Konfirmation 2020/2021

Vad roligt att just du har hittat hit! På denna sida hittar du tre spännande konfirmationsalternativ. Här finns också en fantastisk film som våra ledare och fjolårets konfirmander medverkar i, där du får en liten glimt av hur det är att konfirmera dig hos oss!

Strax härnedan ska våran introfilm med församlingens ungdomar och konfirmander dyka upp! Om den inte syns, klicka här så kommer du direkt till den på Youtube.

Vill du vara konfirmand hos oss?

Att konfirmera sig betyder kort och gott att bekräfta – bekräfta dopet. För att konfirmera sig ska man vara döpt, och är man inte det går det utmärkt att döpa sig under konfirmationsläsningens gång och samtidigt bli medlem i Svenska kyrkan. Förra året döpte vi 7 ungdomar som inte redan var döpta som barn, vilket brukar bli väldigt fina gudstjänster.

Under konfirmationstiden får man en chans att stanna upp mitt i vardagsbruset, lära känna sig själv, träffa nya härliga människor (även från andra skolor) men också tid att fundera kring tron och detta med Gud och Jesus. Vi firar ofta gudstjänst i Mariakyrkan som är vår huvudkyrka. Kyrkan är gammal med anor tillbaka till 1200-talet där dominikanermunkarna sjöng sina växelsånger till Jesus varje dag. Nu får du och jag föra den traditionen vidare! Och sist men inte minst - VÅRA LÄGER! Våra ungdomar säger att de är oförglömliga! Bara känslan i bussen på fredagskvällen när vi exempelvis är på väg till Dalarna med 60 ungdomar är fantastisk! Missa inte! :)

SÖNDAGSGRUPPEN - populär!

Vi ses andra söndagen i månaden kl. 11.00 – 16.00. Varje träff börjar med att vi firar högmässa i Mariakyrkan, som kyrkan gjort i snart 2000 år. Efter högmässan fortsätter konfa-dagen i vårt fina församlingshem Munken. Där äter vi varma mackor, hittar på roliga övningar och fördjupar oss i den kristna tron. Vi åker på 3 läger tillsammans med onsdagsgruppen: kickoffläger i oktober, höstterminsläger i november, och vårterminsläger i januari. Konfirmationen sker den 21 mars 11.00 i Mariakyrkan på Jungfru Marie bebådelsedag.

Träffas: 2:a sön i månaden i Mariakyrkan och församlingshemmet Munken.

Kickoff: 2/10 - 4/10 Vårdnäs stiftsgård utanför Linköping.

Höstterminsläger: 20/11 - 22/11 Sollidens lägergård i Örebro.

Vårterminsläger: 15/1 – 17/1 Rättviksstiftsgård i Dalarna.

Inskrivning: 27/9 kl. 12.30, församlingsgården Munken.

Konfirmation: Sön 6 juni kl. 11.00 i Mariakyrkan.

Kostnad: Helt gratis!

TAIZÈGRUPPEN - resa till Frankrike!

Taizégruppen läser tillsammans med Söndagsgruppen, med skillnaden att man istället för höst- och vårlägret med Onsdagsgruppen åker en vecka till Taizé i Frankrike. Taizé har varit väldigt populärt, inte minst bland våra unga ledare - en liten ort, vackert belägen i den Franska landsbygden, som varje vecka samlar tusentals ungdomar från hela världen.

Träffas: 2:a sön i månaden i Mariakyrkan och församlingshemmet Munken.
Kickoff: 2/10 - 4/10 Vårdnäs stiftsgård utanför Linköping.
Taizéresan: 26/6-3/7 2021.
Inskrivning: 27/9 kl. 12.30, församlingsgården Munken.
Konfirmation: Sön 6 juni kl 11.00 i Mariakyrkan.
Kostnad: 2000kr

ONSDAGSGRUPPEN

Vi träffas varje onsdag kl. 16.00 - 18.45. Varje träff innehåller fika, gemenskap, undervisning och en mässa. Vi reser i väg på hela tre läger: ett kickoffläger i oktober, ett höstterminsläger i november, och ett vårterminsläger i januari.  Vinterkonfirmation sker den 3 feb 2021 på Kyndelsmässodagen.

Träffas: Församlingshemmet Munken, Onsdagar kl. 16.00–18.45.

Kickoff: 2/10 - 4/10 Vårdnäs stiftsgård utanför Linköping.

Höstterminsläger: 20/11 - 22/11 Sollidens lägergård i Örebro.

Vårterminsläger: 15/1 – 17/1 Rättviksstiftsgård i Dalarna.

Inskrivning: 27/9 kl. 12.30, församlingsgården Munken.

Konfirmation: Sön 7 feb i Mariakyrkan kl. 11.00 och 13.00

Kostnad: Helt gratis!

Välkommen att anmäla dig till årets konfa! Fyll i formuläret nedan. För att hålla er uppdaterade kommer ni få information om församlingens verksamhet per email - den som önskar kan enkelt själv avprenumerera från informationen.

Välj en grupp:

Välkommen ombord konfagänget 2020/2021! Du kommer att få ett bekräftelsemail när du gjort din anmälan - om du ej får detta, prova igen eller kontakta oss.