Konfirmation info och anmälan 2022/2023

I Sigtuna församling finns det en lång tradition av att konfirmera sig. Varje år är det därför många ungdomar som väljer att konfirmera sig och får minnen för livet. På denna sida kan du läsa om våra konfirmationsgrupper och även anmäla dig digitalt. Välkommen!

I Sigtuna församling finns det en lång tradition av att konfirmera sig. Varje år är det därför många ungdomar som väljer att konfirmera sig och får minnen för livet. Under konfirmationstiden får man en chans att stanna upp mitt i vardagsbruset, lära känna sig själv, träffa nya härliga människor men också tid att fundera kring tron och detta med Gud och vem Jesus är och vad Han gjort för oss. Vi firar gudstjänst i Mariakyrkan med anor tillbaka till 1200-talet där dominikanermunkarna sjöng sina växelsånger varje dag. Nu får du och jag föra den traditionen vidare! Varmt välkommen!  Vi erbjuder två spännande alternativ. Men först går ordet till en av våra tidigare konfirmander:


3 korta med Elsa Kelfve som konfirmerades förra året! 


Varför ska man gå konfan? 

För att man lär sig mer om Gud och kyrkan, och för att man får träffa många nya sköna människor och bli en del av någonting större. 

Ditt bästa konfaminne? 

Själva konfirmationen! Allt var så stort och pampigt, det kändes överväldigande och häftigt att få ta emot konfirmationen. Hela den dagen var väldigt rolig med alla fina människor 😊 

Tips till den som inte riktigt vet om man ska konfirmera sig eller inte? 

Jag säger bara, gör det, ge det en chans! Jag var inte heller helt säker själv, men tänkte att det värsta som kan hända är att jag slutar om jag inte trivs, men i stället hittade jag en ny familj där och det kan även du göra. Här i kyrkan får man vara sig själv och man känner att man är del av något större och man gör också en massa roliga saker med härliga människor. Hoppas vi ses i höst! Jag är kvar som ung ledare i konfirmationsarbetet.  

Taizégruppen – pilgrimsresa till Taizé 

Vi träffas en söndag i månaden på församlingshemmet Munken i Sigtuna. Söndagarna är fyllda med bra undervisning, gemenskapsbyggande lekar/aktiviteter samt gudstjänst. På midsommardagen 2023 reser vi till Taizé som ligger i centrala Frankrike och stannar där en vecka. Taizé är en kommunitet dit tusentals ungdomar varje år reser för att fördjupa sin tro och dela livet med andra människor i samma ålder från mångtalet länder i Europa. Det blir ett oförglömligt minne och en plats man med all säkerhet vill återvända till! Vi åker även detta till Taizé år med ungdomar från Sigtuna, det är mycket uppskattat!  

Konfirmationsdag: sön 11 juni 2023 

Inskrivning/upptakt: 18/9 11.00 Mariakyrkan 

Träffas: söndagar och läger i Frankrike 

Antal platser: 18 st 

Onsdagsgruppen – blir snabbt ett härligt gäng!  

OBS VI HAR ÖPPNAT 10 PLATSER TILL I ONSDAGSGRUPPEN, FÖRST TILL KVARN

Onsdagsgruppen är ett härligt konfa-alternativ där vi träffas varje onsdag kl. 16.00 - 18.45. Eftersom vi ses så ofta blir vi snabbt ett sammansvetsat gäng där vi får vara oss själva. Varje träff innehåller fika, gemenskap, bra undervisning och en mässa (gudstjänst). Vi reser i väg på tre härliga läger: ett kickoffläger i oktober till Linköping, ett höstterminsläger i november till Dalarna, och ett vårterminsläger i mars till Oxelösund/Stjärnholm slott.  

Konfirmationsdag: sön 4 juni 2023 

Inskrivningsdag/upptakt: 18 sep, 11.00 Mariakyrkan 

Träffas: onsdagar samt 3 helgläger 30/9-/10, 18-20 nov, 3-5 mars 

OBS VI HAR ÖPPNAT 10 PLATSER TILL I ONSDAGSGRUPPEN, FÖRST TILL KVARN

Välkommen att anmäla dig till årets konfa! Fyll i formuläret nedan. För att hålla er uppdaterade kommer ni få information om församlingens verksamhet per email - den som önskar kan enkelt själv avprenumerera från informationen.

Välj en grupp:

Välkommen ombord konfagänget 2022/2023! Du kommer att få ett bekräftelsemail när du gjort din anmälan - om du ej får detta, prova igen eller kontakta oss.