Sigtuna församling

Sigtuna församling är Sveriges äldsta levande församling och än idag bjuder Mariakyrkans klockor in till gudstjänst flera gånger i veckan. Många barn och vuxna låter sig döpas här och bli en del av gemenskapen. Här på hemsidan hittar du information om våra olika evenemang och aktiviteter. Vi hoppas att du hittar något som gör dig nyfiken! Vi vill särskilt bjuda in dig till huvudgudstjänsterna, alla söndagar kl. 11 i Mariakyrkan. Välkommen!

Kalender

Här hittar du alla händelser i Sigtuna församling framöver.

Ung i Sigtuna!

Våra onsdagshäng och fredagshäng är öppna träffar för ungdomar 13-19 år på onsdagar och fredagar, vi erbjuder även möjlighet att hänga med oss som ung ledare, eller varför inte sjunga i ungdomskören?

Diakon 100%

Sigtuna församling (Uppsala stift) söker Diakon 100%

Dopbarn sitter i sin mammas knä

Dop

Välkommen att döpas i Sigtuna församling!

Barn och familj

Som barn har du många möjligheter att finna aktiviteter i Sigtuna församling där du kan ha både roligt och lära dig en massa nytt. Vi hoppas att både barn och familjer ska känna sig välkomna och trivas hos oss!

Family Sunday

En mötesplats för alla åldrar då vi startar 11.00 med gudstjänst i Mariakyrkan, därefter god mat, lek och kreativa aktiviteter för hela familjen på Munken!

Kristen djupmeditation

Olov Hartmans studiokyrka

Minores Mariae barnkör hösten 2016

Barn- och ungdomskörer

Tycker du som är ung det är roligt att sjunga? I Sigtuna församling finns fyra körer för dig som är yngre - anmäl dig direkt från denna sida!

Kyrkans Öppna Förskola

Tisdagar 9.30- 11.30 och Fredagar 9.30-12.00 Verksamheten vänder sig till hemmavarande förälder eller anhörig med barn i åldrarna 0–5 år. Höstterminen börjar tisdagen den 6 september. Vecka 44 1/11 och 4/11 har vi STÄNGT pga. HÖSTLOV!!

Soppa

Middagsbön och sopplunch

Välkommen till Församlingsgården Munken till middagsbön och sopplunch på tisdagar kl. 12.00.

Kyrkans barntimmar

För barn 3-5 år utan föräldramedverkan.

Såpbubleblåsande flicka

After School

Öppen verksamhet för dig som går i åk 3-6, tisdagar 14.30-16.30.

Delgivning

Sigtuna församling söker gravrättsinnehavare till flera gravplatser på Sigtuna och Haga kyrkogårdar.

Kyrkans promenadgrupp

Välkommen med på promenad, fredagar 10.00!

Konfirmation info och anmälan 2022/2023

I Sigtuna församling finns det en lång tradition av att konfirmera sig. Varje år är det därför många ungdomar som väljer att konfirmera sig och får minnen för livet. På denna sida kan du läsa om våra konfirmationsgrupper och även anmäla dig digitalt. Välkommen!

Om Sigtuna församling

Vi är många som tillsammans utgör Sigtuna församling. Du som är nyfiken kan läsa mer här!

Missa ingenting - få tips om kommande händelser direkt på mailen!

Församlingen skapade nyligen ett nyhetsbrev, som ges ut varje Fredag med tips om kommande händelser. På kort tid har vi fått över hundra prenumeranter, och vi är mycket glada över att så många är nyfikna på vad som sker i Sigtuna! Vi ser nyhetsbrevet som ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad och upptäcka något nytt.

Vill du också få nyhetsbrevet varje Fredag? Klicka på länken nedan och fyll i din mailaddress så får du nästa brev när det skickas på kommande fredag. Välkommen!

Prenumerera nu
Dopbarn sitter i sin mammas knä

Dop

Välkommen att döpas i Sigtuna församling!

Vigsel

Vill du gifta dig i Sigtuna församling? Läs mer här.

Begravning

Läs mer om begravningar i Sigtuna församling.

Barnhand som håller äldre hand

Hjälp till

Läs mer här om att vara frivillig.

Diakoni

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Till församlingens grundläggande uppgift hör att utöva diakoni. Det innebär omsorg om och möte med människor i utsatta situationer.