Foto: Gustaf Hellsing /IKON

Musik och körer

I Åmåls församling arbetar fyra kyrkomusiker. Tillsammans bedriver de ett rikt utbud av musik och körverksamhet i församlingens kyrkor och församlingshem.

Vanligtvis arrangeras sommarkvällsmusik i Tösse kyrka, Edsleskogs kyrka, Fröskogs kyrka, Ånimskogs kyrka och Åmåls kyrka, men i sommar är det annorlunda. Det kan förekomma extra musik vid en del kvällsgudstjänster men det blir ingen regelrätt sommarkvällsmusik pga pandemin.

Under terminerna arrangeras "Musik i Mo" i just Mo kyrka. En barnkör, en flick- och en gosskör samt ungdomskör övar i Åmåls församlingshem. Dessa precis som vuxenkörerna Worship Gospel, Ånimmekören, Mokören och Vokalensemblen medverkar vid konserter och gudstjänster. Trivselkören, som träffas en vardageftermiddag, är en körskola för den som vill lära sig mer om sång.

Daniel Johansson

Organist, Kyrkomusiker