Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling Webbplats

Västermalms församling

När: Tis 10.00-12.00 (23 maj-29 augusti).
Plats: Gräsmattan vid Essinge kyrka.

Sommaröppen förskola

Under hela sommaren har vi öppen förskola på gräsmattan vid Essinge kyrka. Vid dåligt väder går vi inomhus. Lekar, sångstund och fika till självkostnadspris. När: Tis 10.00-12.00 (23 maj-29 augusti). Plats: Gräsmattan vid Essinge kyrka.

Kvar i stan? Under sommaren finns det möjlighet att fika, prata och träffa andra vid flera tillfällen varje vecka på Kungsholmen och Essingeöarna.

Somriga mötesplatser

I sommar blir det underhållning i S:t Eriks kapell med sång och musik några torsdagskvällar kl 19.00. Cider och grissini serveras utanför kapellet efter konserten. Fri entré.

Sommarkvällar i kapellet

Varje vecka bjuder vi in till konsert i sommarkvällen i våra kyrkor. Det är fri entré. Välkommen!

Musik i sommarkväll

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Åk 8? Konfirmation? Varför inte bli en erfarenhet rikare? De flesta ungdomar som väljer att konfirmeras brukar senare beskriva konfirmandtiden som "det bästa jag varit med om". Varför inte testa du också?

Konfirmation

Ärkebiskop Antje Jackelén är en av programledarna i årets upplaga av Karlavagnen Sommarkväll i Sveriges Radio P4. Måndagen den 26 juni kan lyssnarna samtala med ärkebiskopen om hur deras tro ser ut.

Ärkebiskopen programledare i Karlavagnen

Kungsholms kyrka blir snart ännu vackrare! Under sommaren och sensommaren kommer kyrkans fasad att renoveras.

Kungsholms kyrka renoveras

Jan Olov Fors om rekreation, reformation och tunna ställen

Sommarkrönika

Jan Olov Fors om rekreation, reformation och tunna ställen

Svenska kyrkans fastekampanj ”Maträtten – för allas rätt till mat” ökade med 1,5 miljoner kronor jämfört med förra året. Fasteinsamlingen till Svenska kyrkans internationella arbete pågick under våren.

​34 miljoner i årets fastekampanj

Alla behöver vi ibland någon att prata med. Ingen ska behöva vara ensam med svåra tankar och därför har Jourhavande präst öppet när många andra har stängt. Prästerna i jouren lyssnar och för inte vidare det som sägs.

Lyssnar på din berättelse

Aktuellt från Västermalms församling