mindre sammanhang för att provtänka och tillsammans testa tankar om tro och liv. Även här är frågor om människovärde i fokus och vår resa går mot Berlin, precis som i den lite större gruppen. Max 8 deltagare.

När och var: Tisdag 21 september, start och inskrivning i Carl Johans församlingshem.

Läger, konfirmation och kostnad: Samma som den lite större gruppen.

Klimatsmart 2022

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet… Med närhet till Göteborg erbjuds skärgårdsliv på Styrsö 25 meter från havet. Tillsammans talar vi om hur vi ska leva hållbart, i det egna livet som människa och tillsammans på jorden.

Göteborg – Styrsö

För dig som hellre träffas mer intensivt och som föredrar ett längre läger. Du träffar andra mäniskor, lagar mat ihop, salta bad och mysiga kvällar. Uppstarten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem. 20-23 juni heldagar i Göteborg, 24 juni-4 juli läger på S:t Olavsgården, Styrsö, 6-8 juli heldagar i Carl Johans församlingshem.

Konfirmation: 9 eller 10 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.

Kostnad: Ingen.

Inskrivning: Söndag 5 december kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Uppdrag Gotland 2022

Det blir sol bad, natur, lek och mycket annat på Sveriges största ö. Passar för dig som gillar att resa iväg en längre tid, frilufts- och uteliv samt pröva nya och spännande saker.

Göteborg – Gotland

För dig som som vill åka till Gotland och som hellre träffas mer intensivt. Starten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem, och sedan är det ett sommarläger på Gotland. Datumet för lägret kommer senare. Sommarveckorna börjar 20 juni.

Konfirmation: 9 eller 10 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.

Kostnad: 1 000 kr, vid behov finns stiftelsemedel i pastoratet.

Inskrivning: Söndag 5 december kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Till anmälan

Vad är egentligen konfirmation?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet. När en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. Kristen tro handlar om ditt liv med dina frågor och funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig!

På konfirmandträffar och läger pratar vi om olika existentiella frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, om det egna livet och relationen till andra, och om vem Gud är. Vi får tänka på egen hand och med andra samt testa nytt tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller, lära dig om våra högtider och hur detta kan hänga ihop med vårt liv här idag. Vi lär oss tillsammans.

De som leder konfirmationsundervisningen är präster, pedagoger och musiker. Med finns också unga ledare, vilka själva nyligen konfirmerats. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Din närvaro är viktig – inte vad du eventuellt redan kan. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.

Anna  Sjöberg

Anna Sjöberg