Foto: Petter Svärd

Sura-Ramnäs församling

Svenska kyrkan i Surahammar, Ramnäs och Virsbo. Församlingsexp hittar du i församlingshemmet Källmoragården på Hjulmakarvägen 33 i Surahammar.

Lagbas för kyrkogård 100%

Vi söker en lagbas för att leda det dagliga arbetet i våra kyrkor och på våra kyrkogårdar. Är du den vi söker?

Välkommen in i advent och jul

I advent och jul är det mycket som sker runt om i församlingens kyrkor och lokaler. Här hittar du en sammanställning av programmet från första advent till trettondedag jul.

Annadagskören

Annandagskören

Tycker du om att sjunga? Tycker du det verkar roligt att sjunga i kör? Tycker du julsånger är bland det mest stämningsfulla som finns? Har du svarat ja på dessa frågor tycker vi att du skall vara med i Sura-Ramnäs församlings sångprojekt Annandagskören.

Diakonikören

En kör med härlig sång och gemenskap för dig som är dagledig.

Andra advent

Andra advent Gudstjänst 4 december 11.00 i Sura kyrka

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
Körsång

Sjung i kör

Sura-Ramnäs församling erbjuder körsång för barn, ungdomar och vuxna.

Vuxenverksamhet

Vuxenverksamheten i församlingen består dels av olika grupper och dels av öppen verksamhet för daglediga, t ex Café Källmora.

Svenska Kyrkans Unga

SKU (Svenska kyrkans unga) har aktiviteter som riktar sig till dig som är från 13 år och äldre, varje onsdag kl 18. För att delta på SKU behöver du bli medlem, medlemskap löser du på plats och det kostar ingenting.

Medlem i Svenska kyrkan

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. På den här sidan ser du några av dem. Du är viktig, och du behövs!

Församlingsinstruktion

I församlingsinstruktionen finns en beskrivning av Sura-Ramnäs församling och verksamheten som bedrivs.

Våra kyrkor

I Sura-Ramnäs församling finns tre kyrkor; Ramnäs kyrka, Sura kyrka och Virsbo kyrka. Dessutom finns det ett kapell på församlingshemmet Källmoragården.