Närbild på lingonris med mogna bär.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Suomenkielinen seurakuntatoiminta / Sverigefinsk verksamhet

ELÄMÄN POLULLA - Oman elämän tutkistelua ohjatussa ryhmässä

Mistä tulet? Mitä kannat mukanasi? Mitä kaipaat elämääsi juuri nyt? Viisi kokoontumista, joiden aikana tutkimme sekä elämämme esteitä että elämämme mahdollisuuksia. Ryhmään on 6 paikkaa. Ilmoittaudu mukaan viim. 15/9. Ryhmä on maksuton.

Ripari - Sverigefinsk konfirmandläsning 2023 - Ilmoittaudu NYT!

Unik möjlighet för dig som kan finska! Nationell konfagrupp som samlas ett antal gånger under vårterminen 2023 och åker på ett härligt läger den 3-7 juli. Anmäl dig senast 31/10.

LALLI - Lasten laululeikki torstaisin - SÅNGSKOJ PÅ FINSKA

Hauska lauluhetki 4-7-vuotiaille lapsille joka torstai klo 17-18 Diakonian talolla, tuomiokirkon vieressä. Ensin aina syödään, ja sitten lauletaan! :) Ilmoittaudu mukaan syksyn ryhmään!

Iltakirkko keskiviikkoisin klo 18.30 - Kvällskyrka på finska, syksyn aloitus 7/9

Jumalanpalvelus on lepopaikka ja kohtauspaikka, voiman lähde keskellä elämää.

Två äldre människor står med notpärmar i händerna och ler.

Perjantain iltapäiväkirkot Kronanilla - Eftermiddagskyrka på Kronan

Pian jatkamme taas perjantain iltapäiväkirkkoja Kronaniin hoivakodilla, Krondalsvägen 47. Tule sinäkin! Aloitus 16/9 klo 14.30. HUOM! Uusi aika!

Kirjakerho - Bokcirkel på finska

Kirjakerhossa teemme syväsukelluksen suomalaisiin juuriimme. Luemme Suomen itsenäistymisen aikaisista tapahtumista sekä sota-ajoista ja keskustelemme näiden vaikutuksesta tähän päivään ja omaan elämäämme.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti. I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Du kan vara anonym och ingen utomstående kan ta del av samtalet.

Jumalanpalvelusryhmä / Gudstjänstgrupp på finska

Tule mukaan valmistelemaan jumalanpalveluksia yhdessä!

Kaste / Dop

Kaste on sekä kiitosjuhla että matkaanlähettämisjuhla. Kastettu lapsi tai aikuinen lähetetään siunauksin ja rukouksin elämänmatkalleen. Samalla kaste on kutsu. Jeesus Kristus kutsuu kastettavan seuraajakseen.

Avioliittoon vihkiminen / Vigsel

On yksi elämän suurimpia lahjoja löytää ihminen, jonka kanssa voi jakaa arjen ja juhlan, läheisyyden ja luottamuksen.

Stearinljus tänds framför kista med blommor på

Hautajaiset / Begravning

Hautajaisissa kokoonnumme yhdessä hyvästelemään vainajan ja jättämään hänet Jumalan haltuun. Vaikkei surua aina voi jakaa niin että se kevenisi, niin on hoitavaa saada surra yhdessä.

Suomikuoro - körsång på finska

Tykkäätkö yhdessä laulamisesta? Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

Tutustumme Raamattuun - Bibelsamtal

Luemme raamattua yhdessä keskustellen.

Käsityökahvila - Handarbetscafé

Tule tekemään käsitöitä diakoniatyön hyväksi.

Ystävien pysäkki - Vännernas hållplats

Ohjelmallinen iltapäivähetki suomeksi Örnäsgårdenilla.

Keskusteluapua - Samtalsstöd på finska

Ihmissuhdevaikeudet, suru, sairaus, rahahuolet, työttömyys, riippuvuus. Älä jää yksin huoltesi kanssa. Seurakunnan keskustelutuki on maksutonta ja kaikkia varten.

Sairaalakirkko - Sjukhuskyrkan

Onnettomuudet ja sairaudet voivat viedä meidät pienelle paikalle elämässä. Kirkon työntekijät ovat läsnä myös sairaalassa, valmiina tukemaan ja auttamaan sinua ja läheisiäsi.

ENSIAPU SURUUN / FÖRSTA HJÄLPEN VID SORG

Miten kohdata lähimmäinen, joka suree? Alla pieni, käytännöllinen opas aiheesta.

Animation med två människor som står ute i regnet. En av dem håller ett paraply över den andres huvud.

Ensiapu suruun (Finska)

Käytännön ohjeita surevan tukemiseen

Tule mukaan vapaaehtoistyöhön! - Välkommen att bli en volontär!

Seurakuntatyön vapaaehtoisena voit olla iloksi ja avuksi ja saada mielekästä sisältöä omaan elämääsi.