Sura-Ramnäs församling

Kontakt

Sura-Ramnäs församling Besöksadress: Hjulmakarvägen 33, 73533 Surahammar Postadress: Box 39, 73521 Surahammar Telefon: +46(220)46460 E-post till Sura-Ramnäs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sura-Ramnäs församling

Svenska kyrkan i Surahammar, Ramnäs och Virsbo

söndag 21 januari

Kristus

På söndag är det 3:e söndagen efter trettondedagen och temat är "Jesus skapar tro"

Söndagens gudstjänst

kl 11.00 Söndagsmässa i Ramnäs kyrka

Anders Holmberg, Gunilla Ivarsdotter

söndag 28 januari

Bild: Pixabay

På söndag 28/1 är söndagens namn Septuagesima och temat är Nåd och tjänst.

Söndagens gudstjänster

kl 11.00 Finskspråkig mässa  på Källmoragården

Jarmo Muroma, Ruben Andersson

kl 16.00 Musikgudstjänst i Virsbo kyrka

Cevirakören

Tvärfljöt - Lena Liljegren

Francesca Åström

Cecilia Alsterlund

I gudstjänsten välkomnas Francesca Åström som kantor i församlingen.

Tisdag 30 januari startar en ny termin med Träffpunkt Källmora. Varannan tisdag kl 14.00 på Källmoragården bjuds det på ett varierat program för alla som vill och kan. Ladda ner programmet här.

Träffpunkt Källmora

Att vara frivillig, eller volontär, i församlingens verksamhet kan se olika ut men det finns alltid en uppgift för dig som vill engagera dig.

Volontär

10 januari startar en ny termin med SKU (Svenska kyrkans unga), med aktiviteter som riktar sig till dig som är från 14 år och äldre. SKU har öppet varje onsdag kl 18-21 på Källmoragården. För att delta på SKU behöver du bli medlem, medlemskap löser du på plats och det kostar ingenting

Svenska kyrkans unga

Sura-Ramnäs församling erbjuder körsång för barn, ungdomar och vuxna. Ta kontakt med någon av våra musiker om du är intresserad av att sjunga. Välkommen till en ny termin av sång.

Sjung i kör

I lokalbladet "Här & Nu" annonserar vi om vad som händer i församlingen, t ex gudstjänster och gruppaktiviteter.

Aktuellt

Vid sammanträdet med församlingens kyrkofullmäktige, 5 december, valdes ett nytt kyrkoråd för mandatperioden 2018-2021.

Kyrkorådet

I Sura-Ramnäs församling finns tre kyrkor; Ramnäs kyrka, Sura kyrka och Virsbo kyrka. Dessutom finns det ett kapell på församlingshemmet Källmoragården.

Våra kyrkor

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. På den här sidan ser du några av dem. Du är viktig, och du behövs!

Medlem i Svenska kyrkan