Foto: Nina Jacobsson

Diakoni i centrum

Gemenskap, möten, sinnesro, kaffe och smörgås är våra ledord i Diakoni i centrum. Diakoni i centrum är en öppen verksamhet där vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här finns diakoner som kan ge dig stöd, råd och hjälp i livets olika utsatta livssituationer.

På grund av coronapandemin är caféet på Diakoni i centrum stängt. Om du behöver andligt, själsligt eller praktiskt stöd eller om du känner dig ensam, så finns diakoner tillgängliga för samtal och rådgivning per telefon:

Ring stödlinjen, tel. 0920-26 48 58, vardagar kl. 08.30 - 16.00 (lunchstängt kl. 12.00 – 13.00).

Du kan även nå oss via e-post: lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Du kan få praktiskt stöd gällande privatekonomiska frågor och råd om hur man kontaktar andra samhällsaktörer. Rådgivning och stödsamtal är kostnadsfria.
Du kan få hjälp även på finska.

Sommaren 2021

Tillgänglighetstider 31 maj-27 augusti: Måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 8.30 - 11.
Diakoner finns tillgängliga i Diakonins Hus för andligt, själsligt eller praktiskt stöd.
Under tillgänglighetstiderna tar vi emot enskilda besökare utan tidsbokning. Ring på dörrklockan! Obs. Om du känner dig det minsta förkyld - stanna hemma!
Alla vardagar måndag-fredag kl. 8.30 - 12 och 13 - 16 är du välkommen att ringa Stödlinjen, tel. 0920-26 48 58.  Det går också bra att mejla: lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Hösten 2021

Öppettider 30 augusti -31 december: Måndagar, torsdagar och fredagar kl. 8.30 - 11, samt på tisdagar 8.30-10.
Diakoner finns tillgängliga i Diakonins Hus för andligt, själsligt eller praktiskt stöd. Möjlighet att köpa enkel frukost, läsa dagstidning och duscha sig.
Med reservation för möjliga förädringar på grund av rådande situation och eventuella pandemirestriktioner.

Kyrkans uppdrag

Det är kyrkans uppdrag att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Diakonin ska se, göra synligt och ta ställning i aktuella frågor, där människovärdet kränkts, där orättvisor och övergrepp sker, i människors utsatthet och svåra situationer.

Diakoni i centrum drivs i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling och Nederluleå församling.