Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Burlövs församling Besöksadress: Kyrkogatan 4, 23234 Arlöv Postadress: BOX 174, 23222 ARLÖV Telefon:+46(40)6428900 E-post till Burlövs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni

Själva ordet diakoni betyder tjänst, att tjäna efter gudstjänsten. I gudstjänsten förmedlas kärleksbudskapet, sedan får vi alla i vardagen praktisera detta, men det finns också människor som har denna uppgift som ett socialt uppdrag. Diakonen har ett emblem som symboliserar tro, gemenskap och hopp.

Diakonen ägnar mycket av sin tid till stödsamtal, hembesök samt att skapa mötesplatser.

Vid vissa tillfällen i livet känns det extra angeläget att ha någon som lyssnar. Det kan vara efter en förlust av någon nära, vid arbetslöshet, efter en skilsmässa eller när livet känns motigt. Vi erbjuder samtal enskilt eller i olika grupper. Du som vill samtala med präst eller diakon får gärna ringa någon av oss. Vi har alla tystnadsplikt   

I Burlövs församling erbjuds också:

Samtalsgrupp

För de som mist en anhörig anordnas regelbundet samtalsgrupp om sorg. Varje människas sorg är unik. Ibland kan det vara en hjälp att få dela sina tankar och erfarenheter med några som är i samma situation.

Stickcafé

Gemenskap och stickning! Vi stickar kläder till olika barnsjukhus. Tisdagar i Arlövs församlingshem kl. 13.00 -14.30. 

Syglädje på Lindhaga

Tycker du om att skapa i textilier t ex lappteknik eller sy barnkläder?Syglädje finns på Lindhaga i Åkarp kl 13-16 på måndagar, där kan man sy, fika och umgås. Det som skapas skickas till behövande och ingår i kyrkans internationella arbete. Låter detta spännande? Då är du välkommen till Lindhaga!

Vill du veta mer så kontakta diakon Lars Malmgren på tfn 040-642 89 12.

KLÄDKÄLLAREN

Välkommen till vår secondhandaffär Klädkällaren, en trappa ned i Arlövs församlingshem. Öppet måndagar och onsdagar kl. 13-15, tisdagar16-18.

Diakoniexpeditionen:
Besöks- och tel.tider: mån, ons, fre 10-12,  tors 16-18.

Tel. till diakon Lars Malmgren: 040-642 89 12.

Semesterstängt vecka 28-30.

Vill du hjälpa till ?

I kyrkans diakoni behöver vi vara många för att kunna stödja varandra i olika situationer. Har du tid över och vill göra en insats för någon medmänniska är du välkommen att kontakta diakonen i Burlövs församling Lars Malmgren tfn: 040-642 89 12 eller mejla.

Lars Malmgren

Lars Malmgren

Burlövs församling

Diakon