Karlstads pastorat

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Västerstrands församling

Västerstrands församling ligger i den västra delen av Karlstad. Församlingen bildades 1992 genom en delning av Karlstads Domkyrkoförsamling. Av de cirka 12000 invånarna, över 80%, tillhör Svenska kyrkan.

Karlstads pastorat

Församlingen ingår i Karlstads pastorat tillsammans med Domkyrkoförsamlingen, Norrstrands församling, Väse-Fågelviks församling och Alster-Nyedsbygdens församling.

Kyrkobeskrivning

Västerstrands kyrka ligger i stadsdelen Våxnäs och är ritad av Janne Feldt. Den invigdes den 22:e januari 1978 av biskop Sven Ingebrandt.

Kyrkorummet är diagonalt placerat.  Den betongarm som bär taket är formad till ett kors. Kyrkorummets tegelfärg och blå toner ger ett rofyllt intryck. Altartavlan är en väggbonad komponerad av Anna-Lisa Odelqvist Cruse. Dess motiv är ett kors. Predikstol och dopfunt är träsnickerier från Blekhems snickerier i Gamleby. Skulpturen "blå ängeln", gestaltad av Herman Reijers, skänktes till församlingen år 2006 och invigdes i samband med en Gudstjänst för små och stora den 14:e maj 2006. Orgeln med 13 stämmor kommer från Grönlunds orgelbyggeri. Kyrkan har två uppsättningar nattvardssilver. Den ena har arbetats fram av silversmeden Erik W Andersson. Den andra, vars delar skänkts av Domkyrkoförsamlingen och arbetskretsen i Västerstrands kyrka vid församlingsdelningen 1992, är tillverkad av silversmeden Anna-Stina Berg.

Kom gärna och besök Västerstrandskyrkan. Vi har flera gudstjänster och andakter undr veckans dagar eller bara tänd ett ljus och sitt ner en stund i lugn och ro.

Församlingsrådet i Västerstrands församling

Ledamöter

Anna-Lena Arnell, ordförande
Inger Dahlqvist, vice ordförande