Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling Webbplats

Stöd

Sorgestödsgrupper
Västermalms församling inbjuder till två sorgegrupper hösten 2017. Vi som arbetar med sorgegrupper har mångårig kunskap om att arbeta med sorgegrupper. Har du mist en nära anhörig och behöver prata med människor i samma situation hör av dig till oss och hör om våra grupper kan vara något för dig.

Sorgestöd för dig som är vuxen

En liten grupp 5-8 personer möts och delar genom samtal sina erfarenheter av förlust, sorg och vägen vidare. Vi träffas vid 6 tillfällen.
Ledare: Laila Svensson diakon och Kristina Lutborg, präst.
Övrigt: Varje tillfälle inleds med te/kaffe och smörgås. Det är kostnadsfritt att delta. Man kan delta oavsett livsåskådning.
Start: Slutet av september. Tid och plats meddelas senare.
Frågor och intresseanmälan:  Laila Svensson 08-545 709 68, Laila Svensson

Sorgestöd för dig som är 18-25 år och mist förälder eller syskon

En liten grupp, 5-8 personer, delar sina erfarenheter av förluster och av att leva vidare genom att t ex prata, lyssna, skriva, måla och rita. Vi träffas tio måndagskvällar med start i september.
Ledare: Marie Lundeborg, diakon i Västermalms församling och Marie Corbell, diakon i Solna församling.
Övrigt: Varje tillfälle inleds med te/kaffe och smörgås. Det är kostnadsfritt att delta. Man kan delta oavsett livsåskådning .
Plats: Kyrkans Hus i Solna, Skytteholmsvägen 14, T-bana Solna C.
Frågor och intresseanmälan: Marie Lundeborg, Marie Lundeborg, tel 08-545 70 958, Marie Corbell, mia-marie.corbell@svenskakyrkan.se, tel 08-546 646 94.

Smärtan som fördjupar
Öppen kväll för dig som vill närma dig dina egna erfarenheter av sorger och förluster genom nåltovning, skrivande, målande. Möjlighet till kortare enskilt samtal och delande av erfarenheter.
När: Tis 14/11 kl 19.00-21.00.
Plats: S:t Görans kyrka.
Information: 19.00 Introduktion, sedan fritt att skapa, tänka, skriva och att bara vara. 20.45-21.00 Ljuständning och avslutning. Ingen anmälan. För information ring Marie Lundeborg 08-545-70 958.

Träffa präst eller diakon
Det finns stunder när vi behöver någon att samtala med. I kyrkan finns det utrymme för det ostörda och kravlösa samtalet med någon som har tid att lyssna.
Telefon: 08-650 49 00.

Jourhavande präst:
Tel 112.
Varje dag kl 21-06. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Barn och familj
Ett samtal kan behövas då vi ställs inför svåra val i livet. Det kan handla om att bara få ihop tillvaron, eller att du står inför nya utmaningar. Ring diakon Jan Magnusson som arbetar med barn och familjefrågor.
Kontakt: Jan Magnusson, diakon,
tel 08-617 39 52.

Sjukhuskyrkan
Sjukhuskyrkan på S:t Görans sjukhusområde är till för alla som berörs av sjukvården. Sjukhuskyrkans meditationsrum finns på Capio S:t Görans sjukhus, entréplan. Rummet är öppet vardagar dagtid för meditation, bön och stillhet.

Kontakt med diakon

Kontakt med diakon får du genom att ringa församlingens växel 08-650 49 00. Om ingen diakon finns tillgänglig när du ringer går det alltid att prata in ett meddelande på diakonernas respektive telefonsvarare.