Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat Webbplats

Karlstads pastorat

Nu är kyrkovalet genomfört. Vi kan glada konstatera att 20,73 procent av medlemmarna i pastoratet röstade, jämfört med 13,06 procent vid förra valet.

Tack till dig som röstat!

Vill du sjunga i kör? Hitta en ny gemenskap? Leka, pyssla eller kanske meditera? Prata om livet och tron med andra? Välkommen till en ny termin! I den nya utbudskatalogen Alla får plats hittar du allt som händer. Häng med!

Välkommen till en ny termin!

Följ med ut i skogen för tystnad, tanke, bön och gemenskap. En 3-5 km lång promenad i olika vackra miljöer i Karlstads närområden. Ingen föranmälan. Datum: 12 sep, 19 sep, 26 sep.

Pilgrimsvandring: Vandra i gemenskap, bön och tystnad

PREP är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling.

PREP - Friskvård för parrelationer

En mässa om separation. Domkyrkan söndag 15 oktober kl 18.00

"När det känns som allt har brustit"

En mässa om separation. Domkyrkan söndag 15 oktober kl 18.00

Välkommen till en värmande musikstund i Alsters kyrka med blås-ensemblen Vänerkvintetten, söndag 1/10 kl. 18.00

Musikaliska klassiker med Vänerkvintetten

Församlingshuset ska få en stor och välbehövlig renovering. Nyinvigningen är om cirka ett år.

Renovering av Församlingshuset

Från och med juni månad kan du prenumerera på vårt månadsblad. Det ersätter tidningarnas predikoturer. Du hittar också alla händelser här i hemsidans kalender och i kyrkans egen app, Kyrkguiden.

Hitta det som händer i kyrkorna

Hör gärna av dig om det är några frågor!

Det här händer i kyrkan

Nu finns höstterminens utbud av grupper, mötesplatser, gudstjänster med mera att ta del av. För många verksamheter finns ett startdatum angett. Välkommen att hitta din mötesplats för att bland annat dela erfarenheter, arbete eller vila, samtal och tro. Hör gärna av dig om det är några frågor!

Vill du jobba i Svenska kyrkan? Här finner du de tjänster som vi söker personer till just nu.

Jobba hos oss

Tack vare våra medlemmar kan vi hjälpas åt att göra världen till en bättre plats. Vare sig det gäller barngrupp, körkonsert, socialt arbete med hemlösa, bibelgrupper, café eller sopplunch är du viktig. Det är genom varje möte vi förändrar världen.

Ditt medlemskap betyder mycket för många