Hille församling

Strax norr om Gävle ligger Hille vid kusten med viss skärgård, med Testeboån i sydväst och vid Hille- och Mårdängsjöarna som åtskils av en rullstensås. Socknen är slättbygd med odlingsbygd vid ån och sjöarna och skogsbygd i övrigt.  Namnet Hille kommer från kyrkbyn och innehåller hill, 'hylla' som här betyder 'avsats, upphöjd plats' syftande på åsbranten vid Hillesjön.

29 SEPTEMBER - "Förstörande - till lycka och frihet" talare Anette Uhr.

Rastplats i Hille kyrka, söndagar kl 16

Välkommen till Hille Kyrka på Rastplats, en gudstjänst inspirerad av Tolvstegsprogrammet. 25 AUGUSTI- Life returns - ett dokumentärfilmsprojekt om HBTQ och migration. Dokumentärfilmare Israel Benavides och Naome Ruzindana från organisationen Find Hope berättar om arbetet med filmen. Varför den är angelägen och hur idén växte fram. Solist: Felicia Ekman. 29 SEPTEMBER - "Förstörande - till lycka och frihet" talare Anette Uhr. 27 OKTOBER - ”En resa från hopplöshet till hoppfullhet.” En berättelse om missbrukets avgrund och Guds nåd! Talare Lars-Göran Persson. Sång: Pia Edström och Lars-Göran Persson. 24 NOVEMBER - ”Att överleva det dysfunktionella.” Talare Sofia Larssamils. Solist: Sara Kreft.