Flicka tänder ljus i ljusbärare i Kronoparkskyrkan.
Foto: Öyvind Lund

Karlstads pastorat

Välkommen till våra fem församlingars kyrkor och mötesplatser runt om i Karlstad! I Karlstads kyrkor träffas människor varje dag för att dela livet. Det är så vi lär känna varandra och genom varandra också Gud. Att dela känslor, erfarenheter och arbete gör livet lättare.

Fira advent, jul och nyår i din kyrka!

Gudstjänster, konserter, julfirande, träffar och mys. Här hittar du allt som händer i kyrkorna i Karlstad från första advent till trettondag jul - och till sist, julgransskakningar.

Alternativ adventskalender 2022: Fred & frid

Vad innebär fred? När känner du frid? Följ med i årets adventskalender där vi sätter av en stund att tänka på annat än det som vanligtvis fyller sinnet i december. Vi kan alla bidra till mer frid och fred i världen genom att sprida vänlighet och kärlek i våra sammanhang.

Julänglarna - sprid julens glädje till barnfamiljer som inte har råd att fira jul

Jesusbarnet kom med ljus och glädje till världen. Detta vill vi sprida till till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Stiftsjubileum firades med festmässa

I samband med första advent, som var söndag 27 november, firades Karlstads stifts dubbla jubileum med en festmässa i Domkyrkan. Dagen till ära var biskop Guli Francis-Dehqani, från vänstiftet i England, Chelmsford stift på besök och en ny biskopskåpa invigdes.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Luciakonsert i Karlstads domkyrka

FULLBOKAT på båda föreställningarna. Värmlands lucia med följe uppträder 12 december med två föreställningar: kl 18.00 och kl. 20.00. Biljetter bokas via expeditionen. Välkommen.

Svåra tider - så kan du hjälpa

När maten och elen blivit mycket dyrare får personer och familjer som redan levde på marginalen det ännu svårare. Detta har media rapporterat mycket om den senaste veckan. Flera av våra diakoner har där uttalat sig och bidragit med sin bild. Detta har väckt ett stort engagemang hos allmänheten och många vill veta hur en som enskild kan hjälpa till.

Arbeta som volontär i Vintervärme

Vill du göra skillnad för någon som lever i utanförskap och som inte har någonstans att bo? Nu kan du anmäla ditt intresse för att hjälpa till som volontär. Gör skillnad på riktigt!

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Här kan du också hitta gudstjänsterna i efterhand så du kan titta när du vill.

Vill du ha kontakt med någon i kyrkan, boka dop, vigsel eller begravning. Prata med oss!

Jobba hos oss

Vill du jobba i Svenska kyrkan? Här finner du de tjänster som vi söker personer till just nu.

Det här händer i kyrkan

Välkommen att hitta din mötesplats för att bland annat: dela erfarenheter, vila, sjunga, dela med dig eller samtala om tro. Hör gärna av dig om det är några frågor!

Nyheter i Karlstads pastorat

Prenumerera via RSS

Samling vid krubban med Små och Stora - Var med om berättelsen om den allra första julen

Publicerad:

Västerstrandskyrkan 24/12 kl 10.00. Sång av Grace Svedlund, Astrid Sundqvist & Selma Fjäll

Frälsarkransgudstjänst Västerstrandskyrkan 18/12 kl 18.00

Publicerad:

Sångkvartett: Emma Ade, Selma Fjäll, Matilda Frylmark och Lovisa Boström medverkar

Vintervärmekväll för volontärer 14 dec 18.00-20.00

Publicerad:

Välkommen på utbildningskväll för dig som vill arbeta som volontär på Vintervärme. Vi går igenom de regler och rutiner som gäller och äter också mat tillsammans.

Familjerådgivare till Karlstads pastorat

Publicerad:

Bli en av två terapeuter som tillsammans ansvarar för Svenska kyrkans familjerådgivning här i Karlstad. Arbetet består främst av relationsbehandling med par och andra vuxna som har samlevnadsproblem eller befinner sig i kriser. Vi jobbar även med gruppverksamhet.

Ekonomiassistent till Karlstads pastorat 50%

Publicerad:

Vi förstärker vår ekonomienhet en period och söker därför nu en vikarierande ekonomiassistent.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Kyrkan på internet

Det finns flera sätt att delta i kyrkans liv via internet. Här hittar du lite olika tips på vad du kan ta del av.

Bönewebben

På Svenska kyrkans bönewebb kan du tända digitala ljus, skriva böner och ta del av andras.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tack vare våra medlemmar kan vi hjälpas åt att göra världen till en bättre plats. Vare sig det gäller barngrupp, körkonsert, socialt arbete med hemlösa, bibelgrupper, café eller sopplunch är du viktig. Det är genom varje möte vi förändrar världen.

En vitklädd person håller i handen på en bebis i dopklänning.

Dop - en del av något evigt

Kanske är det en ny liten människa som ska döpas eller så väljer du att döpas senare i livet – hur det än är, välkommen till dop!