Nyinflyttad - välkommen till Svenska kyrkan i Luleå!

Här finns plats för dig - precis som du är.

Här i Svenska kyrkan i Luleå möts människor i alla åldrar, med olika bakgrund och erfarenheter. Tillsammans gör vi mycket - arbetar för alla människors lika rättigheter, jobbar ideellt, umgås och träffar nya människor, sjunger i körer, stödjer internationellt hjälparbete, leker tillsammans och firar gudstjänst. Vi finns även där för varandra när livet är svårt, till exempel genom stödgrupper, ekonomisk hjälp, och kostnadsfria stödsamtal.

Här finns handlingskraft, inspiration och en chans att träffa nya vänner.

Suomenkielinen seurakuntatoiminta / Sverigefinsk verksamhet

Tule jakamaan arkea ja juhlaa kotoisassa porukassa!

Här hittar du kyrkorna i Luleå

Svenska kyrkan finns i hela Luleå. Här hittar du karta och adresser till våra kyrkor och lokaler.

Träffas och umgås

Vill du lära känna nya människor? Hos oss hittar du caféer, körer, mångkulturella mötesplatser, föreläsningar och mycket mer.

Ny på universitetet

Har du flyttat till Luleå för att studera eller jobba på Luleå tekniska universitet? Välkommen till Universitetskyrkan Luleå.

Stöd och hjälp

Här i Luleå erbjuder vi bland annat kostnadsfria stödsamtal, hembesök, anhörigstöd, stöd i kontakter med myndigheter, krissamtal, och ekonomiskt stöd för den som har det svårt.

Aktiviteter för barn

Babysång, pyssel, lek, körsång, utflykter och mycket mer. Vi anordnar kostnadsfria dag- och fritidsaktiviteter för barn i alla åldrar.

Ny i gymnasieskolan

Gymnasietiden är unik och viktig. Den kan vara spännande och rolig, men även utmanande på många sätt. För dig som går gymnasiet i Luleå finns Skolkyrkan.

Vill du ge av din tid?

Du vet väl att du kan engagera dig i Svenska kyrkan? Du kan hjälpa till regelbundet om du vill, eller vid ett enskilt tillfälle. Du gör det du vill, orkar och kan. Du behövs här!

Två församlingar

Luleå domkyrkoförsamling och Nederluleå församling ligger väldigt nära varandra. Ofta samarbetar vi under det gemensamma namnet ”Svenska kyrkan i Luleå”.