Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Musik & kör i Hille

Församlingen har ett rikt musikliv med olika körer i alla nivåer och för alla åldrar samt barnsång för barn och föräldrar.

Mycket musik av alla dess slag finns, bland annat i gudstjänster och på konserter. Vi vill försöka att skapa bredd i det musikaliska utbudet och vi hoppas att musiken här i Hille får väcka tankar och känslor och hjälpa oss att dela tro och liv med varandra. Välkommen att vara med du också; att sjunga, spela eller lyssna!

Mer information om respektive kör hittar du här nedanför.

Vi har också barnsång för föräldrar och barn tillsammans. Mer om det hittar du på sidan "Barnverksamhet i Hille".

Musik i våra församlingar

Det är mycket musik i våra kyrkor. Konserter, musikgudstjänster och högmässor med körsång. Vill du vara med och sjunga finns det kyrkokör i både Hamrånge och Hille, barnkörer, en "sjung av hjärtat-kör" samt damkören Ad Astra i Hille. Kontakta någon av våra musiker för mer information.

Ad Astra

Ad Astra är en kvinnlig vokalensemble som består av ca 16 erfarna körsångare. Den lilla kören sjunger främst klassisk körrepertoar, vilket inkluderar större verk och mässor för damkör och modern musik, men även enklare repertoar för Gudstjänster, julkonserter m.m. Körledare: Nicole Johansson.

Sjung av hjärtat-kören

En "må bra kör" där du får energi och blir glad! Kör för nybörjare. Vi sjunger, fikar och får med oss ett ord hem. Kören träffas i Hille församlingsgård på tisdagar, udda veckor, kl. 18.00-20.00. Höstterminen startar den 5 september. Körledare är kantor Marianne Hein-Nordström och diakoniassistent Annika Hugosson.

Hille kyrkokör

Hille kyrkokör är en vuxenkör som sjunger egna konserter, sjunger i gudstjänster och gör olika framträdanden i kyrkan. Repertoaren är blandad med tonvikt på klassisk körmusik. Kören övar på torsdagar kl. 19.00 i Hille församlingsgård. Vi söker körsångare till alla stämmor - sopran, alt, tenor och bas. Vi ser gärna att du har en musikerfarenhet antingen genom att ha sjungit i kör eller spelat instrument. Körledare: Marianne Hein-Nordström

BARNKÖRER
Vi jobbar mycket med barnens röster, språk och motorik. Allt på ett lekfullt sätt och med blandad repertoar. Rörelsesång och dans är viktigt för barnens kroppsuppfattning och även för deras inlärning.
Körerna sjunger sånger med kyrklig/kristen profil, men självklart även andra mer ”vanliga” sånger också.