Foto: Magnus Aronson/IKON

Konfirmation 2021/2022

Här finns alla konfa-alternativ som du kan välja bland. Börjar du åttan i höst kommer du att få en inbjudan i din brevlåda i början av september. Du kan anmäla dig här på webben redan nu.

Hej!

Här kan du Iäsa om de olika konfirmationsalternativ som finns att välja bland. Det finns något för alla:

Dagkonfirmation på Sundet, fjällkonfirmation, kyrkstadskonfirmation, seglingskonfirmation, sommarkonfirmation och vinterkonfirmation.

Alla alternativ är gratis. Några alternativ har ett begränsat antal platser och kan bli fullbokade. När du anmäler dig får du därför rangordna de tre alternativ du helst vill ha.

Du är inte ensam om att fundera över livet

Konfirmation handlar bland annat om att prata om små och stora frågor tillsammans med andra. Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden?

Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Är du nyfiken på dig själv och din omgivning? Bli konfirmand!

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, diakoner, musiker och unga ledare och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. För många blir konfirmandtiden en chans att utforska och testa sina åsikter och värderingar.

Längst ner hittar du länken "Konfirmation" som leder dig till Svenska kyrkans gemensamma konfirmationssida, för dig som vill veta mer om vad konfirmation innebär.

KONFIRMATION I TIDER AV CORONA

På grund av coronaviruset kan det hända att aktiviteter för konfirmander ändras. Din församling kontaktar dig och meddelar om det blir några ändringar som rör just din konfirmation.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer
I våra kyrkor anpassar vi oss efter rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor. Gudstjänster och andra aktiviteter blir färre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha sjukdomssymptom.

Aktiviteter kan ändras
På skollov och helger arrangeras ofta läger och andra aktiviteter för konfirmander. Räkna med att du blir kontaktad om planerna ändras. Du kan också höra av dig till någon av kontaktpersonerna för de olika alternativen.