Den viktiga måltiden

Maten och den stunden vi äter tillsammans är viktig på förskolorna. Vår husmor lagar i möjligaste mån maten från grunden och väljer, så ofta det är möjligt, svenska råvaror.

Med vår måltidspedagogik vill vi öka barnens intresse för mat på ett lustfyllt, enkelt och praktiskt sätt. Här ges en möjlighet för barnen att bli nyfikna på olika sorters mat och det skapar lust och intresse gällande nya smaker, dofter och även på: hur gör man det här?

Med stor kärlek och kreativitet lagar vår husmor maten i vårt stora och fina kök. Dofter, smaker, färger gör måltiden till en njutningsfylld stund. Hon hämtar inspiration från världens alla hörn.

Vår kock serverar:

- Fantastisk mat och använder gärna nya smaker och kryddor från alla världens hörn.

- Basråvaror i största möjliga mån såsom ris, potatis, gryn mm.

- Kött och fågel som är uppfött och styckat i Sverige.

- Minst en vegetarisk maträtt i veckan

- Hembakat bröd

Vi ser till att barnen får en väl sammansatt meny och tillgång till frukt under dagens gång.

Under dessa stunder på dagen vill vi tillsammans med barnen ha lugn och ro, då sker ingen lämning eller hämtning.