Diakoni i centrum

Gemenskap, möten, sinnesro, kaffe och smörgås är våra ledord i Diakoni i centrum. Diakoni i centrum är en öppen verksamhet där vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här finns diakoner som kan ge dig stöd, råd och hjälp i livets olika utsatta livssituationer.

OBS. På grund av coronaepidemin gör vi nu ett uppehåll med caféverksamheten på Diakoni i centrum, men det går bra att ringa hit på tel. 0920-26 48 58, dagtid kl. 08:30-16 om du behöver hjälp andligt, själsligt eller praktiskt.
Du kan även nå oss via e-post: lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se eller komma och knacka på här på Nygatan 12.

Ordinarie öppen verksamhet
Vår verksamhet är en social mötesplats. Du är välkommen hit för att värma dig, få ombyte av kläder, duscha, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika köps för en symbolisk summa. Här på Nygatan 12 i Luleå kan du läsa en tidning, träffa andra och bara vara. Du kan få praktiskt stöd gällande ekonomiska frågor och råd om hur man kontaktar andra samhällsaktörer. Kyrkans diakoner finns tillgängliga för kostnadsfria stödsamtal och rådgivning under öppettiderna.

.............................................................................................................................................................

Hösten 2020

Ordinarie öppettider:

(Gäller helgfria vardagar från 31 augusti till 22 december)

Måndagar kl. 8.30–11
Tisdagar
kl. 8.30-10.  Promenader kl. 14-15.
Onsdagar
kl. 13-15
Torsdagar kl. 10-12 stickskola
Fredagar kl. 8.30–11 och kl. 13-15

Kontakt: Måndag-fredag kl. 8.30-16.00 via telefon 0920-26 48 58, och e-post: lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se.

Kyrkans uppdrag

Det är kyrkans uppdrag att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Diakonin ska se, göra synligt och ta ställning i aktuella frågor, där människovärdet kränkts, där orättvisor och övergrepp sker, i människors utsatthet och svåra situationer.

Diakoni i centrum drivs i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling och Nederluleå församling.