Sura-Ramnäs församling

Kontakt

Sura-Ramnäs församling Besöksadress: Hjulmakarvägen 33, 73533 Surahammar Postadress: Box 39, 73521 Surahammar Telefon: +46(220)46460 E-post till Sura-Ramnäs församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sura-Ramnäs församling

Svenska kyrkan i Surahammar, Ramnäs och Virsbo

söndag 30 april

Bild: Pixabay

På söndag 30 april är det 3:e söndagen i påsktiden och temat är "Den gode herden"

Söndagens gudstjänst

kl 11.00 Temamässa, Källmoragården

Solist: Sven Björk

Jimmy Werf, Gunilla Ivarsdotter

Sura-Ramnäs församling i Västerås stift söker nya medarbetare

Komminister

Jimmy ska bli regementspräst och vi söker dig som

vill arbeta med barn och unga, t ex konfirmander.

Malin ska bli sjukhusdiakon och vi söker dig  som vill arbeta

med t ex äldre, arbetsplatskontakter och internationellt arbete.

Kantor

Lennart går i pension och vi söker dig  som vill

arbeta med inriktning på vuxna, t ex kyrkokör

Läs mer information om tjänsterna

Komminister

Kantor

församlingen de kommande fyra åren.

Engagemang – ansvarstagande – demokrati – delaktighet

Kyrkoval 2017

Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval och då väljer medlemmarna de personer som ska få förtroendet att styra församlingen de kommande fyra åren. Engagemang – ansvarstagande – demokrati – delaktighet

I sommar arrangeras Världens fest för sjunde gången. Den här gången i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Världens fest 2017

I lokalbladet "Här & Nu" annonserar vi om vad som händer i församlingen, t ex gudstjänster och gruppaktiviteter.

Aktuellt

I Sura-Ramnäs församling finns tre kyrkor; Ramnäs kyrka, Sura kyrka och Virsbo kyrka. Dessutom finns det ett kapell på församlingshemmet Källmoragården.

Våra kyrkor

I församlingsinstruktionen finns en beskrivning av Sura-Ramnäs församling och verksamheten som bedrivs.

Församlingsinstruktion

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. På den här sidan ser du några av dem. Du är viktig, och du behövs!

Medlem i Svenska kyrkan