Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Luleå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni i centrum

Gemenskap, möten, sinnesro, kaffe och smörgås är våra ledord i Diakoni i centrum. Diakoni i centrum är en öppen verksamhet där vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här träffar du diakoner, som kan ge dig stöd, råd och hjälp i livets olika utsatta livssituationer. Välkommen in!

Öppen verksamhet
Vår verksamhet är en social mötesplats. Du är välkommen hit för att värma dig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika köps för en symbolisk summa.

Diakonerna är tillgängliga för stöd och rådgivning under öppettiderna!

Diakonerna nås även per telefon 0920-26 48 58 varje vardag kl. 8.30-12 och 13-16. Du kan också mejla till lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Välkommen!
.........................................................................................................................................................................

Öppettider vårterminen 2019

Måndagar, torsdagar och fredagar kl. 8.30-11.00. Under dessa dagar firas det en enkel sinnesrostund kl. 10.00.
På tisdagar finns det en möjlighet att fira en morgonmässa i domkyrkan kl. 08.00. Efter det håller vi frukostöppet kl. 08.30 till kl. 10.00.
På tisdagar och onsdagar är det öppet  kl. 13-15.
..........................................................................................................................................................................

Öppet sommaren 2019 (v.25-35)

Måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 8.30-10.
Då finns det möjlighet att köpa frukost för en symbolisk summa.
På onsdagar kl. 13-15 har vi ett sommarcafé med en möjlighet att fika
utomhus, när vädret så tillåter.

Kyrkans uppdrag

Det är kyrkans uppdrag att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Diakonin ska se, göra synligt och ta ställning i aktuella frågor, där människovärdet kränkts, där orättvisor och övergrepp sker, i människors utsatthet och svåra situationer.

På Nygatan 12 i Luleå kan du läsa en tidning, träffa andra och bara vara. Du kan få praktiskt stöd gällande ekonomiska frågor, råd om hur man kontaktar andra samhällsaktörer. Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal.

 

Gruppverksamheter

Diakoni i centrum drivs i samverkan mellan Luleå domkyrkoförsamling och Nederluleå församling.