Konserter

Musik är ett av våra äldsta uttryckssätt, både i och utanför kyrkan. Musik kan fungera som tröst och som glädjekälla och är central i Västermalms församling. Vårt konsertutbud är stort och mångfacetterat. Musiken är en mycket viktig del av våra gudstjänster. Varje gudstjänst söndag förmiddag innehåller innehåller musik, ofta av någon av våra körer och ibland även av solister och sånggrupper. Kollekt tas upp vid fri entré.

Musikprogram

Våra sommarkonserter är gratis och vi tar upp anmälningar till konserterna för att inte bli för många inne i kyrkorna. Mejla gärna till Rickard och Camilla på e-postadress: vastermalms.forsamling@svenskakyrkan.se. Skriv sommarkonsert och datum på ämnesraden. I mejlet uppger du namnet på konsertbesökarna, du kan boka för två personer.
Vill du hellre ringa når du oss på nummer 08-545 709 64.

18/6 Tavlor på en utställning
Denna konsert lyfter fram pianot som ett symfoniskt instrument i två verk med klar koppling till orkesterrepertoaren; Modest Mussorgskys välkända Tavlor på en utställning och Ludwig van Beethovens Eroicavariationer. Båda verken är mer kända som orkesterverk, men komponerades ursprungligen för piano. Medverkande: Peter Friis Johansson
Tid: torsdag 18/6 kl. 19.00
(konserten direktsänds också via facebook.com/svkvastermalm)

25/6 Sommarblommor och prat
Gösta och Sonja Enar. Sång och musik om sommarblommor och annat som hör sommaren till, vilket varvas med prat som knyter an till musiken.
Tid: torsdag 25/6 kl. 19.00

1/7 Musik i sommarkväll
Operaarior och romanser bland annat av Sibelius, Schubert, Rangström och Wagner. Medverkande: Jessica Elevant, sopran och Love Derwinger, piano.
Tid: onsdag 1/7 kl. 19.00 (extrainsatt konsert kl. 17.30 den 1/7)

2/7 Variazioni Concertanti
Den här kvällen bjuds ni på ett varierat program med musik för två gitarrer, från renässansen till vår tid. Musik av bland annat Dowland, Giuliani, Pierre-Petit och Albéniz. Medverkande: Liv och Per Skareng, gitarrer.
Tid: torsdag 2/7 kl. 19.00 (konserten direktsänds också via facebook.com/svkvastermalm)

8/7 Barockmusik-gammal som ny
Musik för två violiner och violin/viola samt generalbas av Mr. Robain, J.S.Bach
och Mr. Chanson. Medverkande: Les Musiciens de l'Îlot Royal- David Jansson, violin, Hanna Wiklund, violin, Nora Roll, gamba, Miguel Robaina, orgel.
Tid: onsdag 8/7 kl. 19.00

9/7 På Cornelis Vreeswijks tid
På 1960-talet skakade Cornelis liv den svenska visan som fick en helt ny publik och många nya utövare. Trubaduren Dan Hagelberg och basisten Patrik Hagelberg spelar, sjunger och berättar
Tid: torsdag 9/7 kl. 19.00

15/7 Duo West/ Rydvall
Folkmusik möter barock när Kristine West och Erik Rydvall blandar Bachs musik för soloviolin och soloflöjt med äldre spelmansmusik. Det blir också nyskriven musik, sprungen ur dessa två traditioner. Medverkande: Erik Rydvall, nyckelharpa och Kristine West, blockflöjt.
Tid: onsdag 15/7 kl. 19.00 (extrainsatt konsert kl. 17.30 den 15/7)

16/7 Barocchissimo
Den internationella duon med blockflöjtisten Dan Laurin och cembalisten Anna Paradiso Laurin framför ett urval av musik från deras olika skivproduktioner, för vilka de även har fått talrika utmärkelser, inklusive två Grammis. Musik av Pietro Domenico Paradisi, Leonardo Leo, Georg Friedrich Händel, med flera.
Medverkande: Dan Laurin, blockflöjt och Anna Paradiso Laurin, cembal.
Tid: torsdag 16/7 kl. 19.00

22/7 Countrypop på svenska
Programmet erbjuder en värld av melodiös countrypop på svenska, med stort fokus på ärliga texter och sköna melodier om livet och dess frågor.
Medverkande: Miranda Holgersson, sång och gitarr, Axel Nilsson, trummor och
Oliver Löwenham, bas
Tid: onsdag 22/7 kl. 19.00 (konserten direktsänds också via facebook.com/svkvastermalm)

23/7 Alf Henrikson i ord och ton
Pianisten Sven Idar och sångerskan Susanne Ericsson kåserar om denne klurige och humoristiske humanist och presenterar Svens sprillans nya tonsättningar av hans kloka och underfundiga verser.
Tid: torsdag 23/7 kl. 19.00

29/7 Zorns folkmusik
Ett musikaliskt porträtt av en av Sveriges internationellt mest betydande konstnärer. Musikprogrammet erbjuder allt ifrån svängande polskor till smäktande visor, koraler och vallmusik. Medverkande: riksspelman Jeanett Walerholt Rousu, fiol, pipa och saxofon och Peter Rousu, gitarr.
Tid: onsdag 29/7 kl. 19.00 (extrainsatt konsert kl. 17.30 den 29/7)

Augusti

5/8 Såsom i en spegel-två cellister möts
Konserten bjuder på färgsprakande, optimistisk och fängslande musik av Barrière, Glière, Kummer, Bartók och Coldplay, som använder sig av cellons högsta och lägsta register och allt emellan. En resa genom århundraden – och en överraskande repertoar som cellister skrev till sig själva och sina cellistvänner.
Medverkande: Duo Specchio- Eva Maria Hux och Tove Törngren Brun, celli.
Tid: onsdag 5/8 kl. 19.00

6/8 Oskar Axerup, den 8-strängade gitarren i fokus
Med sin 8-strängade gitarr lotsar Oskar Axerup oss genom flera musikaliska epoker och genrer. Han sätter stort värde på det personliga mötet med publiken.
Medverkande: Oskar Axerup, gitarr
Tid: torsdag 6/8 kl. 19.00