Konserter

Musik är ett av våra äldsta uttryckssätt, både i och utanför kyrkan. Musik kan fungera som tröst och som glädjekälla och är central i Västermalms församling. Vårt konsertutbud är stort och mångfacetterat. Musiken är en mycket viktig del av våra gudstjänster. Varje gudstjänst söndag förmiddag innehåller innehåller musik, ofta av någon av våra körer och ibland även av solister och sånggrupper. Kollekt tas upp vid fri entré.

Vi har en begränsning på 50 personer i kyrkan. Västermalms församling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör vårt bästa för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi uppdaterar vår webbplats kontinuerligt.

BACHISTAN XV
Triosonat G BWV 530, Toccata & fuga d BWV 565, Aria Variata BWV 989.
Enhjulingsdans, Ivar Christenson och Pablo Codes
Talare: Johannes Landgren, professor och prorektor på KMH
Tid: söndag 4/10 kl. 18.00
Plats: S:t Görans kyrka
Fri entré  Du behöver boka en biljett via www.bachistan.se/boka. Biljetterna släpps två veckor i förväg.

BACH OCH SCHEIN
Två Thomaskantorer
J S Bach Jesu meine Freude. J H Schein ur Israelsbrünnlein. S:t Görans Kammarkör. Olov Risberg, dirigent.
Tid: söndag 11/10 kl. 18.00 och 19.00
Fri entré men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se
Obs begränsat antal biljetter (50 st/konsert)

HAYDN och SCHUBERT
Två mässor
J Haydn ”Lilla orgelmässan”. F Schubert Mässa C-dur. S:t Görans Motettkör. Solister. Stråkorkestern Capella sine nomine. Olov Risberg, dirigent.
Tid: söndag 18/10 kl. 18.00 och 19.00
Plats: S:t Görans kyrka
Fri entré men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se

LÖRDAGSMUSIK

”Mellan himmel och jord”. Musik av bl.a. Sibelius och Schumann.
Jakob Högström, baryton, Matti Hirvonen, piano.
Tid: lördag 24/10 kl. 16.00
Fri entré men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se

BACHISTAN XVII
Vi ställer in BachiStan året ut och kommer förhoppningsvis igen 2021.
Konsert nr VI-XII planeras 7/3-6/6 2021
Konsert nr XVII-XXI planeras 31/10 2021-6/1 2022

EVENSONG - INSTÄLLD
Avrunda arbetsveckan med en kort kvällsgudstjänst efter anglikansk förebild, där körmusiken, tillsammans med textläsningar och bön, står i fokus.
Medverkande: Kungsholms kyrkokör under ledning av Espen Myklebust Olsen. Johan Hansson Lindström, organist. Michael Persson, präst.
Tid: fredag 6 november kl. 17.00

Faurés requiem- inställd

Version för orgel och kör
S:t Görans Motettkör. Ove Petterson, baryton. Gabriella Sjöström, orgel. Olov Risberg, dirigent.
Tid: söndag 8/11 kl. 18.00
Biljetter: 50 kr via Billetto.se, obs begränsat antal 25 st

EVENSONG - INSTÄLLD
Medverkande: Kungsholms kyrkokör under ledning av Espen Myklebust Olsen. Johan Hansson Lindström, organist. Fredrik Santell, präst.
Tid: fredag 20 november kl. 17.00