Väse-Fågelviks församling

Här finns många mötesplatser för gammal och ung både i de två vackra kyrkorna, Sockenstugan i Väse och i Mariagården i Skattkärr.

Välkommen på gudstjänst

Vi önskar er varmt välkomna på gudstjänst och andakt i våra kyrkor och i vårt digitala kyrkorum.

Skaparverkstad i Mariagården

Fredagen 22/9 startar skaparverkstan för terminen. Fredagar kl 10.00-12.00. Datum: 22/9, 6/10, 20/10, 10/11, 24/11 Varmt välkomna!

Messy church Väse Sockenstuga

Välkomna till Messy Church i Väse sockenstuga den 28 september Vad är det för något undrar ni? Det är en eftermiddag tillsammans med familjen och oss i kyrkan. Vi pysslar, fikar, spelar spel, har andakt och äter middag tillsammans.

Öppen förskola, Skattkärr

Sångstund, fika och lek i vår fina lekhall. Onsdagar 10.00-13.00 med sångstund ca 11:30 Varmt välkomna!

Babyrytmikgrupp i Väse Sockenstuga

Välkommen till Väse sockenstuga där vi fikar, pratar och har ett babyrytmikpass för bebisar. Nytt för hösten är att det är två grupper, en för bebisar ca 0-10 månader gamla och en för bebisar 10-18 månader. Nya grupper startar i september och anmälan är öppen! Välkomna!

Välkommen till hösten i kyrkan!

Nu står hösten för dörren och kyrkorna fylls återigen med människor på väg till konfaupptakten, öppna förskolan, kören, sopplunch, gudstjänst, meditation, stickcafé, lunchmässa, enskilt samtal eller något annat. Du är välkommen, precis som du är, och allt (med få undantag) är gratis!

#konfakarlstad 23/24

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Körer i Väse-Fågelviks församling

Kom och sjung i kör! Vi har körer för alla åldrar, små som stora! Kontakta respektive körledare för mer info

Barn och ungdom Väse-Fågelvik

Välkommen till våra körer, barngrupper, rytmik, öppen förskola med mera!

Församlingsliv i Mariagården

Mötesplatser

Här är alla välkomna! Café, soppa, ett trevligt samtal - att göra saker tillsammans blir nästan alltid roligare.

Kontakta Väse-Fågelviks församling

Tel: 054-14 14 00, e-post: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Karlstad. Besöksadress: Alphyddavägen 2, 656 72 Skattkärr

Om Östra Fågelviks kyrka

Östra Fågelviks kyrka är den tredje i det området. Den byggdes 1715 och är en barockkyrka. Den liknar många kyrkor i Värmland. Den har ett brett kyrkorum, tresidigt avslutat i öster, med ett torn i väster och en sakristia mitt på.

Om Väse kyrka

I Väse socken ligger en av våra stora landsbygdskyrkor. Stor och rymlig är den så många får plats i kyrkbänkarna.

Om Mariagården, Skattkärr

I Mariagården i centrala Skattkärr hittar du Väse-Fågelviks församlings öppna förskola, sopplunch en gång i veckan och musik för de små.