Konserter

Välkommen till ett rikt och spännande konsertutbud.

Musik är ett av våra äldsta uttryckssätt, både i och utanför kyrkan. Musik kan fungera som tröst och som glädjekälla och därför är musiken central i Västermalms församling.  Vårt konsertutbud är stort och du kan lyssna till många olika uttryck.

Musiken är även en mycket viktig del av våra gudstjänster. Varje gudstjänst på söndag förmiddag innehåller musik, ofta av någon av våra körer, men ibland även solister och sånggrupper.

Musikprogram vår och sommar 2018

Barnkörskonsert
Minikören, Flick- och gosskören och ungdomskören framför Josefs drömmar av John Høybye tillsammans med musiker. Anna Holm, Anna Trensing och Karin Skogberg Ankarmo, körledare. Jan Olov Fors, recitatör.
Tid: tisdag 15/5 kl. 18.00

Vi sjunger in sommaren
L-E Larsson Förklädd gud. Vi sjunger sommarpsalmer tillsammans och lyssnar till S:t Görans Kammarkör, Capella Sine Nomine och Emilia Feldt, sopran, Linus Börjesson, baryton, Samuel Fröler, recitatör, Gabriella Sjöström, organist och Olov Risberg, dirigent.
Tid: söndag 20/5 kl.18.00
Entré: 100 kronor

Majas alfabetssånger
Barnkörer, Diskantkören, solister, Hornkvartett, Instrumentalister. Anna Trensing, dirigent
Tid: söndag 20/5 kl. 18.00

Vårkonsert
Ungdomskören under ledning av Anna Trensing
Tid: tisdag 22/5 kl.19.00
Plats: S:t Eriks kapell

Vårkonsert
Kungsholms kyrkokör under ledning av Britta Snickars
Tid:
torsdag 24/5 kl.19.30
Plats:
Kungsholms kyrka

Musikmässa
Kammarkören Cantate framför mässmusik av Steve Dobrogosz under ledning av Karin Skogberg Ankarmo
Tid: söndag 3/6 kl. 11.00

S:t Johns School Kantorei
Tid: tisdag 12/6 kl. 19.00

Modern barockmusik
Barockmusik av Telemann, samt Contemporary Early Music. Ensemble Les Musiciens de l'îlot Royal. David Jansson violin, Göran Danielsson gamba, Miguel Robaina klaver. Sommarsallad med räkor serveras i församlingshemmet kl. 19.00 (70 kr).
Tid: onsdag 13/6 kl. 20.00

Myrtil & Amarillis
Barockensemblen "Then Swänska Galansen" bjuder oss denna kväll på fransk och svensk musik från tidigt 1700-tal. Konserten är uppbyggd som en berättelse och kretsar kring Rameaus kantat Le Berger Fidèle. Then Swänska Galansen är en ensemble bestående av: Johannes Jacobsson, barockviolin. Kristine West, flöjt. Jenny Lierud, barockcello. Mariangiola Martello, cembalo. Gustav Ågren, tenor.
Tid: torsdag 21/6 kl. 19.00
Plats: Kungsholms kyrka

Bossa, jazz och lite annat
Underbart sväng. Johan Hedtjärn, gitarr. Isak Hedtjärn, träblås. Emil Skogh, kontrabas. Sommarsallad med räkor serveras i församlingshemmet kl. 19.00 (70 kr).
Tid: onsdag 27/6 kl. 20.00

juli

Jazz i sommarkvällen
Christina Gustafsson, sång. Hans Backenroth, bas. Erik Söderlind, gitarr. Ett program med amerikanska standards, svenska jazzkompositioner samt egenkomponerad musik.
Tid: onsdag 4/7 kl. 19.00

Färgstarka smaragder
Kaufeldt Kvartetten tar er med på en musikalisk resa med allt från Mozart till Hector Villa-Lobos. Kaufeldt Kvartetten består av Kristina Kaufeldt flöjt, Romeo Kaufeldt violin, Ossian Kaufeldt viola och Adrian Kaufeldt cello.
Tid: torsdag 5/7 kl. 19.00

Klingande friskvård
Ett program kring Bo Setterlinds dikter. Susanne Francett, sång. Eric Francett, kontrabas. Sommarsallad med räkor serveras i församlingshemmet kl. 19.00 (70 kr).
Tid: onsdag 11/7 kl. 20.00

Du hade mig kär - kväll med Stenhammar och Peterson-Berger
David Risberg, baryton och Ludvig Nilsson, piano. Två unga stjärnskott framför sånger ur svenska romansskatten.
Tid: onsdag 18/7 kl. 19.00

Sing all a green willow
Med sång och harpa spelar duon Aúrim sina egna tolkningar av folkvisor, lutsånger och barockpsalmer, där naturen ofta får spegla människans glädje, sorg, förtvivlan och hopp. Aúrim består av Hanna Kopra Schröder, mezzosopran och Anna Steinholtz - keltisk harpa.
Tid: torsdag 19/7 kl. 19.00

Bröderna Näsbom
Svensk folkmusik när den är som bäst. Torbjörn Näsbom, nyckelharpa.  Pär Näsbom, fiol. Sommarsallad med räkor serveras i församlingshemmet kl. 19.00 (70 kr).
Tid: onsdag 25/7 kl. 20.00.

augusti

Hugo Alfvén - tonsättaren och brevskrivaren

Professor Gunnar Ternhag med Martin Sturfält, piano och Gabriella Sjöström, orgel. Gunnar Ternhag från Dalarna, professor i musikvetenskap, berättar om en av svenskt musiklivs giganter. Pianisten Martin Sturfält är en uppmärksammad och kritikerrosad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik.
Tid: onsdag 1/8 kl. 19.00

Fransk romantik
En av världens främsta sopransaxofonister, Anders Paulsson, besöker Kungsholms kyrka tillsammans med pianisten Magnus Svensson. Denna kväll bjuds ni på fransk musik, allt från Cesar Franck till Lili Boulanger.
Tid: torsdag 2/8 kl. 19.00

Klassiska favoriter
Musik av Rodrigo, Grieg, Peterson-Berger. Erik Sunnerstam, flöjt. Staffan Sjögren, gitarr. Sommarsallad med räkor serveras i församlingshemmet kl. 19.00 (70 kr).
Tid: onsdag 8/8 kl. 20.00
Plats: Essinge kyrka

Pärlor ur den svenska sakrala sångskatten
Hedvig Eriksson, sopran. Lars Storm, orgel/piano. Gäster från väst! Hedvig är utbildad i London och verksam som frilanssångerska både i England och Sverige. Lars är organist i Alingsås och går masterutbildning i orgel vid Artisten i Göteborg.
Tid: onsdag 15/8 kl. 19.00

Fransk dramatik
I denna sommarkvällskonsert möter församlingens organist Anna Holm den svenskisraeliska flöjtisten Sara Fintling Morag. De framför ett program med tonvikt på den franska repertoaren och kompositörerna Widor och Bizet.
Tid: torsdag 16/8 kl. 19.00