Väse-Fågelviks församling

Här finns många mötesplatser för gammal och ung både i de två vackra kyrkorna, Sockenstugan i Väse och i Mariagården i Skattkärr.

Välkommen på gudstjänst

Vi önskar er varmt välkomna på gudstjänst och andakt i våra kyrkor och i vårt digitala kyrkorum.

En kladdkaka toppad med florsocker och jordgubbar.

Sommarcafé i Väse-Fågelvik

Träffas och fika hos oss i sommar. Vi har café i Skattkärr och i Väse med kaffe, saft och hembakat!

Sommarkvällar i Väse- Fågelviks församling

Söndag 5/6 kl 18.00  Väse kyrka
”Intåg i sommarhagen”

Försommarkonsert med andakt, församlingens körer; Fågelvikskören, VÄSingErs och musiker

Torsdag 30/6  kl 18.00 Väse kyrka

”Blues och blandat med BluesKAPS”
Låtar från 1950- och 60-talet

Torsdag 7/7  kl 18.00 Östra Fågelviks kyrka

”En salig blandning”
Susanna Jonstoij och Ulrika Wiström, sång, piano och orgel

Torsdag 14/7 18.00 Östra Fågelviks kyrka

Sånger, toner och klanger med Oscar Svanström och Emma Tobiasson. Sång, gitarr och piano.

Torsdag 21/7 kl 18.00 Östra Fågelviks kyrka

Folkmusikduon Vanja och Elian. Folkmusik i skandinavisk tradition från Värmland, Norrland och Norge, med kombinationen av gitarr, mandolin och olika flöjter.

Torsdag 28/7 kl 18.00 Östra Fågelviks kyrka

”Musica in excelsis”
Brasskvintett från Göteborg

Torsdag 4/8 kl 18.00 Väse kyrka

”Hela vägen hem.”
Mona Nylin sjunger egna visor och sånger.

Torsdag 11/8 kl 18.00 Väse kyrka

”Varma vågor vid Vänern”
Börje Wennersvärd – flöjt, Birgitta Ekängen – piano, orgel

Sommar i Karlstads pastorat 2022

Välkommen till kyrkorna i sommar. Fika, klättra i torn, gå på vandring, lek med barn och mycket mer. I år får vi också lov att mötas igen på de populära sommarkvällarna i nästan alla kyrkor i pastoratet.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Körer i Väse-Fågelviks församling

Kom och sjung i kör! Kontakta respektive körledare för mer info

Barn och ungdom Väse-Fågelvik

Välkommen till våra körer, barngrupper, rytmik, öppen förskola med mera!

Församlingsliv i Mariagården

Mötesplatser

Här är alla välkomna! Café, soppa, ett trevligt samtal - att göra saker tillsammans blir nästan alltid roligare.

Kontakta Väse-Fågelviks församling

Tel: 054-14 14 00, e-post: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Karlstad Församlingens expedition hjälper dig med bokning, information och kontakt med medarbetare.kan du alltid kontakta oss som jobbar här.

Om Östra Fågelviks kyrka

Östra Fågelviks kyrka är den tredje i det området. Den byggdes 1715 och är en barockkyrka. Den liknar många kyrkor i Värmland. Den har ett brett kyrkorum, tresidigt avslutat i öster, med ett torn i väster och en sakristia mitt på.

Om Väse kyrka

I Väse socken ligger en av våra stora landsbygdskyrkor. Stor och rymlig är den så många får plats i kyrkbänkarna.

Om Mariagården, Skattkärr

I Mariagården i centrala Skattkärr hittar du Väse-Fågelviks församlings öppna förskola, sopplunch en gång i veckan och musik för de små.