Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Burlövs församling Besöksadress: Kyrkogatan 4, 23234 Arlöv Postadress: BOX 174, 23222 ARLÖV Telefon:+46(40)6428900 E-post till Burlövs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Burlövs församling

Vill du dela gemenskapen i en församling? Fira gudstjänst tillsammans, kanske sjunga i en kör eller låta barnen delta i en verksamhet? Då är du välkommen till Burlövs församling, en del av Svenska kyrkan, i Arlöv och Åkarp, Skåne!

Burlövs församling söker vikarierande

Husmor/kock

Välkommen att söka tjänst i en levande och dynamisk församling!

Burlövs församling omfattar samma yta som Burlövs kommun, med de två tätorterna Arlöv och Åkarp. Kommunen växer och präglas av goda kommunikationer, företagsamhet och mångkultur.

Vår husmor kommer att vara föräldraledig ett år från augusti 2019 och vi söker därför en vikare. Burlövs församling har två kyrkor och två församlingshem. I Arlövs församlingshem är Café Oasen en central plats i församlingens liv. Där serveras mackor, smoothies, pajer, kaffe och kakor samt soppa en gång i veckan. I caféet möts församlingsbor för att dela måltidgemenskap eller ta en fika på väg till och från olika verksamheter. Där sammanstrålar församlingens medarbetare. I Café Oasen tar församlingen emot människor för arbetsrehabilitering i inom ramen för projektet Växa.

Vårt församlings- och gudstjänstliv är vitalt, präglat av öppenhet och med en diakonal inriktning. Församlingen är huvudman för begravningsverksamheten i kommunen och driver två förskolor. Sammanlagt har församlingen 44 anställda.

Arbetsuppgifter: Din huvudsakliga uppgift består i att arbeta med församlingens caféverksamhet. Du kommer också att vara praktisk handledare för de som gör sin arbetsrehabilitering i caféet. Du får ansvara för inköp av varor, dokumentera egenkontroller och lagefterlevnadskontroller. Viss tjänstgöring på helgtid förekommer.

Kvalifikationer: Du ska ha dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet som kock eller husmor. Du vill vara med och utveckla församlingens arbete med utgångspunkt från caféet. Du tycker om att samverka med andra medarbetare, ideella och förtroendevalda. Du har erfarenhet och intresse av handledning. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar.

Omfattning: Heltid, vikariat 1 aug 2019 – 31 juli 2020
Ansökan vill vi ha senast 2 maj 2019. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan inklusive CV, referenser och löneanspråk ska skickas till:
Burlövs församling, Box 174, 232 22 Arlöv eller burlov.forsamling@svenskakyrkan.se. Skriv ”ansökan” på kuvert eller som ämne.

För information om tjänsten:
Lena Petersson, kyrkoherde, 040 642 89 04 eller lena.k.petersson@svenskakyrkan.se

Kristina Sylvén, husmor, 040- 642 89 09

kristina.sylven@svenskakyrkan.se

Andra söndagen i påsktiden

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus har besegrat döden och med den allt som står livet emot. Berättelserna om Jesus och vem han var är nedskrivna i ljuset av påskens drama och i ljuset av uppståndelsen.

Tema

Påskens vittnen

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vårblommor eller påskliljor och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jeremia kapitel 18, vers 1-6

Detta ord kom till Jeremia från Herren: Gå ner till krukmakarens hus. Där skall jag låta dig höra mina ord. Då gick jag ner till krukmakarens hus och fann honom i arbete vid drejskivan. Ibland misslyckades lerkärlet som krukmakaren formade med sina händer, och då gjorde han om det till ett nytt kärl, så som han ville ha det. Herrens ord kom till mig: Skulle jag inte kunna göra med er, Israels folk, så som denne krukmakare gör, säger Herren. Som leran i krukmakarens händer, så är ni i mina händer, Israels folk.

Epistel

Första Johannesbrevet kapitel 5, vers 1-5

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och den som älskar fadern älskar också hans barn. Att vi älskar Guds barn ser vi därav att vi älskar Gud och håller hans bud. Ty detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Hans bud är inte tunga, eftersom alla som är födda av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds son?

Evangelium

Johannesevangeliet kapitel 21, vers 15-19

När de hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: ”Simon, Johannes son, älskar du mig mer än de andra gör?” Simon svarade: ”Ja, herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”För mina lamm på bete.” Och han frågade honom för andra gången: ”Simon, Johannes son, älskar du mig?” Simon svarade: ”Ja, herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”Var en herde för mina får.” Och han frågade honom för tredje gången: ”Simon, Johannes son, har du mig kär?” Petrus blev bedrövad när Jesus för tredje gången frågade: ”Har du mig kär?” och han svarade: ”Herre, du vet allt; du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”För mina får på bete. Sannerligen, jag säger dig: när du var ung spände du själv bältet om dig och gick vart du ville. Men när du blir gammal skall du sträcka ut dina armar och någon annan skall spänna bältet om dig och föra dig dit du inte vill.” (Så angav han med vad för slags död Petrus skulle förhärliga Gud.) Sedan sade han till honom: ”Följ mig!”

Psaltaren

Psaltaren psalm 145, vers 1-7

En lovsång av David. Jag sjunger om din storhet, Gud, min konung, nu och för evigt prisar jag ditt namn. Dag efter dag vill jag prisa dig, nu och för evigt sjunga ditt lov. Stor är Herren, högt är han prisad, ingen kan fatta hans storhet. Släkte efter släkte skall hylla dina verk och vittna om dina väldiga gärningar. De skall tala om din härlighet, ditt höga majestät, och de under som du gör vill jag besjunga. De skall prisa din fruktansvärda makt, och din storhet vill jag förkunna. De skall ropa ut din stora godhet och jubla över din trofasthet.

Bli medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.
Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer. Svenska kyrkan är en kyrka som:

Utifrån sin kristna tro, förmedlar hopp och ger stöd till den som drabbas av sorg och smärta.
Hjälper till att uttrycka den glädje man känner över att ha fått barn eller funnit en partner.
Samarbetar med andra goda krafter och bygger ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Öppettider i kyrkan

Du vet väl om att du alltid är välkommen in till våra kyrkor för att sitta ned en stund, be eller för att tända ett ljus. Arlövs kyrka och Burlövs gamla kyrka är i allmänhet öppna mån-fre kl 10-16, samt i regel lör kl 12-16, sön kl 10-16 samt i anslutning till alla gudstjänster.

Kontroll av gravstenar pågår

För att undvika olyckor då besökare eller personal kan komma till skada så genomför vi nu en kontroll av gravstenarnas säkerhet. De stenar som befunnits osäkra kommer att läggas ner.

Det kan vara förenat med allvarlig fara att sitta på, klättra på eller luta sig mot eller att försöka rubba gravstenar.

Om en sten blivit nedlagd kommer gravrättsinnehavaren att bli underrättad om detta via brev. I brevet kommer det att finnas information om hur och vilka åtgärder som ska vidtas.

Burlövs kyrkogårdsförvaltning
Telefon: 040 642 89 28/ tisdagar kl 10-12
E-post: lars.odeen@svenskakyrkan.se