Mötesplatser

Café vid Kungsholms kyrka
Vi serverar fika på tisdagar kl. 11.00-13.00 på kyrkplan framför Kungsholms kyrka (under perioden 29/6-17/8).

Café Sommarhjärtat
Utanför S:t Görans kyrka serveras fika på tisdagar kl. 13.00-15.00
(fram till och med 31/8).

Regnbågscafé under Pride
Vi serverar fika utanför Kungsholms kyrka under Stockholm Pride.
Tisdag, onsdag och torsdag (3-5/8) kl. 11.00-14.00 samt söndag (8/8)
kl. 12.00-14.00.

Digitala vandringar
Med hjälp av en app i din telefon eller läsplatta kan du gå en digital vandring med olika stationer. Stationerna har namnen och ledorden:
KÄLLAN – FRUKTEN – TRÄDET–VILAN – GRINDEN - MINNEN –BÖNEN.
Tid: juli-augusti
Plats: inne i S:t Görans kyrka och på kyrkogården intill Kungsholms kyrka.

I kvinnliga mystikers spår
-en QR-vandring vid Essinge kyrka
Låt dig inspireras av mystiker som Thérese av Lisieux och Hildegard av Bingen under en vandring i och runt Essinge kyrka. Under den kristna historien har många sökt och funnit mystikens inre liv. Kvinnorna du möter här är några av dem.
Låt deras tankar sjunka in och speglas i dina. Vandringen består av fem reflektioner, tre inne i kyrkan och tre utanför. Lyssna till alla eller någon. Hela vandringen är tillgänglig när kyrkan är öppen.
Tid: varje dag kl. 11.00-15.00
Plats: Essinge kyrka

Pilgrimsvandring
Likt pilgrimer ger vi oss av på en fotvandring i en yttre och inre resa; i det kända och okända. Under delvis tystnad promenerar vi för att få ett tillfälligt avbrott, för att känna frid eller för att nå ökad självkännedom eller insikt. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse. Vi rekommenderar promenadskor och kläder efter väder. Ingen anmälan
behövs.
Ledare: kyrkoherde Michael Persson
Tid: 22 augusti kl. 18.00

Vill du bli volontär?

Många människor vill engagera sig i kyrkan, för sin medmänniska och även för sin egen skull. Som volontär i kyrkan är du en del av en arbetsgemenskap. Är du intresserad av att engagera dig ideellt är du varmt välkommen att höra av dig till våra diakoner nedan.
Kontakt:
Jan Magnusson, 08-617 39 52, jan.magnusson@svenskakyrkan.se