Västermalms församling

Välkommen till Svenska kyrkan Västermalms församling på Kungsholmen och Essingeöarna i Stockholm.

Barn tittar intresserat ner i en dopfunt

Boka dop

Du kan låta dig döpas oavsett ålder, det är aldrig för sent! Läs mer om dopet och om hur du bokar.

Boka vigsel

Funderar ni på att gifta er? Alla är välkomna att vigas i Svenska kyrkan. Kom ihåg att en av er ska vara (eller bli) medlem i Svenska kyrkan.

Begravning

Här får du svar på frågor om begravning, kyrkor, kapell. Hos oss finns möjlighet att boka en liten eller stor lokal för minnesstund efteråt.

Dags för konfirmation!

En chans att utforska livets stora frågor, ha roligt och lära känna nya vänner!

Verksamheter

Här kan du läsa om våra mötesplatser, konserter, körer, återhämtning och fördjupning och verksamheter för barn och familj.

Kontakt och öppettider

Kontakta oss! Du välkommen att ringa eller mejla oss. Här hittar du också kontaktinformation för anställda.

Luciafirande i våra kyrkor

Varje år har vi traditionsenligt luciafirande i våra kyrkor i Västermalms församling med tärnor, stjärngossar och självklart lucior som sjunger vackra melodier.

Legenden om Lucia - om alla flickors rätt till ett värdigt liv

Legenden om helgonet Lucia bär på många viktiga budskap. Ett budskap handlar om att en flicka ska få säga ja till det hon själv vill. En flicka har rätt till sin egen kropp och sitt eget liv.

Öppen audition till musikalen Lukas

Gillar du att sjunga och agera? Är du 12–19 år? Västermalms församling sätter upp ungdomsmusikalen Lukas som framförs 7 maj i S:t Görans kyrka.

Bryt en tradition!

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan för mer rättvisa samhällen, där flickor och kvinnor kan göra sina egna val i livet.

Läs julnumret av Andrum online

Nu är julnumret av magasinet Andrum på väg att delas ut i brevlådorna på Kungsholmen och Essingeöarna. Du kan också läsa det online.

Jul i Västermalms församling

Här kan du läsa om vad som händer i församlingen under helgerna. Längre ner på sidan hittar du vårt kalendarium med alla våra gudstjänster.

Tack för att du är en möjliggörare!

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när, ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör det möjligt!

Aktuellt från Västermalms församling

Prenumerera via RSS

Läs julnumret av Andrum online

Publicerad:

SVT:s Julkalender 2022: Kronprinsen som försvann, är delvis inspelad i Essinge kyrka

Publicerad:

Den 1 december är det premiär för årets julkalender, Kronprinsen som försvann, som beskrivs som en ”historisk vintersaga i en svunnen tid ”. Och den uppmärksamme kan komma att känna igen sig då vissa delar utspelar sig i Essinge kyrka.

Bryt en tradition!

Första advent

Publicerad:

Söndag 27 november är det första advent. Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma.

Legenden om Lucia - om alla flickors rätt till ett värdigt liv