Sigtuna församling Besöksadress: Olofsgatan 2, 19330 Sigtuna Telefon: +46(8)59250454 E-post till Sigtuna församling Webbplats

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du ser som viktigt.

Vem är Gud? Varför är Jesus Kristus så viktig? Kan man förlåta allt? Måste man vara glad och lycklig jämt? Finns det onda? Duger jag? Var är Gud i universum? Varför vill Han ha med oss att göra?

Konfirmation kommer från confirmare som betyder bekräftelse. Det som bekräftas i konfirmationen är dopet – och den som bekräftar det är ingen mindre än Gud. Men vad betyder det här egentligen?

Under året du fyller 14 bjuds du in att bli konfirmand i Sigtuna församling. Du är välkommen med på en upptäcktsfärd som bokstavligen tar dig till allt mellan himmel och jord -  därför att den handlar om kristen tro! Du behöver inte vara döpt för att börja läsa – men väljer du att sedan konfirmeras döps du under läsningens gång.

I år finns det tre spännande grupper att välja mellan och det är först till kvarn som gäller. Alla grupper är helt kostnadsfria.  Anmälan gör du längst ner på denna sida!

Onsdagsgruppen max: 22st. (populärt val)

Gruppen träffas en gång i veckan och åker på två läger tillsammans med söndagsgruppen. Eftersom vi ses så ofta hinner vi snabbt lära känna varandra – vilket är både bra och roligt! Vi blir ett tight gäng! Denna grupp har varit populär och fylldes snabbt föregående år. Den första onsdagen i månaden börjar vi något senare för att kunna delta i veckomässan i Mariakyrkan. (mässan börjar 19.00).

Plats: Församlingshemmet Munken.
Träffas: Onsdagar kl. 16-18 (första ons i månaden gäller tiden 17.00-19.30)                                                                                                                      Fika: Mackor, te, Obóy och saft framställt från 15.30
Läger: Två läger tillsammans med söndagsgruppen. Höst och vår. Höstlägret: 1-3 dec i Rättvik. Se mer på: www.stiftsgarden.org Vårlägret: 13-15 april i Linköping.Se mer på: http://www.vardnas.se/

Antal träffar: Höst:13st. Vår: 17st

Start: 20e september.

Konfirmation: Pingsthelgen: 19-20 maj 2018.

Söndagsgruppen max: 20st. (spännande grupp - helt ny)

Söndagsgruppen träffas varannan söndag. Vi börjar alltid på församlingshemmet Munken och avslutar med en mässa i Mariakyrkan. Detta är fördelaktigt för dig som har svårt att komma loss på onsdagarna p.g.a sport/aktiviteter. Eller för dig som har svårt att hinna med de tolv mässorna man ska gå på som konfirmand. Vi kan kalla det för att slå två flugor i en smäll! Konfaträff + mässa= Smart, helt enkelt!

Plats: Församlingshemmet Munken & Mariakyrkan.
Träffas: Söndagar kl. 14.00-17.30.

Fika: Mackor, te, obóy och saft framställt från 13.45
Läger: Två läger tillsammans med söndagsgruppen.

Höstlägret: 1-3 nov i Rättvik. Se mer på: www.stiftsgarden.org                     Vårlägret: 13-15 april i Linköping: http://www.vardnas.se/                                                      Start: 1a oktober.

Antal träffar: 7st under hösten och 10st undervåren. Totalt antal: 17 träffar.       Konfirmation: Pingsthelgen: 19-20 maj kl. 11.00 2018.

Sommargruppen max 20st. [smart val för dig som inte kan läsa under höst/vårterminen]

Har du hört talas om att ta körkort med ett intensivprogram? Detta är något liknande, fast galet mycket roligare förstås!

Sommargruppen är vår "intensivkurs" där vi träffas under 3 veckor. En vanlig dag kan vi börja 09.00 och sluta 16.00. Det kan låta intensivt men vi har väldigt roligt tillsammans! Vi åker på utflykter, fikar, upptäcker Guds skapelse i naturen, leker och sportar och varvar med kristen undervisning och firar gudstjänst.

Upplägget är följande: Du läser en vecka i juni (16/6 - 20/6) och vidare två veckor i augusti  (6/8-19/8). En av aug-veckorna kommer vi spendera tillsammans på en jättemysig lägergård strax utanför Uppsala (Breidagård). Konfirmation sker den tredje helgen i augusti 2018.

Det blir hur grymt som helst!

Plats: Församlingshemmet Munken & Mariakyrkan.
Träffas: 3 sommarveckor. En vecka i juni och två veckor i aug.                             Fika/mat: Förmiddagsfika,lunch och eftermiddagsfika.
Läger: Augustiläger: 10-14 aug på Breidagård utanför Uppsala. Se mer info på: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/breidagard

Start: 16 juni 2018. Samt två förträffar 18 mars och 30 maj.

Antal träffar: 3 veckor + 2 förträffar ca: 20st.                                          Konfirmation: Sön 19 aug 2018 kl 11:00 konfirmationshögmässa i Mariakyrkan.

Upptakt/infodag

Upptakt för alla grupper sker i högmässan, söndagen den 17 september kl 11.00 i Mariakyrkan. Efteråt har vi en informationstund då vi bjuder på fika.

Har du frågor?

Kontakta:

Andreas Edin, ungdomspräst. Telefon:  072-717 72 83 Mail: Andreas Edin
Maria Lövestam, församlingspedagog
Telefon 08-592 570 71 eller 070-762 05 43 Mail Maria Lövestam
Berit Aas Dahlström, församlingspedagog
Telefon 08-592 570 79 eller 070-762 05 91
Mail Berit Aas Dahlström.

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

Välkommen att anmäla dig till årets konfa. Fyll i formuläret nedan.

Välj en grupp: