Återhämtning och fördjupning

Västermalms församlings ledord är vila och växa. Som kyrka på Kungsholmen och Essingeöarna vill vi möta människors behov och längtan efter återhämtning och fördjupning. Vi är en plats för stillhet, innerlighet och medveten närvaro, ett andrum mitt i all stress och alla förpliktelser. I församlingen erbjuder vi retreater och samtalsgrupper om tro, tvivel och sökande. Vi erbjuder tillfällen för medveten närvaro – barnrytmik och musiklek och energigivande stunder för både kropp och själ.

Stillhet i stan- öppet kapell
Kom in och sitt en stund i stillhet och tänd ett ljus.
Kapellet är öppet varannan söndag.
Tid: kl. 14.00-18.00 följande söndagar: 24/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 och 30/5.
Plats: S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1

Kurser

För alla församlingens digitala kurser, retreater och events behöver du en dator eller en mobiltelefon med mikrofon och kamera för att delta. Anmälan sker via mejl och i svarsmejlet får du en en länk till digital medverkan samt instruktioner om hur det går till. Välkommen med din anmälan!

Biblioterapi
Välkommen till årets första Biblioterapi. En bokcirkel som under tre torsdagar möts för fördjupade samtal på temat - livet, döden och kärleken. Om du gillar att läsa och vill nå en större förståelse om dig själv och andra, då är biblioterapi något för dig.
Vi möts digitalt. Med hjälp av skönlitterära texter reflekterar vi tillsammans över de känslor och tankar texterna väcker, som en väg till inre läkedom. Första gången talar vi om livet, den andra om döden och den sista om kärleken.
Varje tillfälle inleds kl. 18.00 med en ”lounge” för dem som vill ha tid för inloggning och att hinna ta en fika ihop. Samtalen drar igång kl. 18.30. Du som vill vara med behöver kunna närvara vid alla tillfällena.
Tid: Torsdagar: 28/1, 4/2 och 11/2 kl. 18.00-20.00
Plats: Vi möts digitalt och för att kunna delta behöver du en dator eller en mobiltelefon med mikrofon och kamera.
Ledare:  Karin Löfgren, diakon och Anna Smille, präst.
Kostnadsfri, men vi har ett begränsat antal platser
Anmälan: vastermalm.anmalan@svenskakyrkan.se. Ange för- och efternamn samt ”Livet, Döden och kärleken.”

Vägar till välbefinnande
Vill du ta ett steg framåt i din existentiella och andliga utveckling men vet inte var du ska börja? Under våren har du möjlighet att gå en digital version av kursen
"Vägar till välbefinnande" med prästen Ted Harris.
Under sju tisdagar tittar vi närmare på innerlighetens och kontemplationens vägar till livsmening, helhet och inre välbefinnande. Som deltagarna delar vi erfarenheter, frågor och insikter med varandra och varvar teori med praktik.
Kursen är kostnadsfri, men för att delta behöver du en dator eller mobil med mikrofon och kamera, samt en e-postadress dit vi skickar en länk för digitalmedverkan. I svarsmejlet får du instruktioner om hur det går till.
Tid: kl. 18.00-19.30 följande datum: 2/2, 16/2, 2/3, 16/3, 30/3, 13/4, 27/4 samt 11/5 (varannan tisdag).
Plats: Vi möts digitalt och för att kunna delta behöver du en dator eller mobil med mikrofon och kamera samt en e-postadress dit vi skickar en länk för digitalmedverkan. I svarsmejlet får du instruktioner om hur det går till.
Ledare: Ted Harris, präst
Kostnadsfri
Anmälan: vastermalm.anmalan@svenskakyrkan.se

Ignatiansk retreat
Välkommen att vara med på vår digitala ignatianska retreat. En samvaro i meditativ tystnad, där du även har möjlighet att få ett samtal med en erfaren andlig vägledare.
Det blir en dag i stillhet, eftertanke och fördjupning kring frågor som: Vad längtar du efter? Vad ger dig liv? Du kommer med allt du bär på och får fläta in din livsberättelse i den stora bibliska berättelsen. Dagen kommer att vävas samma av olika hållpunkter och dagen avslutas med Stilla mässa digitalt kl. 16.00.  All information får du i svarsmejlet efter din anmälan.
Tid: Lördag 6/2 kl. 09.30 – 16.30
Plats: Digitalt
Andliga vägledare:  Anna Smille och Cajsa Lisa Ejemyr, präster, Anna Christenssen, psykolog samt Ulla Örtberg, Ulf Lindgren och Ann Magnusson.
Kostnadsfri
Anmälan: vastermalm.anmalan@svenskakyrkan.se