Västermalms församling

Om Västermalms församling

Västermalms församling är en av Stockholms innerstadsförsamlingar med 67 000 boende varav 44 500 är medlemmar och 67 anställda. Vi har 3 kyrkor, Essinge, Kungsholms och S:t Görans samt S:t Eriks kapell.

Vem är det som bestämmer i kyrkan?
Som medlem i Svenska kyrkan är det du som väljer dem som ska fatta besluten.

Kyrkofullmäktige
Kyrkofullmäktige har det övergripande ansvaret för församlingens mål och verksamhet. Fullmäktige bestämmer bland annat om budget, kyrkoavgift och andra större frågor. En annan viktig uppgift är att utse ledamöter till kyrkorådet (församlingens styrelse).

Kyrkorådet
Kyrkorådet ger förslag på hur pengar ska fördelas, anställer personal och prioriterar vad församlingen ska satsa på.

Kyrkoherden
Kyrkoherden är församlingens chef. Tillsammans med sina medarbetare ska hon eller han lägga upp arbetet och sträva efter att uppnå församlingens mål.