Foto: Åmåls församling

Läs mer om lediga tjänster i Åmåls församling

I Åmåls församling är det Gud som håller ställningarna dvs. Gud är uppdragsgivaren.

Gud ger oss uppdraget att Gå ut och göra alla folk till lärjungar: döpa dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lära dem att hålla alla de bud Jesus Kristus har gett oss (Mt.28:19-20). Detta är vår mission!

Kyrkan från hamnen Foto: Morgan Torger

Med Gud som uppdragsgivare är Åmåls församling en evangelisk-luthersk kyrka i sin förkunnelse. Som en del i en rikstäckande folkkyrka strävar Åmåls församling efter att i allt vad vi gör och säger uttrycka Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära. Åmåls församling har samma yta och samma befolkning som Åmåls kommun. C:a 65% av befolkningen är kyrkotillhöriga. (inledning församlingsinstruktion)

Länk till Karlstads stifts hemsida

Länk till Åmåls kommuns hemsida

Här är det en stad och ett landskap med allt vad storstaden kan erbjuda fast utan trängsel och långa köer.

Här finns bra barnomsorg och skolor hela vägen upp t.o.m. gymnasiet. Det går att få bostad i naturskön miljö. Kommun och näringsliv gör allt de kan för att även medföljande partner ska få arbete. Göteborg och Karlstad ligger inom pendelavstånd med buss eller tåg.

Det råder ingen brist på varken idrottsföreningar eller kulturutbud. Fotboll, hockey, dans, orientering för att nämna några sporter. På kultursidan finns allt ifrån bokdagar till blues, från hamnfest till ljusfest, och mycket mer.

Från Vänerns strand till Edsleskogs berg och skogar med skidbackar vintertid och vandringsleder sommartid. Från slättlandskapet i söder med aktiva jordbruk med gårdsbutiker fyllda med närproducerat till pilgrimsleden som skär genom landskapet. Här finns allt. Dalsland är verkligen ett Sverige i miniatyr. Kanske är det dags för dig att pröva något nytt eller återvända till hembygden. Välkommen!

GDPR - Om du söker jobb hos oss

Information om hur Åmåls församling hanterar dina personuppgifter om du söker jobb hos oss.