Illustration av Åmåls församling Körtrappan GUDM, Gud håller ställningarna
Foto: Ann Bjerknes

I Åmåls församling är det Gud som håller ställningarna dvs. Gud är uppdragsgivaren. Gud ger oss uppdraget att Gå ut och göra alla folk till lärjungar: döpa dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lära dem att hålla alla de bud Jesus Kristus har gett oss (Mt.28:19-20). Detta är vår mission!

Välkommen till Åmåls församling. Här håller Gud ställningarna och det firar vi med gudstjänst på söndagarna. Tiderna hittar du i kalendern nedan.

Är du intresserad av vad som händer i församlingen?

I vår kalender listas alla gudstjänster och verksamheter.

Ja, ta mig till kalendern!
En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent och jul i Åmåls församling

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen under advent och jul

En kopp kaffe står i ett öppet fönster.

11-kaffe

Tisdagar kl. 10.30-12.00 i Åmåls församlingshem.

En bibel med turkost omslag ligger på ett bord med några kaffekoppar. Människor sitter runt bordet.

Bibelstudium

Vi funderar på Bibelns texter. Vad säger de och vad innebär det för oss idag.

Varje kilowattimme räknas

Varje kilowattimme (kWh) räknas är rubriken på den nationella kampanj som syftar till att få oss alla att bidra till energiförsörjningen genom att snåla på vår egen förbrukning

Kyrkan som trygghetspunkt

Det här är ett projekt som syftar till att göra kyrkan till trygghetspunkt inte bara i andlig utan även i praktisk bemärkelse, en plats att gå till i krisläge för att hämta vatten, värma sig och ladda mobilen.

Barn & Familj

Välkomna till verksamhet i Åmåls församling.

Vuxenverksamhet

Är du nyfiken på kristen tro, bibelstudier, intresserad av internationella frågor eller vill prata om allt mellan himmel och jord?

Musik och körer

I Åmåls församling arbetar fyra kyrkomusiker. Tillsammans bedriver de ett rikt utbud av musik och körverksamhet i församlingens kyrkor och församlingshem.

Kyrkogårdsförvaltningen söker gravrättsinnehavare

Kyrkogårdsförvaltningen söker gravrättsinnehavare till följande gravar

Församlingskansli

När du vill boka tid för dop, vigsel eller begravning i någon av församlingens kyrkor, beställa kondoleans eller har andra frågor.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen i Åmåls församling sköter om gravsättningar, vårdar de allmänna ytorna på begravningsplatserna samt sköter administrationen enligt begravningslagen. Totalt finns det 10 kyrkogårdar i Åmåls församling.

På en dörr sitter en skylt med texten Kyrkan öppen välkommen in.

Åmåls kyrka är öppen

vardagar kl. 09.00-16.00

Välkommen att fira gudstjänst i Åmåls församling!

Kyrkor och församlingshem

Åmåls församling motsvaras geografiskt Åmåls kommun och har 10 kyrkor och kapell. Här kan du läsa mer om dessa och dess församlingshem.

Medlemskap

Som medlem i Svenska kyrkan får du möjlighet att vara med i ett sammanhang, att vara delaktig och ta ansvar. Svenska kyrkan ger rum för livets stora händelser.

En öppen psalmbok.

Välkommen att fira er dophögtid i någon av församlingens kyrkor!

Vigseln är ett minne för livet. Både för brudparet och för släkt och vänner.

Att begrava någon är att säga farväl, men också att minnas personen som gått bort.

Begravningen ett sätt att säga farväl

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Om krisen, katastrofen eller olyckan är framme . . .

. . . tappar vi ofta fotfästet i tillvaron och känner oss vilsna. Vi vet inte vart vi ska vända oss eller vem vi kan lita på. Då har kyrkan ett symbolspråk som kan vara till hjälp. Hit kan man komma för att tända ett ljus, be en bön eller få någon att prata med. Men det finns också mer vi försöker göra:

Samtal och stöd

"Diakoni är medmänsklig omsorg, grundad i Kristi kärlek, uttryckt i kyrkans liv och vill genom barmhärtighet, respekt och solidaritet möta människan och hennes utsatthet."

Rundtur i församlingens kyrkor

Välkommen att titta in i församlingens kyrkor

Kyrkans nätvandrare

Svenska kyrkan har nätvandrat sedan 2008 och möter varje vecka många unga personer för att samtala. Nätvandring innebär att försöka se, lyssna till, stötta och stärka unga via nätet.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Tösse församlingshem

Tösse församlingshem har väckt mångas intresse och ansökan om rivning av byggnaden har s.a.s. rivit upp mångas känslor. Vi beklagar det, men kanske än mer att man inte försöker ta reda på vad som sagts och gjorts.

Kyrkans klassiker

Upptäck kyrkans tro och liv under ett kalenderår, gör Kyrkans klassiker. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra. När du gjort klassikern välkomnas du till biskopsgården, där det bjuds på blåbärssoppa.

Dataskyddsförordningen

Den 25 maj 2018 trädde Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Den gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.