Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Musik & kör i Hille

Församlingen har ett rikt musikliv med olika körer i alla nivåer och för alla åldrar samt barnsång för barn och föräldrar.

Mycket musik av alla dess slag finns, bland annat i gudstjänster och på konserter. Vi vill försöka att skapa bredd i det musikaliska utbudet och vi hoppas att musiken här i Hille får väcka tankar och känslor och hjälpa oss att dela tro och liv med varandra. Välkommen att vara med du också; att sjunga, spela eller lyssna!

Mer information om respektive kör hittar du här nedanför.

Vi har också barnsång för föräldrar och barn tillsammans. Mer om det hittar du på sidan "Barnverksamhet i Hille".

Det är mycket musik på gång i vår kyrka. Konserter, rastplats och musikgudstjänster. Körerna medverkar och vi har gudstjänster, konserter och musikunderhållning med gästande musiker som spelar och sjunger. 
Under juli månad bjuder vi på Musik i sommarkväll.
Se i kalendern för musiken i gudstjänsterna och t ex när körerna medverkar.

Musik i kyrkan

Det är mycket musik på gång i vår kyrka. Konserter, rastplats och musikgudstjänster. Körerna medverkar och vi har gudstjänster, konserter och musikunderhållning med gästande musiker som spelar och sjunger. Under juli månad bjuder vi på Musik i sommarkväll. Se i kalendern för musiken i gudstjänsterna och t ex när körerna medverkar.

Ad Astra är en kvinnlig vokalensemble som består av ca 16 erfarna körsångare.
Den lilla kören sjunger främst klassisk körrepertoar, vilket inkluderar större verk och mässor för damkör och modern musik, men även enklare repertoar för Gudstjänster, julkonserter m.m. 
Ad Astra övar på onsdagar 18.15 – 20.15.

Körledare: Olle Sköld

Ad Astra

Ad Astra är en kvinnlig vokalensemble som består av ca 16 erfarna körsångare. Den lilla kören sjunger främst klassisk körrepertoar, vilket inkluderar större verk och mässor för damkör och modern musik, men även enklare repertoar för Gudstjänster, julkonserter m.m. Ad Astra övar på onsdagar 18.15 – 20.15. Körledare: Olle Sköld

En "må bra kör" där du får energi och blir glad!
Kör för nybörjare. Vi sjunger, fikar och får med oss ett ord hem.
Tisdagar, jämna veckor, kl 17.30-19.30. 
Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Annelie Ekholm  026-635045

Sjung av hjärtat-kören

En "må bra kör" där du får energi och blir glad! Kör för nybörjare. Vi sjunger, fikar och får med oss ett ord hem. Tisdagar, jämna veckor, kl 17.30-19.30. Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Annelie Ekholm 026-635045

Hille kyrkokör är en vuxenkör som sjunger egna konserter och gör olika framträdanden i kyrkan. Repertoaren är blandad med tonvikt på klassisk körmusik. Kören övar på torsdagar kl. 19.00 i Hille församlingshem. Vi söker körsångare till alla stämmor -
sopran, alt, tenor och bas. Vi ser gärna att du har en musikerfarenhet antingen genom att ha sjungit i kör eller spelat instrument.

Körledare Olle Sköld
0708-57 70 16

Hille kyrkokör

Hille kyrkokör är en vuxenkör som sjunger egna konserter och gör olika framträdanden i kyrkan. Repertoaren är blandad med tonvikt på klassisk körmusik. Kören övar på torsdagar kl. 19.00 i Hille församlingshem. Vi söker körsångare till alla stämmor - sopran, alt, tenor och bas. Vi ser gärna att du har en musikerfarenhet antingen genom att ha sjungit i kör eller spelat instrument. Körledare Olle Sköld 0708-57 70 16

BARNKÖRER
Vi jobbar mycket med barnens röster, språk och motorik. Allt på ett lekfullt sätt och med blandad repertoar. Rörelsesång och dans är viktigt för barnens kroppsuppfattning och även för deras inlärning.
Körerna sjunger sånger med kyrklig/kristen profil, men självklart även andra mer ”vanliga” sånger också. 

Från det året du fyller fem.
ONSDAGAR kl 16.30-17.15.
Decibellen sjunger traditionella barnsånger och sånger som mer allmänt handlar om t ex miljö eller värdegrunder. Det viktigaste för de minsta barnen är att vi rör på oss och har kul med sångerna – oavsett vilken typ av sång det är! Vi tränar oss att hitta ”ljusa rösten” med olika härmövningar och vi leker ibland musiklekar.
Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042, Ewa Dahl 026-635043

Barnkören Decibellen

Från det året du fyller fem. ONSDAGAR kl 16.30-17.15. Decibellen sjunger traditionella barnsånger och sånger som mer allmänt handlar om t ex miljö eller värdegrunder. Det viktigaste för de minsta barnen är att vi rör på oss och har kul med sångerna – oavsett vilken typ av sång det är! Vi tränar oss att hitta ”ljusa rösten” med olika härmövningar och vi leker ibland musiklekar. Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042, Ewa Dahl 026-635043

för dig som går i åk 1-3. 
TORSDAGAR kl 17.00-17.40. 
Barnkören är för de något större barnen. Här får man chans att utveckla sina röster och sin kunskap om musik och sång på ett roligt och lustfyllt sätt. Vi deltar i konserter under året och på våren sätter vi upp en musikal.
Körledare:  Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Emma Wallerberg 0297-572095

Stjärnorna - barnkör

för dig som går i åk 1-3. TORSDAGAR kl 17.00-17.40. Barnkören är för de något större barnen. Här får man chans att utveckla sina röster och sin kunskap om musik och sång på ett roligt och lustfyllt sätt. Vi deltar i konserter under året och på våren sätter vi upp en musikal. Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Emma Wallerberg 0297-572095

Marianne Hein-Nordström

Marianne Hein-Nordström

Gästrikekustens pastorat

Kantor, Hille

Olle Sköld

Gästrikekustens pastorat

Körledare

Emma Wallerberg

Gästrikekustens pastorat

Kantor, Hamrånge