Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat Webbplats

Karlstads pastorat

Konsert i Domkyrkan 25 mars kl 21.00 med Karlstads Kammarkör

Earth hour - tillsammans för klimatet

Konsert i Domkyrkan 25 mars kl 21.00 med Karlstads Kammarkör

Magnificat av Vivaldi/Pergolesi. Kyrkosonater av Mozart.
Domkyrkan söndag 26 mars kl.18.
Fri entré. Varmt välkomna.

Kyrkosonater och Magnificat

Magnificat av Vivaldi/Pergolesi. Kyrkosonater av Mozart. Domkyrkan söndag 26 mars kl.18. Medverkande: Kören Vox Maria, Domkyrkokören, Karlstad Barock, solister. Dirigent: Eneken Berglund Fri entré. Varmt välkomna.

"Fastan handlar om att vika tid för stillhet, eftertanke och bön. Att genom att avstå från något få tid till att komma närmare sitt inre –som en andlig vårstädning."  Det skriver diakon Marie Törnqvist i en debattartikel som publicerades i VF den 4 mars.

Nu pågår fastan

"Fastan handlar om att vika tid för stillhet, eftertanke och bön. Att genom att avstå från något få tid till att komma närmare sitt inre –som en andlig vårstädning." Det skriver diakon Marie Törnqvist i en debattartikel som publicerades i VF den 4 mars. Se också hur du kan stödja årets fastekampanj som handlar om att en ko kan rädda många människoliv i Tanzania.

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Gudstjänst

Detta är det första numret av Kyrknytt som går ut i hela Karlstads stift.

NYSTART - Nytt nummer av Kyrknytt ute nu

Läs om språkcafé, att avstå för att se vad som är viktigt på riktigt. Isabella Lundgren berättar om vägen vidare ut ur missbruk och läs om prästen som arbetade i klosterverksamheten på Kumlaanstalten. Biskop Sören Dalevi skriver om Martin Luther. Detta är det första numret av Kyrknytt som går ut i hela Karlstads stift.

Hör gärna av dig om det är några frågor!

Det här händer i kyrkan

Nu finns vårterminens utbud av grupper, mötesplatser, gudstjänster med mera att ta del av. För många verksamheter finns ett startdatum angett. Välkommen att hitta din mötesplats för att bland annat dela erfarenheter, arbete eller vila, samtal och tro. Hör gärna av dig om det är några frågor!

Vill du jobba i Svenska kyrkan? Här finner du de tjänster som vi söker personer till just nu.

Jobba hos oss

Tack vare våra medlemmar kan vi hjälpas åt att göra världen till en bättre plats. Vare sig det gäller barngrupp, körkonsert, socialt arbete med hemlösa, bibelgrupper, café eller sopplunch är du viktig. Det är genom varje möte vi förändrar världen.

Ditt medlemskap betyder mycket för många