Begravningsverksamheten

Kyrkogård

Kontroll av gravstenar pågår

Som arbetsgivare och som huvudman för begravningsverksamheten i Burlöv ansvarar kyrkogårdsförvaltningen för säkerheten på kyrkogårdarna.

För att undvika olyckor då besökare eller personal kan komma till skada så genomför vi nu en kontroll av gravstenarnas säkerhet. De stenar som befunnits osäkra kommer att läggas ner.

Det kan vara förenat med allvarlig fara att sitta på, klättra på eller luta sig mot eller att försöka rubba gravstenar.

Om en sten blivit nedlagd kommer gravrättsinnehavaren att bli underrättad om detta via brev. I brevet kommer det att finnas information om hur och vilka åtgärder som ska vidtas.

Burlövs kyrkogårdsförvaltning
telefon: 040-642 89 28, telefontid tis kl. 8.00-15.30
e-post: burlov.forsamling@svenskakyrkan.se
skriv gravstenssäkerhet på ämnesraden i mejlet.

Länsstyrelsens ombud för personer icke tillhöriga Svenska kyrkan, när det gäller begravning, är Jan Holm.

jb.holm@live.se

tfn 0709-32 67 87

Läs om begravningsavgiften här.

Thomas Persson

Burlövs församling