Flicka tänder ljus i ljusbärare i Kronoparkskyrkan.
Foto: Öyvind Lund

Karlstads pastorat

Välkommen till våra fem församlingars kyrkor och mötesplatser runt om i Karlstad! I Karlstads kyrkor träffas människor varje dag för att dela livet. Det är så vi lär känna varandra och genom varandra också Gud. Att dela känslor, erfarenheter och arbete gör livet lättare.

Klimat punkt nu - barnmusical i Väse-Fågelvik

Barnkörerna i församlingen framför gemensamt musicalen Klimat punkt nu i Väse kyrka lördagen den 27 april klockan 18.00. Varmt välkomna!

Psalm-sing along i Domkyrkan 28 april

Söndag kväll 18.00 är det äntligen dags för församlingen att sjunga psalmer till stor orkester. Kom och njut av nya arrangemang på psalmklassiker.

Vivaldi Gloria i Nyeds kyrka 5 maj

Söndagen den 5 maj framför Nyeds kyrkokör och musiker Vivaldis "Gloria" i Nyeds kyrka kl. 18.00 under ledning av Anna Rydberg. Välkommen!

Nära livet

Föreläsningar, samtal och gemenskap i Molkom och Ulvsby. 14/5 kl 17.00. Lilian och Patric Hamsch. Går det att förlåta sig själv – och en förälder som dricker varje dag? Föranmälan om du vill få fika eller middag.

En musikant spelar dragspel utomhus.

Mingelkväll i Västerstrandskyrkan 24/5 kl 18.00

Andakt och middag. Musikunderhållning och melodikryss med Hammarö dragspelsklubb. Obs: Anmälan senast 17/5

Kyrknytt nr 1 2024, tema: Frihet

Vad är frihet? I det här numret möter vi bland annat relationsexperterna som talar om kompromissens viktiga roll i ett förhållande. Vi får veta mer om det missförstådda fredsmonumentet mitt i stan. Och följer med på en kväll om kyrkans internationella arbete med fokus på Ukraina.

Historisk ljudvandring på Östra och Västra kyrkogården

Upplev människoöden och händelser i dina lurar. Guiderna Anna och Magnus tar med dig på en ljudupplevelse med personlighet. Drama och ljudmiljöer tar dig rakt in i historien.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Kriget i Gaza

Flera barn i Gaza har dött av undernäring och bristen på grundläggande förnödenheter är akut. Barn som inte redan dödats av bomber, riskerar nu att dö av svält. Din gåva behövs!

Riddarskolan i Barnens Katedral - Kroppkärrskyrkan

Går du i åk 3? Vill du läras upp till riddare i Sankt Görans orden? Bra! Då är du välkommen att anmäla dig till riddarskolan i Kroppkärrskyrkan! Vi träffas 5 torsdagar med start 11/4. Riddarskolan avslutas med en Riddardubbning söndag 12/5 10.00. Mellanmål ingår varje dag. Kom och var med!

En hand som håller i en handväska av läder.

Om väskförbudet och Svenska kyrkan

Polisens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Glimt tv där gudstjänsterna tidigare har sänts har tyvärr avslutat sina sändningar i kabeltvnätet. Nu kan du endast se gudstjänsten här på hemsidan.

Kyrknytt

Kyrknytt är en tidning om livsfrågor och kristen tro från Svenska kyrkan, Karlstads pastorat. Här kan du läsa artiklar från Kyrknytt digitalt.

Kontakt

Vill du ha kontakt med någon i kyrkan, boka dop, vigsel eller begravning. Prata med oss!

Jobba hos oss

Vill du jobba i Svenska kyrkan? Här finner du de tjänster som vi söker personer till just nu.

#konfakarlstad 23/24

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dopet - livets första fest!

Kanske är det en ny liten människa som ska döpas eller så väljer du att döpas senare i livet – hur det än är, välkommen till dop! Här kan du boka doptid direkt på webben.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Se gudstjänst live på hemsidan

Varje vecka sänds gudstjänster digitalt från Domkyrkan. Västerstrandskyrkans sändningar fungerar fortfarande inte efter cyberattacken. Vi hoppas att det snart är åtgärdat. Välkommen!

Kyrkan sätter ljus på klimakteriet

I höstas startade en samtalsgrupp för kvinnor i klimakteriet i Norrstrandskyrkan, i samarbete med studieförbundet Sensus. Målet var att kvinnor skulle få tala med varandra om denna fas i livet och problem som kan uppstå. Andra uttalade mål var att bryta tystnaden kring klimakteriet och förändra världen för kvinnoliv i kommande generationer. Den debatt som har startats i bland annat NWT och sociala medier den senaste tiden är en liten bit på vägen mot detta mål.

Svåra tider - så kan du hjälpa

När maten och elen blivit mycket dyrare får personer och familjer som redan levde på marginalen det ännu svårare. Detta har media rapporterat mycket om den senaste veckan. Flera av våra diakoner har där uttalat sig och bidragit med sin bild. Detta har väckt ett stort engagemang hos allmänheten och många vill veta hur en som enskild kan hjälpa till.

Nyheter i Karlstads pastorat

Prenumerera via RSS

Pilgrimsresa till Vadstena

Publicerad:

Fredag 31 maj-lördag 1 juni 2024. Resan är till för dig som är intresserad av retreat och pilgrimsliv. Max 14 deltagare.

Valborg i Vikenkyrkan

Publicerad:

Tisdag 30 april kl. 15.00-17.00. Servering, skapande, sång och musik. Varmt välkommen.

Projektledare till kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat

Publicerad:

Nu söker vi en engagerad projektledare som kommer att driva projekt kopplat till kulturmiljö, nyanläggning, trädvård och olika miljöprojekt.

Klimat punkt nu - barnmusical i Väse-Fågelvik

Publicerad:

Barnkörerna i församlingen framför gemensamt musicalen Klimat punkt nu i Väse kyrka lördagen den 27 april klockan 18.00. Varmt välkomna!

Församlingsvärd till Domkyrkan

Publicerad:

Vill du vara ansiktet utåt och värdesätter ett gott värdskap? Då är rollen som församlingsvärd något för dig!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Kyrkan på internet

Det finns flera sätt att delta i kyrkans liv via internet. Här hittar du lite olika tips på vad du kan ta del av.

Bönewebben

På Svenska kyrkans bönewebb kan du tända digitala ljus, skriva böner och ta del av andras.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tack vare våra medlemmar kan vi hjälpas åt att göra världen till en bättre plats. Vare sig det gäller barngrupp, körkonsert, socialt arbete med hemlösa, bibelgrupper, café eller sopplunch är du viktig. Det är genom varje möte vi förändrar världen.

Historisk ljudvandring på Östra och Västra kyrkogården

Upplev människoöden och händelser i dina lurar. Guiderna Anna och Magnus tar med dig på en ljudupplevelse med personlighet. Drama och ljudmiljöer tar dig rakt in i historien.