Flicka tänder ljus i ljusbärare i Kronoparkskyrkan.
Foto: Öyvind Lund

Karlstads pastorat

Välkommen till våra fem församlingars kyrkor och mötesplatser runt om i Karlstad! I Karlstads kyrkor träffas människor varje dag för att dela livet. Det är så vi lär känna varandra och genom varandra också Gud. Att dela känslor, erfarenheter och arbete gör livet lättare.

I allhelgonatid minns vi på ett särskilt sätt våra saknade. Gravarna smyckas med blommor och vi tänder ljus. I år när vi inte kan samlas så många på samma ställe blir allhelgona på vissa sätt lite annorlunda. Om du har svårt att ta dig ut kan du få hjälp att tända gravljus på en grav. Du kan också tända ett ljus och skriva en bön här på webben.

Allhelgonatid i Karlstad

Höstens nummer av Kyrknytt har temat ”Om att leva med de döda”. Läs gripande reportage om familjer där sorgen satt djupa spår.

Kyrknytt nr 3 2020

Den här allhelgonahelgen kan du följa gudstjänsterna i Domkyrkan på webben eller via Glimt TV.

Digitala gudstjänster i Allhelgona

Skulle du vilja ha hjälp med att tända ljus på kyrkogården till allhelgona? Eller med att få en ljung eller krans på en särskild grav? Kyrkogårdens personal hjälper dig med det.

Hjälp med att tända gravljus eller smycka graven

Vikenkyrkan fick ett verkligt fint besök onsdagen 28 oktober. Det var prins Carl Philip och prinsessan Sofia som kom och fick lära sig mer om gruppen Enastående ensamstående föräldrar. Stämningen var på topp när prinsparet gjorde entré tillsammans med sitt sällskap och ett stort uppbåd av journalister.

Prinsparet Carl Philip och Sofia imponerade av Enastående ensamstående i Vikenkyrkan

Här hittar du höstens utbud i kyrkan

Coronaviruset påverkar även hösten i kyrkan. Verksamhet finns dock i alla kyrkor om än i en annan form med begränsat antal deltagare för att minska risken för de som deltar. Kika in på de mötesplatser, promenadgrupper, gudstjänster, körer med mera som finns! Tänk dock på att snabba förändringar kan ske, håll utkik här på webben, i kalendern och i appen eller ring expeditionen på 054-141400, om du är osäker.

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar! Fria till din partner, beställ hindersprövning och kom på Drop in vigsel i Västerstrandskyrkan lördagen den 7/11 kl 12-17 där ni har möjlighet att säga ja till varandra.

Drop in vigsel i Västerstrandskyrkan lördagen den 7/11

Nyheter i Karlstads pastorat