Västermalms församling

Internationellt arbete

Var med och stärk de internationella frågorna i din hemförsamling.

Svenska kyrkan stödjer över 300 projekt varje år inom olika områden som utbildning, hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, fredsarbete, hälsovård och sjukvård, stöd till kyrkor i världen samt katastrofhjälp. Svenska kyrkans katastrofarbete går sedan 2010 genom ACT – Action by Churches Together.

ACT är ett globalt samarbete mellan kyrkor och organisationer för katastrof-, utvecklings- och påverkansarbete.

Kyrkans stora insamlingskampanjer är Julkampanjen och Fastekampanjen. Dessutom är Svenska kyrkan med i ­Världens Barn-insamlingen.

Internationellt Forum

Internationellt Forum finns nu i församlingen och det ligger på Rålambsgården, Rålambsvägen 46

Vill du bli volontär?

Som volontär är du oerhört viktig! Du som volontär är väsentlig för det dagliga arbetet och vid de tillfällen när det som mest behövs.
 Är du intresserad av att engagera dig ideellt är du varmt välkommen att höra av dig till: Jan Magnusson, 08-617 39 52, jan.magnussson@svenskakyrkan.se eller Katarina Boberg, 08–545 70 985, Katarina Boberg

Bild: Unsplash