Foto: Per Berggrén

Karlstads domkyrkoförsamling

I domkyrkoförsamlingen finns Karlstads domkyrka och Vikenkyrkan. Varmt välkommen till gudstjänster och grupper!

Luciakonsert i Karlstads domkyrka

FULLBOKAT på båda föreställningarna. Värmlands lucia med följe uppträder 12 december med två föreställningar: kl 18.00 och kl. 20.00. Biljetter bokas via expeditionen. Välkommen.

Det bakre koret i domkyrkan

Domkyrkan

Domkyrkan är öppen: Månd, tisd, onsd 9.00-16.00, torsd 9.00-18.00, fred 9.00-16.00, lörd 10.00-16.00, sönd 10.00-18.00

Vikenkyrkan

Välkommen till en gemenskap där alla är välkomna. Barn, vuxna, sångsugna, gemenskapslängtande. Vi ses!

Fira advent, jul och nyår i din kyrka!

Gudstjänster, konserter, julfirande, träffar och mys. Här hittar du allt som händer i kyrkorna i Karlstad från första advent till trettondag jul - och till sist, julgransskakningar.

Julänglarna - sprid julens glädje till barnfamiljer som inte har råd att fira jul

Jesusbarnet kom med ljus och glädje till världen. Detta vill vi sprida till till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Svåra tider - så kan du hjälpa

När maten och elen blivit mycket dyrare får personer och familjer som redan levde på marginalen det ännu svårare. Detta har media rapporterat mycket om den senaste veckan. Flera av våra diakoner har där uttalat sig och bidragit med sin bild. Detta har väckt ett stort engagemang hos allmänheten och många vill veta hur en som enskild kan hjälpa till.

Lunchmusik, Domkyrkan

Välkommen in i kyrkan för sitta en stund och lyssna på vacker musik. Varje torsdag kl. 11.45 spelas klockspel följt av ca 30 minuters lunchmusik kl 12 i Domkyrkan. Klockspelsmusik ljuder också på lördagar kl. 13-13.10

Ord och musik på fredagskvällen

Digital sändning från Karlstads domkyrka. Fredagar kl.18.00. Välkommen till vårt digitala kyrkorum

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Här kan du också hitta gudstjänsterna i efterhand så du kan titta när du vill.

Barnkörer i Domkyrkan

I Domkyrkan kan du börja sjunga redan som liten. Det finns två barnkörer: Smått&Gott och Gott&Blandat

Målarresan, Vikenkyrkan

Välkomna till Målarresan för barn 2-5 år med vuxen, småsyskon är också välkomna. Bibelberättelser, fika, musik. Måndagar 10.00-12.00. Anmälan. Start 5/9 men platserna är fulltecknade.

Konsertförfrågningar Domkyrkan

Är du intresserad av att hyra Domkyrkan för en konsert? Läs mer här om hur du gör.

Det här händer i kyrkan

Välkommen att hitta din mötesplats för att bland annat: dela erfarenheter, vila, sjunga, dela med dig eller samtala om tro. Hör gärna av dig om det är några frågor!

Våra kyrkor och kapell

Här hittar du historik och bilder på kyrkorna i Karlstad. Du kan också öppna panoramabilden och se dig omkring i kyrkorummet.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.