Västermalms församling

Prata med oss

Kontakt

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationellt arbete

Västermalms församling vill göra världen mer rättvis och ge fler människor möjlighet till utbildning, försörjning och trygghet. Läs gärna mer om församlingens internationella projekt och om hur du kan vara med och stärka de internationella frågorna.

Västermalms församling är Fairtrade-diplomerad
Den 26 november 2017 blev Västermalms församling Kyrka för Fairtrade. Det innebär att vår församling engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Vi serverar nu enbart Fairtrade-märkt kaffe, te, choklad och bananer, livsmedel som producerats med respekt för både människa och miljö.

Genom Fairtrade får odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom bättre kunskap om sina rättigheter, större försörjningsmöjligheter och en stärkt position på världsmarknaden. Det ger handlingskraft för en förändring– och en möjlig väg ut ur fattigdomen.

Fairtrade betyder också att varor produceras på ett sådant sätt att man motverkar barnarbete.

Församlingen uppmärksammar Earth Hour lördagen den 24 mars
Vi släcker ner våra kyrkor och har en ljusandakt och serverar klimatsmart fika
Tid: kl. 19.30-21.30
Plats: Kungsholms kyrka
Tid: kl. 20.25-21.30
Plats: S:t Görans kyrka

Församlingens internationella arbete
Svenska kyrkan över stöder över 300 internationella projekt varje år inom olika områden som utbildning, hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, fredsarbete, hälsovård och sjukvård, stöd till kyrkor i världen samt katastrofhjälp. Församlingens stora insamlingskampanjer är julkampanjen och fastekampanjen och
Världens Barn-insamlingen.

Vill du engagera dig i församlingens internationella arbete?
Vill du vara med och stärka de internationella frågorna i församlingen? Västermalms församling har ett internationellt forum som finns på Rålambsgården, på Rålambsvägen 46. Tillsammans kan vi göra världen mer rättvis och ge fler människor möjlighet till utbildning, försörjning och trygghet.

Vill du engagera dig i vårt internationella arbete kontakta gärna Arne Wikström
Tel: 072-200 85 85, e-post: Arne Wikström

 

Vill du bli volontär?

Som volontär är du oerhört viktig! Du som volontär är väsentlig för det dagliga arbetet och vid de tillfällen när det som mest behövs.
 Är du intresserad av att engagera dig ideellt är du varmt välkommen att höra av dig till: Jan Magnusson, 08-617 39 52, jan.magnussson@svenskakyrkan.se eller Katarina Boberg, 08–545 70 985, Katarina Boberg

Bild: Unsplash