Foto: Gunnar Lidén

Alster-Nyedsbygdens församling

Församlingen med både landsbygd och tätort som innefattar de vackra kyrkorna i Älvsbacka, Alster och Nyed med församlingshem. Alla är välkomna.

Vad händer i våra kyrkor?

Måndagar till och med 12 december
13.00-15.30 Öppen förskola i Alsters församlingshem

Söndag 4 december, Andra söndagen i advent
11.00  Mässa i Nyeds kyrka
Carl Wessmark, Hans Lassbo

Onsdag 7 december
18.30 Taizémässa i Alsters kyrka
Carl Wessmark, Eva Enders

Lördag 10 december
18.00 Julkonsert i Älvsbacka kyrka
En stämningsfull jul med Lina och Lis - Small changes.
Linda Ganters-präst

Söndag 11 december, Tredje söndagen i advent
11.00  Högmässa sammanlyst till Karlstads domkyrka

Tisdag 13 december
17.30 och 18.30 Luciahögtid i Nyeds kyrka
OBS! Två föreställningar med insläpp 17.15 respektive 18.15
Traditionell Luciahögtid med barn och ungdomar från Molkom samt
barnkören Korallerna från Ulvsby.

Söndag 18 december, Fjärde söndagen i advent
18.00 Julkonsert i Alsters kyrka
Alsters kyrkokör under ledning av Eva Enders, Peter boman-sångsolist, Karin Marcusson-piano, Rustan Christensson-trumpet, Anneli Nilsson-flöjt.

Fira advent, jul och nyår i din kyrka!

Gudstjänster, konserter, julfirande, träffar och mys. Här hittar du allt som händer i kyrkorna i Karlstad från första advent till trettondag jul - och till sist, julgransskakningar.

Julänglarna - sprid julens glädje till barnfamiljer som inte har råd att fira jul

Jesusbarnet kom med ljus och glädje till världen. Detta vill vi sprida till till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Svåra tider - så kan du hjälpa

När maten och elen blivit mycket dyrare får personer och familjer som redan levde på marginalen det ännu svårare. Detta har media rapporterat mycket om den senaste veckan. Flera av våra diakoner har där uttalat sig och bidragit med sin bild. Detta har väckt ett stort engagemang hos allmänheten och många vill veta hur en som enskild kan hjälpa till.

Kontakta Alster-Nyedsbygden

Tel: 054-14 14 00, e-post:karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Klockarevägen 5, 655 60 Molkom Församlingens expedition hjälper dig med bokning, information och kontakt med medarbetare.

Alster-Nyeds församling, Akvarell av Gunnar Lidén

Gudstjänster i Alster-Nyed

Här hittar du alla gudstjänster som du kan delta i.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Kom och sjung i kör
Kaffe serveras på stickcafé.

Grupper och aktiviteter

Här läser du om sopplunch, kreativa onsdagar, veckomässa och väntjänst i Alster-Nyedsbygdens församling.

Barn och ungdom, Alster-Nyed

Öppen förskola, spädbarnsrytmik, barnkörer och mellanstadie- och högstadiegrupp. .

Musik i Alster Nyed

Välkomna till våra körer, att sjunga tillsammans bidrar till en bättre hälsa och framför allt är det väldigt roligt! Vi har flera olika typer av körer i vår församling och Du är varmt välkommen att prova någon av dem. På grund av rådande restriktioner startar våra körer senare denna termin. Välkommen åter!