Prästkragens förskola

Förskolans verksamhet finns i Arlövs gamla prästgård bakom Burlövs församlingshem. Här finns en stor och härlig trädgård som inbjuder till mycket lek under dagarna.

Foto: Nina Björkman Personalen på Prästkragens förskola
Foto: Nina Björkman

På Prästkragens förskola finns plats för 36 barn. Barnen är indelade i två grupper. Barnen lär av varandra och får utmaningar utifrån sin nivå.

Det som profilerar oss är vårt dagliga arbete med vår värdegrund. Vi inspireras av Reggio Emilias grundtankar och filosofi. Reggio Emilia är en stad i Italien där man på förskolorna utvecklat en pedagogik som bygger på övertygelsen om det kompetenta barnet som utvecklas individuellt och i samspel med andra. Vi arbetar efter tron på människans möjligheter, en djup respekt för barnet och en övertygelse att alla barn föds rika och intelligenta med en inneboende drivkraft att utforska världen. Arbetsättet uppmuntrar tron på den egna förmågan, olikhet, solidaritet och samarbete.

Förskolan följer de mål och riktlinjer som anges i Förskolans läroplan, Lpfö 98 rev.16. Vidare följer vi de krav som ställs från övriga myndigheter som exempelvis brandmyndigheten och miljöförvaltningen.

Barnens utforskande och nyfikenhet är grunden för lärandet hos oss. Arbetssättet är oftast temainriktat och pedagogisk dokumentation en stor inspirationskälla. Barnen mår bra av sunda kost- och rörelsevanor i sin vardag och vi är ute i så gott som alla väder.

Verksamheten leds av förskolechefen tillsammans med utbildade förskollärare och barnskötare. Vårt arbete med barnen genomsyras av glädje, engagemang och kvalitet.

Vi har en egen kock som lagar näringsrik mat och vi prioriterar svenska livsmedel.

Foto: Nina Björkman