En skylt på en dörr med texten Kyrkan öppen välkommen in.
Foto: Alex & Martin /Ikon

Välkommen till Svenska kyrkan i Luleå! Här finns två församlingar: Luleå domkyrkoförsamling och Nederluleå församling.

Luleå domkyrkoförsamling

Välkommen till Luleå domkyrkoförsamling! Domkyrkans torn är ett landmärke i centrala stan och i bostadsområdena runt omkring finns Örnäsets kyrka, Hertsökyrkan och Mjölkuddskyrkan. Läs här om församlingens verksamhet.

Nederluleå församling

Vår församling är en växtplats för alla människor. I varje människa möter vi Gud. Människors lika och unika värde ska bekräftas och försvaras i ord och handling.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Nederluleå församling tar emot Regnbågsnyckeln

Mässa i regnbågens färger i Nederluleå kyrka, söndag 11 februari 2024.

Adamah - en fotoutställning

Bibelns ord och människans kropp i centrum

Konfirmation 2023/2024

Kul att du hittat hit! Här finns olika konfirmationsalternativ för dig som börjar åttan i höst. Hoppas att du hittar något som passar dig.

Ungdomsverksamheter

Välkommen till Svenska kyrkan i Luleås och EFS:s verksamheter för unga!

Utsikt över bergen.

Gymnasiekonfa

För dig som inte konfirmerade dig på högstadiet.

Livsstegen

Tolv steg för oss som vill hitta vår väg i livet. Livsstegen är ett självhjälpsprogram.

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

KUL- Kyrkans unga Luleå

Härlig gemenskap, skön musik och roliga aktiviteter. Det är något av det du kan uppleva om du hänger med KUL – Kyrkans Unga Luleå. Välkommen precis som du är!

Diakonins Hus, gult trähus vid Nygatan i Luleå.

Diakoni i centrum

En öppen verksamhet, på Nygatan 12 i Luleå, där vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här finns diakoner, som kan ge dig stöd, råd och hjälp i livets olika utsatta livssituationer.

Sinnesro

I Boden och Luleå firar vi sinnesromässor och sinnesrogudstjänster regelbundet. Välkommen till en varm gemenskap med musik, bön, delningar, nattvard, fika och ljuständning.

Sjukhuskyrkan

Här finns präster och diakoner med erfarenhet av samtal, själavård i tider av sjukdom, ensamhet och olika kriser. Sjukhuskyrkan arbetar i första hand inom den slutna vården, alltså på sjukhus. Vi förmedlar kontakt med företrädare för andra religioner/kyrkor.

Suomenkielinen seurakuntatoiminta / Sverigefinsk verksamhet

Tule jakamaan arkea ja juhlaa kotoisassa porukassa!

Universitetskyrkan Luleå

Välkommen till Universitetskyrkan Luleå. Här är rum för dig! Vi finns till för alla, både studenter och personal. Till oss kan du vända dig oavsett religion, livsåskådning eller tro.

Skolkyrkan Luleå

Gymnasietiden är unik och viktig, då det händer mycket i livet. Vi vill finnas till för både elever och personal ute på skolan.

Kollage kyrkor

Digitalt

Här kan du hålla utkik efter inspelningar och livesändningar av musik, gudstjänster och andakter från Luleå domkyrkoförsamling.

Håller i mobiltelefon

Vid en kris

Här hittar du kontaktuppgifter vid kriser.

Nyinflyttad - välkommen till Svenska kyrkan i Luleå!

Här finns plats för dig - precis som du är.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.