Kontakt

Åmåls församling Besöksadress: Åmåls församlingshem, Karlstadsvägen 4, 66237 Åmål Postadress: Box 8, 66221 Åmål Telefon: +46(532)607880 E-post till Åmåls församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Åmåls församling

Här hittar du slutligt valresultat till kyrkofullmäktige i Åmåls församling

Kyrkoval

Här hittar du slutligt valresultat till kyrkofullmäktige i Åmåls församling

Kyrkoherde Willy Hjalmarsson, Dals-Ed. Diakon Magnus Åsehäll, Åmål. Kyrkoherde Lotta Cohén, Åmål. Pastorsadjunkt Jesper Pålsson. Sören Dalevi, biskop Karlstads stift

Präst och Diakonvigning, Karlstads Domkyrka

Information om säkerhetskontroll av gravstenar (öppnas som pdf)

Medlemskap

Som medlem i Svenska kyrkan får du möjlighet att vara med i ett sammanhang, att vara delaktig och ta ansvar. Svenska kyrkan ger rum för livets stora händelser.

Händer i veckan

I kalendern nedan publiceras veckans gudstjänster, samlingar, körövning, KU, öppna förskolor m.fl. Klicka på önskat datum i kalender för att se vad som sker just den dagen.

I Åmåls församling finns många olika aktiviteter i våra församlingshem som passar för barn och familjer.

Barn & Familj

Konfirmand och Ungdom

Välkommen att fira gudstjänst i Åmåls församling!

Välkommen att fira gudstjänst i Åmåls församling!

I Åmåls församling arbetar en organist och två kantorer. Tillsammans bedriver de ett rikt utbud av musik och körverksamhet i församlingens kyrkor och församlingshem.

Musik och körer

. . . tappar vi ofta fotfästet i tillvaron och känner oss vilsna. Vi vet inte vart vi ska vända oss eller vem vi kan lita på. Då har kyrkan ett symbolspråk som kan vara till hjälp. Hit kan man komma för att tända ett ljus, be en bön eller få någon att prata med. Men det finns också mer vi försöker göra:

Om krisen, katastrofen eller olyckan är framme . . .

"Diakoni är medmänsklig omsorg, grundad i Kristi kärlek, uttryckt i kyrkans liv och vill genom barmhärtighet, respekt och solidaritet möta människan och hennes utsatthet."

Samtal och stöd

Församlingskansli

När du vill boka tid för dop, vigsel eller begravning i någon av församlingens kyrkor eller beställa kondoleans.

När du har frågor som rör kyrkogårdar, gravskötsel, gravsättning m.m.

Kyrkogårdsförvaltning

När du har frågor som rör kyrkogårdar, gravskötsel, gravsättning m.m.