Om Västermalms församling

Välkommen till Svenska kyrkan på Kungsholmen och Essingeöarna. Vi är en gemenskap med ett öppet hjärta för Jesus Kristus och medmänniskan. Vi gör inte skillnad på hur vi värderar och behandlar människor. Västermalms församling är Stockholms innerstads största församling med stadspuls, nybyggaranda och idylliska villakvarter. Församlingen har tre kyrkor och ett kapell; Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka, S:t Görans kyrka, Essinge kyrka och S:t Eriks kapell. Församlingen är samhällsengagerad och vill vara en självklar mötesplats där man kan hitta gemenskap, få växa i sin tro och få möjlighet till återhämtning.

Församlingens kyrkor

Västermalms församling har tre kyrkor; Essinge kyrka, Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka och S:t Görans kyrka samt S:t Eriks kapell.

Vem gör vad?

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på. Församlingarnas huvuduppgift handlar om gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Här kan du läsa om kyrkans många yrkesgrupper.

Församlingen samarbetar med Sensus

Västermalms församling samarbetar med Sensus studieförbund.

Visselblåsarfunktion för Svenska kyrkan Västermalms församling

Visselblåsartjänsten är en kanal för rapportering om missförhållanden i verksamheten.

En kvinna håller valsedlar i olika färger i händerna, som en solfjäder.

Kyrkoval 21 september 2025

Kyrkovalet är viktigt eftersom Svenska kyrkan är en demokratisk folkkyrka. Vi är beroende av människors engagemang och i kyrkovalet har människor en möjlighet att påverka.