Konserter

Musik är ett av våra äldsta uttryckssätt, både i och utanför kyrkan. Musik kan fungera som tröst och som glädjekälla och är central i Västermalms församling. Vårt konsertutbud är stort och mångfacetterat. Musiken är en mycket viktig del av våra gudstjänster. Varje gudstjänst söndag förmiddag innehåller innehåller musik, ofta av någon av våra körer och ibland även av solister och sånggrupper. Kollekt tas upp vid fri entré.

Musik i sommarkväll

23/6 Folkmusik från Dalarna och Finska Karelen
Anna Ekborg, fiol och Markus Räsänen, dragspel bjuder på en konsert med låtar från sin gemensamma repertoar. Där möts deras spelmanstraditioner i ett samspel som genomsyras av improvisation och spelglädje.
Tid: onsdag 23/6 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)
Plats: S:t Görans kyrka
Entré: Fri entré, men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se. Biljettsläpp 13 dagar före konserten.

24/6 Martin och en flygel
Pianisten och kapellmästaren Martin Åklint bjuder oss på en kvalitetsstund vid flygeln i ord och ton.
Tid: torsdag 24/6 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)
Plats: Kungsholms kyrka

29/6 Munspelsjazz i världsklass!
Med unik ljudbild, tätt samspel och svindlande musikaliska språng spelar
Filip Jers Quartet jazz, visor och egna tolkningar av dem stora klassiska
kompositörerna. Medverkande: Filip Jers, munspel, Henrik Hallberg, gitarr, Vilhelm Bromander, kontrabas, Wille Alin, trummor.
Tid: tisdag 29/6 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

1/7 ”Piazzolla 100 år”
Möt musikerna Jens Lundberg, bandoneon och Emma Beskow, cello. Programmet består av musik från Buenos Aires och Piazzollas nytango, som gränsar både till jazzen och den klassiska musiken.
Tid: torsdag 1/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)
Plats: Kungsholms kyrka
Entré: Fri entré, men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se .Biljettsläpp 13 dagar före konserten.

7/7 Jazz från Värmland
Magnus Dölerud, saxofon, Johan Gund, piano, Hans Backenroth, bas bjuder på jazz, visor och folkmusik. Tongångar från Jan Johansson och Monica Zetterlund,
Keith Jarrett och Carla Bley.
Tid: onsdag 7/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

8/7 Du ska inte tro det blir sommar
Församlingsprofilerna Sonja och Gösta Enar musicerar och kåserar.
Tid: torsdag 8/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

13/7 Leve barocken!
Barocka tongångar från då och nu med ensemble Les Musiciens de l’Îlot Royal.
Musik av ensemblens medlemmar Robaina och Jansson, samt Festing, Petersen och Rameau.
Tid: tisdag 13/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

15/7 Jazz i sommarkväll
Erik Söderlind, gitarr och Niklas Fernqvist, bas slår sig samman för att i sommar ge ett par utvalda konserter på intimt duoformat. Tätt samspel mellan två fantastiska musiker i både vackra och svängiga jazzlåtar som spänner mellan allt från Gershwin och Ellington till Lennon/McCartney, samt svenska jazzklassiker från
Bengt Hallberg och Jan Johanssons repertoar.
Tid: torsdag 15/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

21/7 Romantisk musik från Tyskland
När den österrikiske tonsättaren och organisten Anton Bruckner år 1873
dedikerade sin tredje symfoni åt sin vän och stora förebild Richard Wagner, kom denne att därefter kalla honom för ”trumpeten” på grund av symfonins trumpet-huvudtema. Till minne av de båda tonsättarnas vänskap och konstnärskap bjuder Ludwig Frydén Kristensson och Ludvig Käll på ett program med musik av de båda tonsättarna arrangerad för trumpet och orgel.
Tid: onsdag 21/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

22/7 Musik i sommarkväll
Sofia Ullman och Hasse Larsson bjuder på ett musikprogram.
Tid: torsdag 22/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

27/7 Sommarklanger
Elin och Tobias träffades på Musikhögskolan i Örebro där de till hösten påbörjar det tredje året på kandidatprogrammet i kammarmusik. De fann snabbt en gemensam musikalisk vilja och har sedan dess arbetat med repertoar som belyser intimiteten och klangrikedomen som kombinationen sång och klassisk gitarr tillåter, hittills har det inneburit allt från renässansmusik till modern konstmusik, visor och romanser.
Tid: tisdag 27/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

29/7 I lönnens skymning- sånger om sommar och kärlek
Sångerskan Ivonne Fuchs och pianisten Gunnel Lundberg bjuder tillsammans på en somrig romansafton. Ur sångernas skattkista tar de med sig välkända och mer sällsynta diamanter såsom Jean Sibelius, Johannes Brahms och årets jubilar Wilhelm Stenhammar. Den svensk-tyska mezzosopranen Ivonne Fuchs kan höras på nationella och internationella operascener. Hon är även en hängiven romanssångerska och har sjungit ett otal konserter i Sverige och Tyskland.
Tid: torsdag 29/7 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

Augusti

4/8 Lyrik och musik
Maria Litorell, recitation och Gabriella Sjöström, orgel. Musik av Frescobaldi, Gärdestad, Isfält, Lindberg, Zemzaris m fl.
Tid: onsdag 4/8 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)
Plats: S:t Görans kyrka
Entré: Fri entré, men biljett krävs. Boka din biljett på billetto.se. Biljettsläpp 13 dagar före konserten.

10/8 Countrypop på svenska
Denna kväll får ni lyssna till texter och melodier skrivna av Miranda Holgersson. Inspirerat av livet och allt som ryms där i får vi fundera över frågor och tankar som ibland inte har självklara svar.
Tid: tisdag 10/8 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)

12/8 Över havet sjunker en stjärna

Anders Lagerqvist, violin och Matilda Lindholm, piano spelar musik av kvinnliga kompositörer, verksamma vid förra sekelskiftet. Musik av bl.a. E. Andrée,E. Smyth och A. Backer-Gröndahl.
Tid: torsdag 12/8 kl. 19.00 (insläpp stänger kl. 19.00)