Foto: Nina Björkman

Burlövs församling

Burlövs församling är den del av Svenska Kyrkan och Lunds stift. Församlingen omfattar Burlövs kommun med centralorterna Arlöv och Åkarp.

ANGÅENDE UTVECKLINGEN I VÄRLDEN
Idag är vi många som känner obehag och oro över det som händer i världen.

I kyrkor världen över samlas vi till bön, enskilt och gemensamt. Bön är ett starkt vapen. Alla kan be. Du kan be där du är med den världsvida kyrkan.

Kärlekens och fredens Gud,
du som älskar hela världen,
vi ber om fred
i våra hjärtan,
i våra hem,
i vårt land,
i vår värld.
Där kärleken förvägras:
låt din kärlek bryta fram.
Där rättvisa bryts ner:
låt din rättfärdighet råda.
Där hoppet korsfästs:
låt tron härda ut.
Där freden bryts:
låt livet hålla ut.
Där lögnen råder:
låt sanningen segra.
I dag ber vi särskilt:
för Ukrainas folk,
för makthavares besinning och klokhet
för världens framtid.
Gud förbarma dig.

OBS:

Klockspelet på Arlövs församlingshem kommer att vara tyst en tid framöver. Klockorna kommer att tas ner för översyn och själva upphängningsanordningen kommer att renoveras. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan klockorna spelar igen.

Musik i Arlövs församlingshem

Musik av Koussevitzky, Glière och egenskrivna verk av Moa Glimberg. Söndag 14 augusti kl. 16

Månadsblad

Här hittar man vårt månadsblad med information om våra verksamheter!

Informationsfilmer om jourhavande präst!

Tveka inte att höra av dig!

Nödrop för Ukraina - ge din gåva!

Act Svenska kyrkan - Swish: 900 1223

Burlövs gamla kyrka ska bli vit igen!

Under perioden maj – juli kommer det att ske visst restaureringsarbetet på Burlövs gamla kyrka.

Yoga i Arlövs församlingshem

Gratis måndagsyoga i Arlövs församlingshem fortsätter kl 9.30-9.50. Från 19 april startar även en till yogakurs på fem gånger, tisdagar 14.30-15.15. Pris: 250 kr hela kursen, 60 kr för ett tillfälle.

Körer, barn & familj och vuxna!

Här finns information angående våra aktiviteter!

Just nu söker vi ingen ny personal!

Gudstjänster och mässor

Gudstjänst varje söndag kl. 11 i Arlövs kyrka. Torsdagsmässa varje torsdag kl. 18 i Arlövs kyrka.

Konfirmation

Konfirmationstiden är en möjlighet att fundera på vad som är viktigt i livet. Det handlar om dig och ditt liv, om kristen tro och dina tankar om Gud. Här får du chansen att prata om tro och tvivel och allt annat som ryms i ditt liv.

Våra kyrkor och kyrkogårdar

Vi har två kyrkor i Burlövs församling: Arlövs kyrka och Burlövs gamla kyrka. Utöver detta finns det även en gudstjänstlokal i Lindhaga församlingsgård.

Diakoni

Ordet diakoni betyder tjänst. I gudstjänsten förmedlas ett kärleksbudskap som vi alla är kalla att praktisera i vardagen, en kärlekens tjänst till vår nästa. I församlingen finns också anställda diakoner som arbetar med kyrkans sociala uppgifter. Diakonens emblem symboliserar tro, gemenskap och hopp.

Dop, vigsel och begravning

Vill du veta mer eller boka tid för dop, vigsel/bröllop eller begravning? Se hit!

Riktlinjer angående parkering

Många vill använda parkeringsplatsen vid Arlövs församlingshem. Därför är det numera krav på parkeringstillstånd om man vill ställa bilen i någon av de två raderna närmast församlingshemmet. Har du ärende till församlingshemmet eller kyrkogården finns 2 platser med 30 minutersparkering där inget tillstånd krävs.

Jourhavande präst - en livräddare och en röst som gör skillnad

- Samtalet till oss jourhavande präster är ibland en livlina som gör att man inte tar steget. Man tar inte tabletterna, lyfter repet av halsen, går bort från perrongen eller ringer efter ambulans.

Bli medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.
Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer. Svenska kyrkan är en kyrka som:

Utifrån sin kristna tro, förmedlar hopp och ger stöd till den som drabbas av sorg och smärta.
Hjälper till att uttrycka den glädje man känner över att ha fått barn eller funnit en partner.
Samarbetar med andra goda krafter och bygger ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Öppettider i kyrkan

Du är alltid välkommen till våra kyrkor! Dessa är i regel öppna mån-fre kl 10 - 15 och lör kl 12 -15, sön kl 10-15 samt i anslutning till alla gudstjänster.

Kontroll av gravstenar pågår

För att undvika olyckor då besökare eller personal kan komma till skada så genomför vi nu en kontroll av gravstenarnas säkerhet. De stenar som befunnits osäkra säkras med stolpar och band.

Det kan vara förenat med allvarlig fara att sitta på, klättra på eller luta sig mot eller att försöka rubba gravstenar.

Om en sten blivit nedlagd kommer gravrättsinnehavaren att bli underrättad om detta via brev. I brevet kommer det att finnas information om hur och vilka åtgärder som ska vidtas.

Burlövs kyrkogårdsförvaltning
Telefon: 040 642 89 28/ tisdagar kl 10-12
E-post: lars.odeen@svenskakyrkan.se

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.