Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling Webbplats

Vigsel

I människors vänskap och kärlek till varandra anar vi också Guds kärlek. Det gäller all vänskap liksom relationen mellan två människor.

I äktenskapet kan vi se en glimt av Gud i en annan person och förmedla något av Guds närvaro till den andra. Vigseln  är ett sätt att ge uttryck åt detta. Det är en offentlig markering att två människor vill leva tillsammans. Vigseln kan vara kyrklig eller borgerlig. I den kyrkliga vigseln tar paret emot Guds välsignelse för sitt gemensamma liv.

källa och mer information: www.svenskakyrkan.se

Boka präst och kyrka

Telefon och kontakt
Rikard Ohlsson, kyrkoskrivare

Tro, hopp och kärlek
Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.
(1 Kor 13:4--7, 13)